Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 продуктів з найкращими протираковими властивостями

10:00, 29 Лист 2015 · Категорія: Харчування · Переглядів 4701 · 

Профілактика раку немислима без зміни раціону харчування. Близько 35% ракових захворювань, пов'язане з факторами харчування. Щоб допомогти запобігти рак, є велика кількість продуктів, багатих поживними речовинами - фітонутрієнтами, які захищають клітини організму від пошкоджень.


правильне харчування - профілактика раку

правильне харчування - профілактика раку



Грейпфрут
Вітамін С - антиоксидант, знайдений в багатьох рослинах. Особливо багаті ним цитрусові, наприклад, такі як грейпфрут або лимон, а так само солодкий перець і броколі. Вітамін С допомагає запобігти утворенню канцерогенних сполук азоту. Дієти багаті вітаміном С зменшують ризику виникнення багатьох видів раку травної та сечостатевої систем. Ці результати ставляться насамперед до натурального вітаміну С, що міститься в продуктах, щодо БАДів результати менш надійні.

Рослинна олія
Багато досліджень доводять, що достатнє споживання з їжею вітаміну Е знижує ризик виникнення багатьох видів рака.Но, на жаль, сучасна їжа бідна антиоксидантами, в тому числі і вітаміном Е. Рекомендується додати в свій раціон продукти багаті вітаміном Е, наприклад, арахіс і арахісове масло, мигдаль і мигдальне масло, насіння соняшнику і масло з нього, оливкова олія, вони допоможуть вашим клітинам бути сильними. Додайте столову ложку, наприклад, соняшникової олії першого віджиму в тарілку з цільнозерновою кашею, і ви будете забезпечені протираковим вітаміном Е.

Ягоди
З усіх вивчених фруктів і овочів, ягоди займають почесне місце в профілактиці раку. З кожним днем, ми дізнаємося все більше про переваги цих незвичайних рослин в боротьбі проти раку. Лабораторні дослідження показали, що у таких ягід як малина, чорниця, журавлина дуже перспективний протираковий потенціал. У ягодах чорниці був виявлений у великих кількостях найсильніший антиоксидант птеростільбен, що має протиракові властивості. Журавлина містить цілу аптеку з природними хімічними речовинами по боротьбі з раком. У лабораторних тварин, яких годували чорною малиною, було 60% скорочення пухлини стравоходу і 80% скорочення пухлини товстої кишки. Так що наступного разу, коли ви захочете солодкого, замість печива, поласуйте соковитими, смачними ягодами, які захистять ваше здоров'я.

Морква
Бета-каротин, як з'ясувалося в ході досліджень, найсильніший антиоксидант і незамінний помічник у профілактиці раку. Бета-каротин міститься переважно в оранжевих овочах, наприклад в моркові. Вчені встановили, що жінки до менопаузи, регулярно вживали в їжу багато овочів, що містять бета-каротин, а також фолієву кислоту (або по іншому вітамін В9), вітамін С і клітковину, на 50% рідше хворіли на рак молочної залози. Тому обов'язково включіть в раціон гарбуз, шпинат і іншу листову зелень.

Дикий лосось
Низький рівень вітаміну D пов'язують з декількома видами раку, включаючи рак товстої кишки та молочної залози. Вчені припускають, що вітамін D допомагає блокувати розвиток кровоносних судин, які живлять зростаючі пухлини і зупиняти поширення ракових та передракових клітин. Щоб покрити потреби організму в цьому вітаміні, рекомендується вживати продукти, які містять велику кількість вітаміну D, наприклад, лосося, і вибирати збагачені вітаміном D молочні продукти, наприклад, маложирне молоко і йогурт.

Льняне насіння
Омега-3 жирні кислоти допомагають запобігти раку шляхом інгібування проліферації ракових клітин. Омега-3 жирні кислоти також допомагають зменшити запалення, в результаті якого можуть виникнути клітинні мутації. Крім цього, омега -3 допомагає залишатися здоровими вашим судинам і серцю. З усіх цих причин, настійно рекомендується додавання продуктів багатих омега-3 у ваш раціон. На додаток до жирної риби і молюсків, рекомендується додавати в раціон лляне насіння і масло, різні горіхи і масла з них, рослинні олії холодного віджиму - оливкова, рапсова, соняшникова.

Куркума
Куркума, активним інгредієнтом якої є куркумін, має потужну протизапальну і антиоксидантну дію, і тим самим перешкоджає виникненню раку, впливаючи на аспекти клітинної сигналізації. У піддослідних тварин куркумін допомагав запобігти розвитку декількох видів раку, в тому числі раку молочної залози і товстої кишки. Використання порошку каррі, до складу якого входить куркума, простий спосіб оживити страви і захиститися від раку. Профілактика раку також немислима і без інших спецій і приправ- імбиру, часнику, цибулі та ін. А в якості додаткового бонусу ви отримаєте прекрасний аромат ваших страв без зайвих калорій!

Чай
Катехіни, що містяться в чаї, як вважають вчені, допомагають зупинити ріст ракових клітин і запобігають мутації, що сприяють розвитку раку. У країнах, де зелений чай є улюбленим напоєм, значно знижений ризик розвитку раку шлунка у жінок. Серед тих, хто регулярно п'є зелений чай, ризик розвитку ректального раку та раку підшлункової залози нижче, в порівнянні з тими, хто не любить чай. Регулярне вживання чаю - профілактика раку товстої кишки, молочної залози і яєчників, передміхурової залози, раку легенів. Всі види чаю - зелений, чорний, білий, червоний - мають протиракові властивості. Але, не забувайте про те, що вживання чаю з цукром і випічкою перекреслить всі корисні властивості цього прекрасного напою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їжа швидкого приготування: як зменшити її шкоду

Овочі сімейства хрестоцвітних
Всі рослинні продукти - зерно, фрукти і овочі, бобові - містять невелику кількість фітонутрієнтів: природні хімічні сполуки, які так само важливі, як вітаміни і мінерали для підтримки здоров'я. Є тисячі відомих фітонутрієнтів, багато з яких вже довели свій потенціал в профілактиці раку. Сімейство хрестоцвітних овочів, а саме білокачанна капуста, броколі, цвітна капуста, кольрабі, ріпа, бруква, хрін, редис містять фітонутрієнти -глюкозинолати. Вони допомагають пригнічувати метаболізм деяких канцерогенів, і сприяють виробленню в організмі детоксикаційних ферментів.

Гранати
Гранати містять елагову кислоту. У лабораторних дослідженнях на тваринах, елагова кислота, як було доведено, інгібує ріст ракових клітин і деактивує канцерогенні сполуки. Інші продукти, багаті елаговою кислотою - малина, ожина, полуниця, волоські горіхи, пекан, журавлина, виноград. Щоб використовувати всю силу цієї кислоти для здоров'я, обов'язково включайте насіння граната і інші ягоди в ваш раціон, наприклад додавайте в йогурт або кашу.

Звичайно ж це не всі продукти, що мають протиракові властивості. Головне, щоб ваш раціон складався з якомога великої різноманітності свіжих і корисних продуктів.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

9:30
14 причин регулярно їсти огірки
8:30
Зелена кава. Плюси і мінуси від її споживання
0:20
9 прикладів корисного впливу меду на здоров'я
22:30
Топ-5 корисних властивостей кефіру
17:30
Кому краще пити цикорій замість кави
12:30
На що орієнтуватися при виборі охолодженої курки
10:30
Скільки солодощів можна давати школярам
9:30
Кому категорично заборонено пити каву
7:30
Як обрати найкраще молоко? 7 дієвих підказок
0:20
Чим такі корисні вівсяні пластівці
23:30
Користь для організму, котру приносить соєвий соус
15:30
Топ-5 продуктів, котрі замінять вам сіль
10:30
Кому не можна їсти зелену цибулю
7:30
Вчені назвали ідеальний час для сніданку
6:30
7 порад, як ввести фрукти у своє щоденне меню
0:20
Люди, котрим заборонено їсти полуницю
22:30
Як їжа з кульбаби може нашкодити людині
17:30
10 найкращих правил здорового харчування
15:30
Факти, котрі переконають вас їсти шкірку фруктів та овочів
12:30
Кому не можна вживати в їжу насіння чіа
8:30
Шкода для здоров'я, котру несуть вівсяні пластівці
0:20
Топ-9 корисних властивостей імбиря для кожної людини
21:30
Зелена цибуля навесні: 8 вітамінів для вашого організму
15:30
Чому скумбрію варто включити у свій щоденний раціон
10:30
Топ-10 фактів про користь полуниці для здоров'я
7:30
Чому вагітним та дітям варто їсти щавель
0:20
Регулярне вживання кави знижує ризик самогубства
22:30
Ознаки, котрі вкажуть на нітрати в продуктах
21:30
Харчування, яке допоможе перемогти анемію
19:30
Страви з кульбаби - джерело вітамінів та мікроелементів
12:30
4 удари по організму, які наносить сіль
10:30
Їжа з кропиви: користь більша за лимони та моркву
7:30
Чому гречка така корисна для організму
0:20
Топ-9 продуктів, котрі захистять від набряків
21:30
Користь і шкода літніх холодних супів
15:30
7 цілющих властивостей харчової соди
13:30
Чим настільки корисне насіння чіа
9:30
Топ-6 напоїв, котрі врятують вас від спеки
7:30
Корисні властивості капусти для всього організму
0:20
Ідеальні дієти при підвищеному холестерині
Здоров'я в соцмережах: