Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 способів покращити обмін речовин та схуднути

13:00, 10 Січ 2016 · Категорія: Харчування · Переглядів 21875 · 

Дієти та спорт не приносять бажаного результату? Можливо, причина криється в уповільненому обміні речовин, який, до речі, часто виникає з нашої вини. Як не дивно, але тривалі голодні дієти і жорсткі обмеження насправді впливають на фігуру далеко не найкращим чином, адже це найвірніший спосіб убити метаболізм. Якщо ви розумієте, що саме поганий обмін речовин є причиною ваших невдач на фронті схуднення, то вам варто його прискорити, так би мовити, розігнати. Зробити це зовсім не так складно, як здається. Скористайтеся нашими простими порадами.


Схуднення

Схуднення



1. Перестаньте голодувати

Як вже було сказано, жорсткі дієти, хоча і можуть дати швидкий короткочасний ефект, сильно вбивають метаболізм. Щоб його відновити і прискорити, вдавайтеся до правильного дробового харчування. Їжте 5-6 разів на день маленькими порціями. Так ви не будете відчувати болісного голоду, зможете зменшити обсяг шлунка і, звичайно, схуднути. Вага буде йти повільно, проте кілограми не повернуться. 

2. Налягайте на "правильні" продукти

Певні продукти мають властивість стимулювати метаболізм. Це нежирні білки, наприклад, сир або кефір, м'ясо зниженої жирності, фрукти, овочі, мигдаль, а також гострі спеції і навіть кави (чорний, без цукру). На цих продуктах і рекомендується будувати свій раціон, лише іноді дозволяючи собі улюблені смаколики. І тоді зайві кілограми перестануть бути для вас актуальною проблемою.

3. Пийте воду

Вода - найпотужніший прискорювач обміну речовин, який не містить калорій і володіє очищує властивістю. Горезвісні вісім склянок на день дійсно працюють. Рекомендується пити воду за 10-15 хвилин до їжі - так ви заповните шлунок і з'їсте менше. Якщо вам не подобається звичайна вода, то можна додавати в неї пару крапель соку лимона або лайма, завдяки цьому вона стане не тільки смачніше, але й корисніше. 

4. Полюбіть рух

Будь-яка фізична активність стимулює процеси метаболізму і допомагає спалювати жир. Використовуйте для руху кожну вільну хвилинку: піднімайтеся по сходах замість ліфта, проходите пішки пару автобусних зупинок, займайтеся гімнастикою. Спорт - кращий жироспалювач, який набагато дієвіше і ефективніше будь-яких дієт.
 
5. Працюйте над м'язовою масою

Чим більше м'язів у вашому тілі, тим швидше ваш обмін речовин. Не нехтуйте силовими вправами. Грацію і жіночність ви не втратите, однак ваше тіло стане більш пружним, підтягнутим і струнким. Для того, щоб заняття були ефективними, не обов'язково вирушати в спортзал. Можна підібрати для себе домашній комплекс вправ з використанням звичних побутових предметів. Навіть звичайні пляшки з водою стануть відмінною альтернативою гантелям.

6. Повноцінно спіть

Правильний сон допомагає відновити клітини і сприяє виробленню в організмі гормону росту, стимулюючого обмінні процеси. У сні спалюються калорії, відповідно, і вага йде швидше. Намагайтеся спати не менше 7-8 годин - саме такий час вважається оптимальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтологів: як покращити обмін речовин
 
7. Полюбіть лазні та сауни

Банні процедури здатні посилювати клітинну активність, покращувати шкірне дихання, відкривати пори, збільшувати циркуляцію клітин і стимулювати метаболізм. Сауна хоча б раз на тиждень по ефекту може прирівнюватися до повноцінного тренування. Крім цього, варто приймати гарячі ванни і контрастний душ, оскільки вони також мають здатність стимуляції обмінних процесів.
 
8. Використовуйте масаж

Масаж в будь-якому його прояві (антицелюлітний, вакуумний, спортивний і навіть звичайні домашні процедури) чудово активізує кровообіг і процес регенерації клітин, що, у свою чергу, стимулює і обмін речовин. Робити його в домашніх умовах не так вже й складно. Виділіть для цього зовсім небагато часу, і вже досить скоро побачите бажані результати.

9. Подружіться з ароматерапією

Деякі запахи чудово активізують обмінні процеси, як би дивно це не звучало. Наприклад, спробуйте ефірну олію ялівцю, яке, крім того, ще й знімає біль у м'язах. Також аналогічною дією володіють запахи гострих приправ: перцю, часнику і т.д.

10. Не нервуйте

Коли ви відчуваєте стрес або впадаєте в депресію, у вашому організмі звільняються жирові кислоти. Вони розподіляються по кровоносній системі і надалі відкладаються в жир. Крім того, багатьом з нас властиво "заїдати стрес", що загрожує набором зайвих кілограмів. Намагайтеся уникати стресових ситуацій, виробіть собі особистий спосіб розслаблення: гаряча ванна, наприклад, або улюблена музика. І намагайтеся більше посміхатися і ставитися до життя позитивно - це корисно не тільки для фігури, але і для вашого душевного стану в цілому


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

17:00
Плавлений сир - джерело мінеральних речовин
15:30
До чого призводить непереносимість глютену?
11:00
Зловживання цукром робить людину непривабливою
9:00
Небезпека відмови від солі
6:20
Як покращити смак салатів?
0:40
Неправильне поєднання продуктів для здоров'я
22:00
Темний шоколад уповільнює старіння шкіри
21:00
Чому томати корисно їсти з часником?
11:00
Популярні міфи про вживання води
9:00
Причини їсти два яблука на день
15:30
Ідеї здорового перекусу на схудненні
9:00
Чому краще відмовитись від вживання попкорну?
23:00
5 продуктів, які вбивають щитоподібну залозу
22:00
Олія, на якій корисно смажити їжу
15:00
Небезпека вживання пельменів
13:00
Інтервальне голодування збільшує ризик смерті
6:20
Продукти, які корисно їсти щоденно
14:00
Продукт, який руйнує тканини зубів
11:00
Дефіцит білка у Великий піст може нашкодити пенсіонерам
9:00
Надлишок води навантажує серцево-судинну систему
15:30
Продукти, які можуть відбілити зуби
14:00
Аджика для профілактики хвороб серця
12:30
Продукти, які потребують особливої термічної обробки
15:30
Зелений чай прискорює ріст волосся
14:00
Спосіб, який врятує від переїдання
12:30
Як вживання кефіру перед сном впливає на організм?
11:00
Небезпечні продукти при гормональному дисбалансі
17:00
Вживання гречки знижує тиск у мозку
14:00
4 шкідливі продукти для чоловіків
9:00
Чи можна їсти пророщену картоплю?
6:20
Курячі яйця: популярний міф
23:00
З алкоголем не варто споживати солодке та солоне
21:00
Необдуманий піст провокує проблеми зі здоров'ям
12:30
Їжа, якої не вистачає усім людям
22:00
Чи потрібно відмовлятись від солодкого при діабеті 2 типу?
21:00
Чому після 60 краще не вживати каші?
17:00
Лікарі не радять додавати молоко в каву
14:00
Чому краще не пропускати вечерю?
12:30
Найкраща вода для організму
6:20
Ожиріння погіршує наслідки хвороби Альцгеймера
Здоров'я в соцмережах: