Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 найкращих продуктів для сніданку

11:00, 07 Бер 2016 · Категорія: Харчування · Переглядів 3400 · 

Оскільки ранковий прийом їжі дуже важливий для організму, його не слід пропускати. Тільки потужний заряд енергії після пробудження здатний дати нам потрібний поштовх для подальшої діяльності. Щоб не тільки підкріпитися, але і запастися поживними речовинами, необхідно зробити вибір на користь правильних продуктів. Що ж найкраще їсти на сніданок? Ось список найкращих продуктів для ранкового прийому їжі.


Поживний сніданок

Поживний сніданок



Каші

Каша - дуже добрий початок дня. Вона допоможе наситити організм на тривалий час, і ви зможете спокійно працювати, не згадуючи про їжу. Вівсянка, гречка і пшенка найбільш енергетично цінні, багаті вітамінами і клітковиною. Вони легко поєднуються з ягодами, фруктами, горіхами, сухофруктами і медом. Краще не купувати каші швидкого приготування. Для дітей найбільш корисні каші, зварені на молоці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити вівсянку ще кориснішою

Яйця

Вживання яєць на сніданок допомагає максимально довго зберігати розумову і фізичну активність, адже до їх складу входять протеїни, вітаміни D і В12, амінокислоти і антиоксиданти. Крім того, яйця багаті кальцієм, магнієм, цинком, залізом і фосфором. Але важливо стежити за кількістю жовтків, які ви їсте. Вони містять холестерин і становлять небезпеку для печінки. Яєчню найкраще приготувати з двох жовтків, чотирьох білків і зелені.

Йогурт

Всі кисломолочні продукти добре підходять для сніданку, але йогурт - найкращий з них. Звичайно, мова йде про натуральний йогурт, до складу якого входять живі культури і мінімум консервуючих добавок. Такі йогурти можна знайти в фермерських магазинах або приготувати самостійно. Наприклад, в йогуртницю залийте молоко, додайте закваску - і все: отримаєте на сніданок натуральний і корисний йогурт, який можна по своєму смаку доповнити злаками або горішками.

Сир

Сир заслужено вважається незамінним продуктом для організму. Це відмінне джерело кальцію. Він просто необхідний для профілактики і підтримки нормальної роботи печінки. Знежирений сир з медом - ще один правильний варіант сніданку. Солодощі можна замінити зеленню. Кріп, петрушка або селера гармонійно поєднується з сиром і легко засвоюється організмом. Але, не дивлячись на те, що сир є енергетично збагаченим продуктом, він досить важкий для шлунка, тому досить є по 200 г в день.

Авокадо

Авокадо не надто звичний в нашому раціоні продукт, тому цей варіант сніданку може здатися незвичайним. Але авокадо варто включити в свій раціон, оскільки воно володіє воістину унікальними властивостями. У цьому продукті містяться поліненасичені кислоти омега-3, які постачають корисні жири для вашого тіла і мозку. Ви будете довше відчувати ситість, завдяки повільному вивільненню енергії. Лляні насіння і паростки пшениці добре поєднуються з ним.

Відварне м'ясо

Людям, які жити не можуть без бекону, ковбас і сосисок, краще замінити їх відвареним м'ясом. Здавалося б, м'ясо - важка для сніданку їжа, але це не так. Головне віддати перевагу нежирним сортам - птиці і пісній яловичині. Краще м'ясо не смажити, а варити. Такий сніданок забезпечить ваш організм залізом, цинком і вітамінами.

Цільнозерновий або житній хліб

Прихильники здорового харчування, як правило, відмовляються від вживання хліба за винятком цільнозернового і житнього. Ці сорти містять чимало мінеральних солей, вітамінів групи B і багаті клітковиною, яка покращує травлення. Цільнозерновий хліб можна поєднувати з відвареним м'ясом, нежирним сиром, овочами, сиром і рибою. Підійде тунець або лосось, які є прекрасними джерелами незамінних жирних кислот омега-3.

Овочі

Овочі можна їсти в будь-який час доби. Вони дуже корисні і багаті вітамінами. В цілому лікарі настійно рекомендують з'їдати в день 500 г овочів. Невеликі шматочки моркви, болгарського перцю, огірка, селери або капусти можна подати з зеленню і сметаною. Низькокалорійні і багаті мінеральним складом овочі здатні нормалізувати метаболізм і виводити надлишки рідини з організму, тому постарайтеся долучитися до них за сніданком і включити їх в складі легких супів, овочевих коктейлів або гарнірів.

Горіхи

Якщо ви прокидаєтеся і не хочете вставати, горіхи - ідеальний сніданок для вас. Вони сприяють виробленню гормону радості, серотоніну. Крім того, горіхи поживні і калорійні. Краще їсти не більше однієї жмені в день. Найбільше омега-3 кислот і мононенасичених жирів містять волоські горіхи, мигдаль і фундук.

Мед

Цей продукт - джерело вітамінів і інших корисних речовин. Пара ложечок меду допоможе активізувати роботу мозку, підвищити стійкість організму до стресів, додасть сил і бадьорості.

Снідайте з задоволенням і користю!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

11:00
Зловживання цукром робить людину непривабливою
9:00
Небезпека відмови від солі
6:20
Як покращити смак салатів?
0:40
Неправильне поєднання продуктів для здоров'я
22:00
Темний шоколад уповільнює старіння шкіри
21:00
Чому томати корисно їсти з часником?
11:00
Популярні міфи про вживання води
9:00
Причини їсти два яблука на день
15:30
Ідеї здорового перекусу на схудненні
9:00
Чому краще відмовитись від вживання попкорну?
23:00
5 продуктів, які вбивають щитоподібну залозу
22:00
Олія, на якій корисно смажити їжу
15:00
Небезпека вживання пельменів
13:00
Інтервальне голодування збільшує ризик смерті
6:20
Продукти, які корисно їсти щоденно
14:00
Продукт, який руйнує тканини зубів
11:00
Дефіцит білка у Великий піст може нашкодити пенсіонерам
9:00
Надлишок води навантажує серцево-судинну систему
15:30
Продукти, які можуть відбілити зуби
14:00
Аджика для профілактики хвороб серця
12:30
Продукти, які потребують особливої термічної обробки
15:30
Зелений чай прискорює ріст волосся
14:00
Спосіб, який врятує від переїдання
12:30
Як вживання кефіру перед сном впливає на організм?
11:00
Небезпечні продукти при гормональному дисбалансі
17:00
Вживання гречки знижує тиск у мозку
14:00
4 шкідливі продукти для чоловіків
9:00
Чи можна їсти пророщену картоплю?
6:20
Курячі яйця: популярний міф
23:00
З алкоголем не варто споживати солодке та солоне
21:00
Необдуманий піст провокує проблеми зі здоров'ям
12:30
Їжа, якої не вистачає усім людям
22:00
Чи потрібно відмовлятись від солодкого при діабеті 2 типу?
21:00
Чому після 60 краще не вживати каші?
17:00
Лікарі не радять додавати молоко в каву
14:00
Чому краще не пропускати вечерю?
12:30
Найкраща вода для організму
6:20
Ожиріння погіршує наслідки хвороби Альцгеймера
0:40
Шкода сухофруктів для здоров'я
22:00
Найкорисніші солодощі для здоров'я
Здоров'я в соцмережах: