Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


5 хвилин щодня, які продовжать ваше життя на роки

16:00, 22 Січ 2016 · Категорія: Народна медицина, Секрети довголіття · Переглядів 2860 · 

Та що ми таке говоримо ?! Які п'ять хвилин? Як ти їх зумієш відірвати від своєї насиченої біографії і витратити на таке занудство, як, тьфу-тьфу-тьфу, здоровий спосіб життя ?! Ні, на будь-яке з наведених нижче оздоровчих заходів тобі знадобиться менше п'яти хвилин - в цьому-то вся і принадність!


Виділіть 5 хвилин

Виділіть 5 хвилин



1. Деякі оптимісти-фізкультурники рекомендують читачам не користуватися ліфтом, а завжди підніматися на потрібний поверх дідівським методом - за допомогою м'язів ніг і преса, які отримують таким чином чудове навантаження, не кажучи вже про те, яке ця чудова вправа для серцево-судинної системи . Але, звичайно, це утопія. Ніякі призи у вигляді ідеальної фігури і здорового серця не змусять нормальну людину щодня повзати вгору по сходах. Тому що це довго, нудно і, чесно кажучи, втомлює. Але мало хто знає, що збігати вниз по сходах майже так само корисно: навантаження на м'язи-судини в цьому випадку йде дуже пристойна. А найголовніше - робити це куди легше і веселіше.

2. Шия людини, яка набула симбіоз з комп'ютером, зазвичай ледь животіє. І рано чи пізно вона починає висловлювати своє невдоволення - жалібним хрестом при повороті голови, болем в плечових м'язах і іншими неприємними відчуттями, які вельми заважають якісному відстрілу монстрів Азерота, графоманства в блогах та іншим твоїм робочим обов'язкам. Зробити приємне шиї можна, якщо хоча б раз на день здійснювати наступну штуку: затиснувши олівець в зубах, писати ним в повітрі перед собою весь алфавіт - від А до Я.

3. Купи морської солі в порошку або гранулах. Щодня вранці або ввечері висипай столову ложку в склянку теплої води і полощи отримати розчин горло. Зуби, мигдалини і слизова носоглотки будуть в екстазі: карієсу, ангіні та ГРЗ тепер набагато складніше атакувати їх.

4. Багато хто думає, що дихальні вправи полягають у тому, щоб вдихати побільше кисню. Насправді все навпаки: під час цих вправ краще майже не дихати. Кардіохірург академік Амосов, який прожив 90 років і щодня робив дихальну гімнастику, писав: "Будь-яка клітина, насамперед, потребує навантаження і обмеження". Згідно Амосову, дихальна гімнастика - це спосіб перекрити клітці доступ кисню і подивитися, як вона буде викручуватися. Вдихни, потім видихни з легких все повітря і спробуй не дихати. Коли тобі це зовсім-зовсім набридне, віддихайся і повтори процедуру. Постарайся затримати дихання хоча б на три хвилини - при регулярній практиці у тебе це вийде легко.

5. З'їж сиру моркву, ріпу, яблуко або капустяний качан. Ти не уявляєш собі, скільки людей до 30 років є гордими власниками геморою - розширених вен в прямій кишці або задньому проході. А ми представляємо: у розвинених країнах світу їх 40%! І з кожним твоїм днем народження зростатиме ризик того, що тобі доведеться заплатити кров'ю за зневагу до клітковини у вигляді овочів, фруктів, пластівців і житнього хліба.

6. Цю неймовірно корисну вправу необхідно виконувати в кімнаті з завішеними вікнами і забарикадованими дверима (переконайся також, що в приміщенні немає дзеркала і, відповідно, немає ризику, що ти побачиш себе за цим заняттям). Отже, встань на карачки, максимально вигни спину і протягом двох хвилин виконуй плавні кругові рухи тазом вгору-вниз і вліво-вправо. У нагороду за це приниження тобі скоро буде послана здоровий поперек, яка навіть не пискне, коли ти наступного разу спробуєш дістати з верхньої або нижньої полиці шафи що-небудь цікаве.

7. Перед сном облий ноги до колін холодною водою за допомогою душа. Однієї хвилини на захід цілком вистачить. Так ти, по-перше, швидше і міцніше заснеш; по-друге, виявиш потрібну увагу венам нижніх кінцівок, а по-третє, загартувати не гірше, ніж той фанатик, який щодня обливається холодною водою цілком, а потім дивується, звідки в носі береться стільки соплів.

8. Ще одна маленька радість для твоїх товаришів по службі і домочадців. Прийми максимально незручну позу, напруживши, скорчившись і перекосивши у себе все, що можна, - руки, ноги, спину, шию, пальці, губи, - так, щоб кожен м'яз в твоєму тілі запитувала: "Ти що твориш ?!" Чим дивніше твої відчуття, тим більше ти задіяв "ледачих" м'язових волокон, які живуть в твоєму тілі, практично нічим себе не обтяжуючи. Протримайся нерухомо в такому вигляді хвилину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 простих правил проти передчасного старіння

9. Притулися до стінки спиною, постаравшись притиснути до неї і обоє пліч. Тепер, зберігаючи цей випрямленний вид, відійди від стіни, візьми книжку середньої ваги, поклади на голову і спробуй десять разів присісти так, щоб джерело знань не плюхнулося на підлогу. Як не дивно, навіть така нехитра вправа надасть невеликий, але благотворний ефект на твою поставу, яка так важлива для безтурботного існування хребта.

10. Ти, напевно, звик думати, що природа довірила тобі харчуватися виключно за допомогою рота. А між тим, твоя шкіра теж здатна тріскати що завгодно за милу душу. Власне кажучи, вона являє собою міріади маленьких, беззубих, але жодних ротів, активно втягиваючих в себе навколишню дійсність. І якщо перед душем ти намажеш собі обличчя та передпліччя, наприклад, медом і 3-4 хвилини даси цьому господарству впитатись, то твої шановні шкірні покриви поглинуть дуже пристойну дозу сорока з гаком видів вітамінів і мікроелементів, які зазвичай до них не доходять.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

11:00
Шкідливі народні методи відбілювання зубів
14:00
Три способи використання зубної пасти
21:00
Сода та молоко для лікування печії
12:30
Лікування геморою у домашніх умовах
11:00
Найкращі домашні засоби від прищів
6:20
Спрей з алое для росту і зволоження волосся
15:45
Як боротися з випадінням волосся в домашніх умовах
23:30
Переваги використання яблучного оцту
8:44
Народне лікування: настоянка золотого вуса
6:20
Чай, який захищає від смертельних хвороб
10:00
Народні відвари для розрідження крові
14:00
5 народних засобів для живлення сухого волосся
21:00
Лікування печії содою призводить до раку стравоходу
10:00
Домашня мазь для знеболення суглобів (РЕЦЕПТ)
8:00
Користь лаврового листя для здоров'я
7:30
Відбілювальна маска для обличчя з лимоном
12:30
Позитивний вплив зеленого чаю на стан шкіри
6:20
Олія розторпші для лікування діабету та печінки
23:00
Рецепт ниркового чаю
19:45
Лікувальні властивості соку картоплі
14:00
Народні рецепти при проносі
9:00
Чи можна полоскати горло розчином соди?
21:00
Що робити з пігментними плямами на обличчі?
7:30
Домашні засоби від підшкірних прищів
6:20
Олія для профілактики серцевих захворювань
22:00
Корисні властивості алое для здоров'я
23:30
Варіанти використання ромашки для лікування
19:45
Три лікарські трави, які можуть нашкодити організму
0:40
Народні методи лікування геморою: найкращі поради
11:00
Народні методи лікування псоріазу
21:00
Природні напої, які знижують тиск
14:00
Користь огірків для шкіри навколо очей
12:30
Дієвий народний засіб від кашлю
14:00
Небезпечний народний метод лікування, який призводить до ускладнень
8:00
Лікувальні властивості каланхое
17:00
Найкращі природні антибіотики
21:00
Рецепт чаю від болю у горлі
19:45
Корисні властивості яблучного оцту
10:00
3 народні засоби від варикозу
11:00
Корисні та шкідливі властивості журавлини
Здоров'я в соцмережах: