Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 питань, які варто задати гінекологу

20:30, 29 Вер 2015 · Категорія: Жіноче здоров'я · Переглядів 2963 · 

Гінеколог - це головна людина в житті будь-якої жінки після чоловіка, дітей і батьків. Без жартів. Жіноче здоров'я - це те, що дає нам можливість проживати щасливе життя щасливої жінки, і гінеколог - один з тих, хто допомагає це здоров'я берегти. Адже є ряд питань, відповісти на які повинен фахівець, а не Інтернет, телевізор або подруги. Тому ти повинна знати, про що треба говорити з цим фахівцем, коли приходиш до нього на прийом.

Прийом у гінеколога

Прийом у гінеколога



1. Місячні почалися раніше / пізніше терміну

Доктор першим ділом запитає, коли були останні місячні. Говорячи дату, обов'язково скажи про які-небудь відхилення в циклі, якщо такі мали місце. Відсутність місячних може бути причиною стресу, нестачі ваги, надмірної ваги, це може бути пов'язано і з різними гормональними розладами.
Це найважливіший знак, якщо в циклі жінки щось пішло не так, тому зверни на це увагу. Що й казати, не кожен доктор відноситься до пацієнтів уважно, тому не чекай додаткових питань, говори про все сама.

2. Режим статевого життя

У список обов'язкових питань доктора входить також і питання, чи живеш ти статевим життям. І багато жінок, у яких немає статевого партнера, чомусь соромляться і говорять неправду. Доктор обов'язково повинен знати про те, чи є у тебе статеве життя, це істотно полегшить постановку діагнозу. Особливо якщо ти вагітна і є проблеми з тонусом матки.

3. Сверблячка в піхві

Якщо ти страждаєш від сверблячки тривалий період, то через час вона може стати настільки звичною, що ти перестаєш звертати на неї увагу і забуваєш сказати про це лікареві. Або не вважаєш за потрібне - ну, хіба мало, алергія. Однак цей симптом може свідчити про серйозні проблеми. Це може бути як грибкова інфекція, так і вірусна, не виключені також ендокринологічні проблеми. Припустимо, дріжджовий дисбаланс в організмі можна відновити за допомогою дієти або медикаментозним способом. Але гарднерельоз, який теж викликає свербіж, вимагає зовсім іншої тактики лікування.

4. Болі в молочних залозах

Іноді гінеколог може поставити запитання, чи не турбують тебе болі в грудях, але часто - особливо в поліклінічних жіночих консультаціях - про це в потоці пацієнтів забувають запитати. Адже є профільний фахівець - мамолог, який займається даною проблемою. І жінки зі скромності мовчать. А даремно. Адже молочні залози - одна з найважливіших частин твого організму. Тому не соромся розпитувати доктора про болі, причини і наслідки. Ніколи не ігноруй такі симптоми, можливо, цим ти врятуєш собі життя.

5. Набір ваги

Якщо ти змучилася на дієтах, які не приносять результату, можливо, у тебе є проблеми з яєчниками. Гормональний збій в жіночій сфері зачіпає всі системи організму, тому обговори з доктором твою проблему - можливо, тобі призначать додаткове обстеження - УЗД і аналіз крові на гормон пролактин, які допоможуть знайти причину зайвої ваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке молочниця і від чого вона виникає

6. Знижений лібідо

Якщо ти думаєш, що такі питання доречні тільки на жіночих форумах або в кращому випадку у сексопатолога, то ти помиляєшся. Якраз саме з гінекологом і варто в першу чергу поговорити на цю тему. Небажання сексу найчастіше викликається синдромом хронічної втоми, але є й фізіологічні нездужання, при яких ти говориш чоловікові «ні». Тому, якщо така проблема є в твоїй родині, обговори її в кабінеті свого доктора, можливо, він призначить тобі аналіз крові на лютеїнізуючий гормон, який укупі з іншими ознаками допоможе визначити, чи немає у твоїй фригідності фізіологічної, а не психологічною причини.

7. Біль під час сексу

Біль під час сексу - це найперше і основне, що повинно тебе негайно змусити записатися на прийом в жіночу консультацію! Це може бути як симптомом запалення яєчників, так і більш грізної недуги - раку шийки матки. Будь-який дискомфорт в області статевих органів - сигнал для негайного візиту до гінеколога і розмови з ним.

 8. Часті головні болі

Тобі здається, що це питання не для гінеколога? Даремно. Головний біль може бути ознакою зміни гормонального фону або дефіциту поживних речовин в організмі. Поговори зі своїм лікарем про часті мігрені і головні болі. Це можна лікувати гормональними препаратами та протизаплідними таблетками, або ж твій гінеколог - він же доктор все ж - підкаже, до якого профільного фахівця тобі варто звернутися.

9. Підбір контрацептивів

Ми всі стали дуже грамотними самі-собі-докторами з приходом в наше життя Інтернету. Але придбали небезпечний синдром - вживати непотрібні медикаменти тільки тому, що у якоїсь форумчанки на жіночому форумі воно прекрасно спрацювало. Ніколи не призначай контрацептиви собі самостійно - крім презерватива, зрозуміло, - навіть якщо мова йде не про таблетки, а про вагінальні свічки або губки. Якщо тобі важливо твоє жіноче здоров'я, краще проконсультуйся зайвий раз з лікарем, вислухай його думку, а потім приймай рішення.

10. Рясні місячні

Місячні тривають 7-10 днів і виділення дуже рясні? Не списуй це на індивідуальну особливість організму і обов'язково скажи доктору про це. Норма менструальних виділень - 3-4 дні. Справа в тому, що початкова стадія фіброміоми (доброякісного новоутворення матки) може протікати тільки з рясними кров'яними виділеннями, фіброзних вузлів поки ще не видно і при огляді лікар їх може не помітити.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

12:30
У жінки різко почало випадати волосся. Що робити?
9:30
Чи справді статевий акт може спричинити цистит
12:30
Поради, котрі подолають нетримання сечі в жінок
7:30
Секрети, які допоможуть зберегти шкіру молодою і красивою
6:30
Хвороба яєчників, яку ніщо не може перемогти
6:30
Виявлено дивну причину облисіння жінок
10:30
Причини раннього клімаксу у жінок
6:30
Причини захворювання жінок на міому матки
0:20
Гінекологія та УЗД. Коли варто йти на діагностику
12:15
Що треба робити, щоб не випадало волосся
9:00
Перші сигнали алкогольної залежності
15:30
Як мед може нашкодити організму?
21:00
Молочні продукти для жінок із менопаузою
14:00
Причини безсоння у жінок до 40 років
0:40
Неправильне поєднання продуктів для здоров'я
0:40
Причини ранньої менопаузи до 45 років
21:00
Відмова від шапки може нашкодити здоров'ю
14:00
Поширені помилки під час чистки вух
11:00
Фактори, які пришвидшують появу сивини
21:00
Що нігті можуть розповісти про здоров'я?
22:00
Ревматоїдний артрит частіше виникає у жінок
14:00
Несподівана користь поцілунків
6:20
Молоді жінки схильні до мігренозного інсульту
14:00
Поради для покращення сну у похилому віці
12:30
Випадіння вій свідчить про хвороби
0:20
Причини обмеження молока для дорослих людей
19:45
Як зменшити споживання солі?
15:30
Нова небезпека солодкої газованої води
7:00
Зовнішні ознаки хворих суглобів
20:30
Звички, які порушують обмін речовин
19:45
Алкогольні настойки шкодять організму більше, ніж горілка
11:00
Небезпечна білизна для жінок
9:00
Користь частого вживання сухофруктів
17:00
Гормональні порушення, які призводять до набору ваги
23:30
Гінекологи розповіли, що робити з раннім клімаксом
21:00
Як не набрати вагу під час відмови від куріння?
19:45
Для правильної гідратації організму потрібно пити саме воду
14:00
Вік, коли людина активно старіє
7:00
Вплив вживання алкоголю на сон
11:00
Позбуваємось від другого підборіддя без операції
Здоров'я в соцмережах: