Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


9 звичок, які забирають у вас енергію

20:30, 07 Чер 2016 · Категорія: Народна медицина · Переглядів 1546 · 

Зараз тільки середина тижня, а сили закінчуються? Енергії вистачає тільки на підтримку життєдіяльності, а на реалізацію особистих проектів вже не залишається? Куди тільки вона дівається ?! Сьогодні ми розглянемо 9 звичок, які буквально висмоктують з вас життєві сили.


Втома

Втома



Читання книг / перегляд фільмів перед сном. Так-так, це дуже солоденько перед сном прочитати пару сторінок цікавої книги, або переглянути одну-дві серії улюбленого серіалу. Що ж в цьому кримінального? По-перше, давайте на чистоту, однією-двома сторінками ніхто не обмежується, а залипання в серіалах стало причиною незліченних недосипів.

По-друге, розбурхувати психіку перед сном вкрай не рекомендується. Доведено, що світло, яке випромінюється гаджетами, знижує вироблення мелатоніну, гормону, що регулює сон, а значить сон буде поверхневим, і швидко заснути не вдасться. По-третє, мозок буде продовжувати обробляти останню інформацію, що надійшла, а не розкладати по поличках події тижня, що минув. Результат: забудькуватість, погіршення пам'яті і неуважність на наступний день. Рекомендується за годину до відходу до сну відсторонитися від усіх джерел інформації і подразників. Краще прогуляйтеся на свіжому повітрі, прийміть ванну або зробіть собі масаж стоп.

Нерегулярне і неповноцінне харчування. Фраза "Я так зайнятий / а, що і ніколись перекусити" вимовляється часто мало не з гордістю. Але хорошого, в цьому мало. Доведено, що перерви в роботі і розумна турбота про себе тільки збільшують продуктивність праці. Орати як кінь від заходу до світанку в очікуванні порції вівса на вечерю, підходить тільки для спринтерських забігів, і відновлюватися після таких раундів потрібно в два рази довше. Витратьте час і гроші, щоб сформувати режим і повноцінне дієту. Ця інвестиція окупиться сповна. Навіть якщо ваша робота пов'язана з постійними переміщеннями по місту, брати з собою їжу в термосах і судочках - питання невеликих зусиль і звички.

Відсутність планування. Коли завдання буквально сиплються на голову як з рогу достатку, без грамотного тайм-менеджменту не обійтися. Якщо просто хапатися за все і відразу сили тануть на очах.

Звичка відкладати. У всіх є неприємні справи, які потрібно зробити обов'язково, але дуже-дуже не хочеться. Причини можуть бути різні: страшно, незрозуміло як впоратися, лінь і т.д. Найчастіше ми втікаємо від них в задоволення чи рутинні завдання. Але спогади про цю незавершену справу отруюють відпочинок і не дають зосередитися на інших проектах. Парадокс в тому, що прокрастинація - дуже енерговитратне заняття, втрати сил рівноцінні витратам на виконання завдання. Чим більше ми відкладаємо вирішення питання, тим менше сил і ресурсів залишається на його виконання.

Звичка доводити. Як часто ми впираємося, боремося, віддаємо останні сили, щоб досягти нав'язаних ззовні цілей, довести кривдникам: "Дивіться, який я крутий". При цьому внутрішні потреби і бажання залишаються за бортом і поповнення ресурсів не відбувається. Спробуйте задавати собі питання: "Для чого я це роблю? Як ці завдання пов'язані з моїми особистими цілями і цінностями".

Безлад і неакуратність. Повний хаос в пошті, на робочому столі зовсім не дають можливості зосередитися і знижують ефективність. Це схоже на забруднене русло річки. Розробіть свою систему зберігання даних, позбудьтеся від мотлоху, і нові сили наповнять вас і ваші проекти.

Плітки. Обговорюючи інших особливо в негативному аспекті, ми мимоволі віддаємо частину своєї енергії об'єкту пліток. Тому і чорний піар такий ефективний. Не грає ролі, в якому аспекті говорять про людину, це в будь-якому випадку передача йому енергії. Так що вистачить підживлювати чужинців. Нехай ваша сила дозволить досягти вершин і говорити почнуть про вас.

Низький рівень фізичної активності. Наші руки і ноги - це, в першу чергу, органи дії, і їх потрібно гарненько навантажувати, щоб енергія землі від кінцівок почала циркулювати по всьому тілу. Регулярні фізичні навантаження знижують рівень стресу, покращують загальний тонус, викликають вироблення гормонів щастя і просто таки заряджають енергією. Навіть для офісних працівників цілком прийнятно робити перерви на легку розминку: поприсідати, пострибати, зробити нахили, а при наявності турніка, підтягнутися пару раз.

Звичка вихлюпувати себе. Чи знайома вам ситуація, коли ви швидко і дуже активно включаєтеся в проект, віддаєте всього себе, а ближче до кінця відчуваєте повну і емоційну і фізичну втому? Як співається у пісні Висоцького: "І я рвонув на десять тисяч як на п'ятсот, - і спікся". На емоційному підйомі дуже легко швидко розтратити весь свій ресурс. Захоплюються натурам слід себе періодично приземляти, відволікатися і відновлюватися. Або брати в команду важких на розкачку, але витривалих партнерів.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

17:30
Народна медицина проти вірусів. Хто переможе?
15:30
Розмаринова олія прискорює ріст волосся
12:30
Ефективні рослини при подагрі
14:00
Популярна рослина, яка викликає алергію
9:00
Корисні властивості олії розторопші
11:00
Шкідливі народні методи відбілювання зубів
14:00
Три способи використання зубної пасти
21:00
Сода та молоко для лікування печії
12:30
Лікування геморою у домашніх умовах
11:00
Найкращі домашні засоби від прищів
6:20
Спрей з алое для росту і зволоження волосся
15:45
Як боротися з випадінням волосся в домашніх умовах
23:30
Переваги використання яблучного оцту
8:44
Народне лікування: настоянка золотого вуса
6:20
Чай, який захищає від смертельних хвороб
10:00
Народні відвари для розрідження крові
14:00
5 народних засобів для живлення сухого волосся
21:00
Лікування печії содою призводить до раку стравоходу
10:00
Домашня мазь для знеболення суглобів (РЕЦЕПТ)
8:00
Користь лаврового листя для здоров'я
7:30
Відбілювальна маска для обличчя з лимоном
12:30
Позитивний вплив зеленого чаю на стан шкіри
6:20
Олія розторпші для лікування діабету та печінки
23:00
Рецепт ниркового чаю
19:45
Лікувальні властивості соку картоплі
14:00
Народні рецепти при проносі
9:00
Чи можна полоскати горло розчином соди?
21:00
Що робити з пігментними плямами на обличчі?
7:30
Домашні засоби від підшкірних прищів
6:20
Олія для профілактики серцевих захворювань
22:00
Корисні властивості алое для здоров'я
23:30
Варіанти використання ромашки для лікування
19:45
Три лікарські трави, які можуть нашкодити організму
0:40
Народні методи лікування геморою: найкращі поради
11:00
Народні методи лікування псоріазу
21:00
Природні напої, які знижують тиск
14:00
Користь огірків для шкіри навколо очей
12:30
Дієвий народний засіб від кашлю
14:00
Небезпечний народний метод лікування, який призводить до ускладнень
8:00
Лікувальні властивості каланхое
Здоров'я в соцмережах: