Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


11 способів схуднути за тиждень

08:00, 12 Кві 2016 · Категорія: Харчування, Схуднення · Переглядів 3224 · 

Сідаючи на дієту, ми хочемо побачити результат якомога швидше. Як на зло, втрата ваги відбувається поступово, і одна пробіжка не призведе до моментальних результатів. Ось декілька хитрощів, які допоможуть наблизитися до заповітної мрії всього за тиждень.


Система схуднення

Система схуднення



1. Плануйте режим харчування

Чим ретельніше ви сплануєте своє меню на день (а то і на тиждень вперед), тим менше ймовірність раптово згорнути в найближчий до роботи фастфуд. Спробуйте відвести неділю під закупівлю продуктів на тиждень вперед і готування здорових страв. Частину з них цілком можна заморозити, розділивши на порції і розклавши по боксах. Витягуючи з морозилки ці корисні заготовки ввечері, вранці ви зможете взяти з собою на роботу готовий обід.

2. Їжте сніданок

Сніданок - найважливіший прийом їжі. Саме від нього залежить настрій, енергія і апетит протягом всього дня. Цілісне зерно, білки, корисні жири після пробудження допоможуть уникнути появи вовчого апетиту до полудня. А з'ївши невеликий десерт зранку, ви з легкістю відмовтеся від нього після роботи.

3. Тримайте під рукою корисні снеки

Дієтичні снеки допоможуть контролювати голод в перервах між основними прийомами їжі. Якщо ви знаєте, що сьогодні через важливу нараду вам доведеться пропустити обід, прихопіть на роботу корисний перекус. Наприклад, це можуть бути підготовлені вдома скибочки овочів і фруктів. Щоб не схопити шоколадний батончик на касі, носіть з собою в сумці батончики із сухофруктів. Пакетик з сухофруктами або не обсмаженими горіхами в бардачку автомобіля буде вельми до речі, якщо ви міцно застрягли в пробці.

4. Пийте багато води

Істина, що називається "з бородою", але її важливість не можна забувати. Необхідна кількість води підтримує роботу організму на вищому рівні, особливо, якщо пити з розумом: стакан за півгодини до прийому їжі допоможе з'їсти менше, стакан через 45 хвилин після їжі поліпшить метаболізм. А ось питво під час трапези розчинить шлунковий сік і лише сповільнить перетравлення.

5. Прогуляйтеся перед обідом

Обід на робочому місці шкідливий з кількох причин. По-перше, відволікаючись від вмісту ланч-боксу на перевірку пошти, ви з'їдаєте більше, ніж потрібно. По-друге, ви не отримуєте повноцінний відпочинок під час покладеної годинної перерви. Обов'язково ходіть на обід до їдальні, а ще краще - в кафе. Або просто прогуляйтеся по вулиці до обіду. Це дозволить переключити думки розслабитися, залишатися активною і, звичайно, з'їсти менше.

6. Скоротіть споживання солі

Сіль - не цукор, і від неї, ясна річ, не товстіють. Однак саме натрій, що міститься в ній, призводить до затримки рідини в організмі і здуття живота. Надлишок носить назву "вага води". Щоб позбутися від нього, скоротіть споживання солі. У чистому вигляді замініть її лимонним соком, додаючи, наприклад, в салати. Не забувайте, що "біла смерть" входить до складу консервованих продуктів, соусів, сирів (причому, чим менше в них відсоток жиру, тим більше солі). У ресторанах просіть офіціанта не солити страви: ви можете зробити це самі за столом або не робити зовсім. Якщо сила звички сильніша, вибирайте варіанти зі зниженим вмістом натрію.

7. Починайте обід і вечерю з овочів

Перш ніж приступити до основної страви, з'їжте овочевий салат або легкий суп, наприклад, мінестроне або борщ (крем супи, хоч і овочеві, засновані на вершках і тільки здаються легкими). Таким чином, ви наповните шлунок корисною клітковиною, що допоможе з'їсти менше карбонара або відкласти хоча б одну булочку бургера. Крім того, якщо ви їсте салат на початку, у вас менше шансів "забути" про нього в кінці.

8. Більше рухайтеся

Автомобіль / метро, комп'ютер, кінотеатр, кафе, знову транспорт, вечеря перед телевізором або з книгою. Потім заслужений сон. Провівши прості підрахунки, виявляється, що більшу частину доби ми схожі на лінивців. Спортзал, прогулянки, невеликі розминки в офісі кожну годину-півтори, відмова від ліфтів і ескалаторів - використовуйте будь-яку можливість для руху. Контролювати ситуацію допоможе додаток для смартфонів або наручний крокомір. Він відразу покаже, проходите ви покладені 10 тисяч кроків на день. Побачивши реальні цифри, ви напевно захочете поліпшити результат.

9. Пийте каву

Звучить незвично, правда? Але кава, а точніше, декаф з нежирним молоком - повноцінна заміна десерту і джерело задоволення без шкоди для здоров'я і силуету. Однак зловживати обманкою все ж не варто.

10. Їжте вдома

Домашня їжа гарантує тотальний контроль над складом страв. Заодно позбавляє від неспокою про приховані калорії, які ні-ні, та й проберуться навіть в найздоровіші ресторанні страви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніяких відмовок: як переконати чоловіка зайнятись спортом

11. Ставте реальні цілі

Якщо ви працюйте допізна, не обіцяйте собі бути в фітнес-центрі о 10 годині вечора. Краще плануйте заняття спортом вранці перед роботою або у вихідні. Чим реальніша обіцянка, тим простіше її виконати. Так само з дієтою. Не потрібно намагатися скинути за тиждень 7 кг і морити себе голодом. Це загрожує або непритомністю, або опівнічними зривами з переїданням: шкідливі (і вірогідні) обидва варіанти. Ставлячи реальні цілі, ви досягнете реальних результатів.

За матеріалами ELLE.RU


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

21:30
Неприємні ознаки залежності від кави
15:30
5 продуктів, які позбавляють людину сили
10:30
Топ-5 продуктів, які наповнять організм кальцієм
8:30
Правильна їжа для мікрофлори кишківника
6:30
Продукти, котрі допоможуть вам знизити стрес
0:20
Топ-6 корисних властивостей журавлини
23:30
9 порад, які допоможуть не отруїтися на пікніку
22:30
Переваги, котрі козяче молоко має над коров'ячим
15:30
Топ-5 напоїв, котрі варто вживати перед сном
13:30
Названо фрукт, який активно бореться проти холестерину
8:30
Небезпека, котру несе споживання яблук
1:20
Кому категорично не можна їсти буряк
23:30
5 методів, як не набрати вагу на Великдень
22:30
Ефекти від томатного соку, котрі ви навіть не могли уявити
17:30
Названо три пункти, за якими риба переважає м'ясо
12:30
Плюси та мінуси знежиреного кефіру
8:30
Скільки кави можна пити щодня без шкоди для здоров'я
1:20
Топ-5 продуктів, котрі замінять вам ліки
0:20
Причини, котрі переконають вас регулярно їсти рибу
21:30
Топ-5 ефектів від вживання брусниці
15:30
7 плюсів і 3 мінуси від споживання хурми
12:30
Що треба регулярно їсти для вічної молодості
10:30
Три золоті правила харчування для літніх людей
8:30
Ягода, котра допоможе шлунку та фігурі
1:20
Три продукти, котрі знищують наліт на зубах
0:20
Користь для серця та судин, яку приносить чорниця
21:30
Кому не можна пити мінеральну воду
15:30
4 квітки, котрі вчені радять вживати в їжу
12:30
Як приготувати зелень, щоб вона не була шкідливою
8:30
Корисні властивості домашньої смородини
1:20
8 причин включити у власний раціон м'ясо кролика
22:30
Плюси та мінуси вживання кропу в їжу
13:30
Кому шпинат може наробити багато шкоди
9:30
Що станеться з людиною, котра з'їсть забагато петрушки
6:30
Топ-9 плюсів грудного молока для дитини
0:20
Що може дати організму натуральний йогурт
21:30
Кроки, які допоможуть уникнути харчового отруєння
15:30
Несподівані властивості морквяного соку
13:30
Правила здорового харчування, яких легко дотримуватися
12:30
4 причини регулярно їсти оселедець
Здоров'я в соцмережах: