Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 корисних книг про вагітність та пологи

12:00, 15 Вер 2015 · Категорія: Дитяче здоров'я, Психологія · Переглядів 5875 · 

Майбутнім мамам, відповідальним в питаннях підготовки до пологів і перших місяцях життя з малюком, необхідна теоретична база. І вона є - це спеціально видані книги для вагітних і для молодих батьків. Медичні поради, рекомендації по вихованню, моральна підтримка, розповіді (у тому числі і художні), засновані на власному досвіді авторів, історичні порівняння підходів, цілі готові системи виховання - в них можна знайти все. Всі книги, представлені вам сьогодні різні, але однаково корисні і захоплюючі.

Книги про вагітність та пологи

Книги про вагітність та пологи



1. Бенджамін Спок "Дитина і догляд за нею».

Книги знаменитого доктора Спока залишаються одними з найпопулярніших серед батьків, незважаючи на те, що деякі його ідеї не пройшли випробуванням часу. Наприклад, він стверджував, що для здоров'я малюка не має ніякого значення, як він вигодуваний: молоком матері або штучною сумішшю. А пізніше це було спростовано. Або рекомендував укладати немовлят спати на животик, що сьогодні педіатрами розцінюється, як небезпечне положення для дитини. Однак, безумовно здорових і корисних рекомендацій в книгах Спока набагато більше, і прочитати їх майбутній мамі, звичайно ж, варто.

2. Комаровський Є. О. «Здоров'я дитини і здоровий глузд її родичів».

Відомий у Росії і на Україні і, в рівній мірі улюблений і тут, і там доктор написав не одну цю книгу, але саме її самі читачі радять для зачину «виховання по Комаровскому». Тим більше що це перша частина із серії книг для майбутніх і теперішніх мам, татів, бабусь і дідусів. Доступно про складне, не страшно про небезпечне, захоплююче про нудне - такий стиль Комаровського, який написав справжній підручник для майбутніх і нинішніх батьків.

3. І. Бауер «Життя без підгузників! Ніжна мудрість природної гігієни малюків ».

Від природного догляду - до природного виховання! Ну, а потім, до природного життя. Такий головний посил цієї книги. А підгузник - річ неприродна. Це щось зайве в життя немовляти, що заважає йому обмінюватися з батьками особливими сигналами, здатними залежить надалі основу їхнього емоційного спілкування. Спільну мову, стверджує автор, батьки і діти можуть знайти ще задовго до того, як малюк навчиться говорити. Тільки, як це зробити? І. Бауер допоможе дорослим розпізнати сигнали малюка і навчить правильно на них реагувати. Але насамперед слід позбутися підгузників.

4. Вільям і Марта Сірс «В очікуванні малюка».

Це не тільки докладний і вельми корисний, але і захоплюючий посібник по кожному місяцю вагітності. Автори - визнані в усьому світі фахівці з питання народження і виховання дітей, прихильники так званого «м'якого підходу» і «природного догляду», педіатр і акушер, автори більше 30 книг (які продовжують і продовжують перевидаватися) Вільям і Марта, самі виростили восьмеро дітей . Досвідчене в цьому питанні подружжя розкажуть про всі фізичні і емоційні зміни, що відбуваються з майбутньою мамою, про те, що є нормою, що ні, про труднощі на цьому складному шляху і про способи їх подолання.

5. Х. Вандерейт і Ф. Плой «Вередує? Значить, розвивається! ».

Незрозуміла поведінка немовляти до року частенько змушує батьків нервувати. «А вся справа в цілком природних скачках його розвитку, яких всього вісім», - пояснюють татам і мамам автори книги. Скачки вельми складний період для малюка, тому і його настрій в цей час змінюється не в кращу сторону. Автори підкажуть, як зрозуміти чи настав час такого стрибка і, що робити з цим далі. А ще дадуть поради, як виростити генія, навчать батьків грати з дитиною в корисні ігри та розкажуть, чим допомогти маленькій людині, коли він плаче.

6. М.-Л. Хопгуд «Як ескімоси зберігають своїх дітей в теплі або найбільш практичний підхід до виховання вашої дитини».

Знайомство з традиційними звичаями виховання малюків у різних народів, зібраними в цій книзі, змушує засумніватися в деяких наших сучасних стереотипах. Що дійсно вірно і, що нам нав'язано цивілізацією? Бути простіше в питаннях виховання - значить домагатися більшого? Чужі батьківські досягнення дозволять не тільки привнести щось нове в свій батьківський стиль, але й ближче познайомитися з життям різних сімей, що населяють нашу планету.

7. Є. Сай «Щастя бути мамою, або 1000 ідей, щоб дитина виросла люблячою, розумною, здоровою».

І відбувається це саме після пологів, стверджує автор цієї книги, мама двох дітей. У книзі можна знайти не тільки відповіді на питання, пов'язані з вихованням і розвитком дитини, а й секрети того, як залишатися в гармонії зі світом і з собою, з чоловіком і бабусями, як організувати своє життя так, щоб вона стала ще цікавіше і насиченішим. І, звичайно, тут же - практичні поради з виховання та розвитку, рецепти дитячих страв, ігри та багато-багато іншого.

8. Є. Бурмістрова. «Дратівливість».

Чи не правда, діти, часом, страшенно дратують? Але не вас, ви - не така людина? Ну, тоді ця книга для тих, хто здатний зізнатися: так, трапляється таке, і частенько.

Катерина Бурмістрова - професійний психолог і мама 10 (!) дітей вважає, що дратівливі батьки в умовах сучасного життя не рідкість, але боротися з цим треба. І найголовніше - можна. Вона аналізує причини дратівливості і дає дуже слушні поради щодо подолання цього поширеного стану.

9. Лідс Р., Френсіс М. «Повний порядок для мам».

Досвідчені люди знають, що для порядку і полегшення життя все потрібно планувати. Ця корисна книга - готовий потижневий план організації життя з немовлям (або в очікуванні його), розрахований на рік. Мало того, що вона просто напхана потрібними і досить оригінальними порадами на всі випадки життя, від приготування їжі і розстановки меблів до пошуків няні і порад по макіяжу, так ще й написана жваво і дотепно. A користуватися порадами годі й рік, а роками!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любов чоловіка до солодкого впливає на майбутніх дітей

10. Н. Латта «Синологія. Матері, які виховують синів ».

Навіть, якщо у вас дочка або, якщо у вас ще взагалі немає дітей, прочитавши першу сторінку цієї книги, ви, напевно, перевернете ще одну, і ще. А вже, якщо у вас син! .. Автор, сам батько двох синів, знаменитий, з 20-річним досвідом, психолог Найджел Латта, не тільки вміє виводити батьків і дітей різного віку з найбільш безнадійних ситуацій, але й навчає їх методам перевіреної та ефективної профілактики таких випадків. Руйнуючи звичні стереотипи, він дає надію навіть самим зневіреним батькам.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

21:30
Чому діти не пам'ятають себе до 3 років
1:20
Дослідження: Діти не бачать снів у перші роки життя
22:30
Як зрозуміти, що в дитини епілепсія
15:30
Рідкісна патологія, котра вражає малюків
0:20
Як зупинити панічну атаку дитини під час обстрілів
10:30
6 методів підтримання лактації у новоспечених мам
6:30
Коли дітям варто видаляти аденоїди
15:30
Наскільки часто в дитини буває алергія на прикорм
10:30
Як вберегти підлітка від вживання наркотиків
23:30
Коли мамі заборонено годувати дитину грудьми
21:30
Шляхи лікування зайвої ваги у дитини
23:30
Дівчатка хворіють на сколіоз у 5 разів частіше, ніж хлопчики
23:30
Як зрозуміти, що дитина хвора на ДЦП
13:30
Ці ознаки вкажуть на сечокам'яну хворобу в дітей
8:30
Коли у дитини може з'явитися гемангіома
12:30
Енурез у дитини. Чекати чи лікувати?
6:30
Гіпоспадія у хлопчиків. Чому рятує лише операція
21:30
Дитячі опіки впливають на психологію малюків
0:40
Неправильне поєднання продуктів для здоров'я
15:30
Нова небезпека солодкої газованої води
17:00
Незвична причина підліткової депресії
9:00
Користь частого вживання сухофруктів
19:45
Для правильної гідратації організму потрібно пити саме воду
8:00
Лікування дитячої алергії на яйця
22:00
Поганий почерк дитини може бути ознакою проблем нервової системи
9:00
Яу привчити дитину їсти більше овочів?
6:20
Поради для полегшення дитячого кашлю
10:00
Для чого дітям аденоїди?
7:00
Гикавка у немовлят: корисні поради
17:00
Зневоднення впливає на увагу людини
10:00
Турбота та профілактика про зуби дітей: важливі питання
21:00
Основні ознаки дитячого раку
7:30
Як правильно доглядати за дитиною з вітрянкою?
14:00
Вплив сидячого способу життя на здоров'я дитини
0:40
Чому діти швидко набирають зайву вагу?
21:00
Основна причина розвитку аутизму
11:00
Коли дитині потрібно видаляти аденоїди?
0:20
Фактор, який підвищує ризик психічних порушень у дітей
7:00
Ідеальний час для сніданку
7:30
Лікування дитячого розладу шлунку: корисні поради
Здоров'я в соцмережах: