Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


16 невеликих повсякденних змін, які можуть допомогти схуднути

02:39, 02 Бер 2021 · Категорія: Харчування, Дієти · Переглядів 4832 · 

Втрата ваги може здатися моторошним процесом, який вимагає тривалих тренувань і ретельно спланованого харчування. Хоча ці речі, безумовно, відіграють важливу роль у процесі, у вашому способі життя є багато незначних змін, які можуть допомогти вам скинути кілограми.

Щоб з’ясувати які саме дрібниці ви можете робити щодня для схуднення пропонуємо до вашої уваги 16 порад.

Їжте здорові жири

Їжте здорові жири



1. Інвестуйте у пляшку з водою

Коли ви вживаєте недостатньо води, ваше тіло може сплутати голод зі спрагою. Ось чому збільшення споживання води може мати величезний вплив на те, скільки ви їсте протягом дня.

2. Їжте здорові жири

Незважаючи на те, що жири часто вважаються чистим злом здорового харчування, вони насправді можуть збільшити ситість і запобігти зривам згодом.

Звичайно, деякі жири корисніші за інші, тому, додаючи жир до свого раціону, краще вибрати ненасичені жири, багаті на поживні речовини. Ці жири, відомі як поліненасичені та мононенасичені, можна знайти в авокадо, маслинах, горіхах та жирній рибі, такій як лосось, наприклад.

Знаходьте нові рецепти в інтернеті. Зверніть увагу на вегетаріанські та пісні страви, наприклад, на сайті krainau.com, ви знайдете збірку рецептів пісних страв ось тут https://krainau.com/zbirky-retseptiv/pisni-stravy.html, а ось рецепти смачних салатів https://krainau.com/salaty.html. Серед купи нових для вас страв, ви обов'язково знайдете корисні і смачні саме для вас.

3. Зверніть увагу на структуру їжі

Якщо ви коли-небудь бачили дно півлітрового відерця морозива, ви не самотні. Насправді морозиво - це один з найпростіших продуктів для переїдання через м’яку консистенцію.

Однією з причин, чому з такими речами, як морозиво або картопляне пюре, легко переборщити є те, що текстура страви така, що дуже просто продовжувати їсти ложку за ложкою, тоді як, коли ви їсте сирі овочі, вам доведеться їх довше жувати.

Це не означає, що ви не можете насолоджуватися такими продуктами, як морозиво або картопляне пюре, але важливо бути уважним, коли ви їх їсте. Хороша ідея попередньо відміряти порції, щоб уникнути переїдання.

4. Більше спати

Недостатній сон може підвищити рівень стресу, що у свою чергу може збільшити ймовірність набору ваги.

5. Складайте плани, які не обертаються навколо їжі чи пиття

Вам не обов’язково ходити з друзями до бару чи ресторану, щоб добре провести час. Існує безліч інших способів бути одночасно соціальними та спалювати калорії, наприклад:

Оглядати визначні місця. Відвідування музеїв, зоопарків, акваріумів чи парків розваг може допомогти вам стати на шлях схуднення, навіть не підозрюючи про це.

Вправи. Якщо сонячний день, вирушайте на прогулянку, похід або катання на велосипеді в місцевому парку.

Зробіть ваші тренування захоплюючими. Ви можете спалити багато калорій за допомогою скелелазіння, веслування на байдарках, каякінгу, боулінгу, катанні ковзанах.

6. Приготуйте сніданок заздалегідь

Сніданок не дарма називають найважливішим прийомом їжі протягом дня. Деякі дослідження показали, що пропуск сніданку пов'язаний з більшим ризиком ожиріння , діабету та високого рівня холестерину, тоді як поціновувачі сніданку легше можуть підтримувати здорову вагу.

7. Засипте організм клітковиною

Вживання великої кількості клітковини може допомогти вам довше почуватися ситим. Щоб отримувати більше клітковини, варто їсти фрукти, овочі, горіхи, насіння, цільні зерна, квасолю та бобові.

8. Використовуйте меншу кількість олії

Хоча деякі олії, такі як з авокадо чи соняшникова олія, корисніші за інші, все ж вони калорійно збігаються з іншими. Деякі олії можуть бути чудовим джерелом здорових жирів, але краще все ж отримувати жири з цільних продуктів.

9. Покладіть більше овочів на тарілку

Заповнення більшості вашої тарілки овочами - це один з найпростіших способів скоротити калорії, не змінюючи об'єму їжі, яку ви споживаєте.

Тим не менш, важливо акцентувати увагу на правильних овочах. Крохмалисті страви, як картопля, поживні, але вони містять більше калорій, ніж більш водянисті овочі, такі як кабачки та цвітна капуста.

10. Ведіть журнал харчування

У великому дослідженні 2008 року дослідники виявили, що ті, хто щодня вів записи про їжу, втрачали вдвічі більше ваги, ніж ті, хто не вів жодного запису. Харчові записи можуть бути дуже корисними для того, щоб записати, що ви їсте, і ретельно вивчити це.

І якщо ведення журналу здається занадто проблемним, існує також безліч програм для схуднення, які можуть допомогти відстежувати, що ви їсте, і дотримуватися плану, який відповідає вашим цілям.

11. Не займайтесь справами під час їжі

Дуже спокусливо обідати за робочим столом, поки ви працюєте, але важливо відпочити від того, що ви робите, щоб зосередити всю свою увагу на їжі.

12. Знайдіть тренування, яке вам подобається

Заняття спортом - один з найважливіших аспектів здорового схуднення, але часто воно ефективно лише тоді, коли ви знайдете тренування, яке вам подобається робити і якого ви будете дотримуватися регулярно. І це не обов’язково біг або підняття тягарів.

13. Скоротіть алкоголь

Навіть якщо ви наполегливо працювали, щоб цілий день харчуватися здорово, пара келихів у щасливу годину може легко повернути вам сотні калорій.

14. Зробіть коротку зарядку з відео на YouTube

На YouTube є так багато відео, де вам не потрібно жодне обладнання. Ви можете виділити практично будь-який інтервал часу і знайти тренування, яке вам до душі.

15. Їжте більше білка

Білок, особливо нежирний білок, є важливою частиною будь-якої дієти. Це наповнює вас і допомагає нарощувати та підтримувати м’язову масу. Деякі з найкращих джерел пісного білка: мигдаль, тунець, квасоля, яйця, тофу, курка на грилі.

16. Підніміться сходами

Щоб спалити калорії, не потрібно виконувати повноцінне тренування. Зміна звичок частіше підніматися сходами або гуляти замість водіння може з часом мати великий вплив на вашу вагу.

Втрата ваги - це подорож. Хоча це може здатися важким, вам може бути корисно подумати про те, як насправді можуть скластись всі незначні зміни.

Загалом, пошук дрібних способів щодня їсти здорову їжу, займатися спортом, пити більше води та висипатися може в кінцевому підсумку дати чималий ефект.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

1:20
Топ-5 корисних властивостей кукурудзи
22:30
Топ-11 корисних властивостей булгуру
15:30
Продукти, котрі стають шкідливими у мікрохвильовці
13:30
Цікаві факти про диню та її користь для здоров'я
9:30
14 причин регулярно їсти огірки
8:30
Зелена кава. Плюси і мінуси від її споживання
0:20
9 прикладів корисного впливу меду на здоров'я
22:30
Топ-5 корисних властивостей кефіру
17:30
Кому краще пити цикорій замість кави
12:30
На що орієнтуватися при виборі охолодженої курки
10:30
Скільки солодощів можна давати школярам
9:30
Кому категорично заборонено пити каву
7:30
Як обрати найкраще молоко? 7 дієвих підказок
0:20
Чим такі корисні вівсяні пластівці
23:30
Користь для організму, котру приносить соєвий соус
15:30
Топ-5 продуктів, котрі замінять вам сіль
10:30
Кому не можна їсти зелену цибулю
7:30
Вчені назвали ідеальний час для сніданку
6:30
7 порад, як ввести фрукти у своє щоденне меню
0:20
Люди, котрим заборонено їсти полуницю
22:30
Як їжа з кульбаби може нашкодити людині
17:30
10 найкращих правил здорового харчування
15:30
Факти, котрі переконають вас їсти шкірку фруктів та овочів
12:30
Кому не можна вживати в їжу насіння чіа
8:30
Шкода для здоров'я, котру несуть вівсяні пластівці
0:20
Топ-9 корисних властивостей імбиря для кожної людини
21:30
Зелена цибуля навесні: 8 вітамінів для вашого організму
15:30
Чому скумбрію варто включити у свій щоденний раціон
10:30
Топ-10 фактів про користь полуниці для здоров'я
7:30
Чому вагітним та дітям варто їсти щавель
0:20
Регулярне вживання кави знижує ризик самогубства
22:30
Ознаки, котрі вкажуть на нітрати в продуктах
21:30
Харчування, яке допоможе перемогти анемію
19:30
Страви з кульбаби - джерело вітамінів та мікроелементів
12:30
4 удари по організму, які наносить сіль
10:30
Їжа з кропиви: користь більша за лимони та моркву
7:30
Чому гречка така корисна для організму
0:20
Топ-9 продуктів, котрі захистять від набряків
21:30
Користь і шкода літніх холодних супів
15:30
7 цілющих властивостей харчової соди
Здоров'я в соцмережах: