Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 речей, які варто купити в аптеці навіть здоровій людині

12:30, 12 Бер 2016 · Категорія: Лікування, Ліки та БАДи · Переглядів 3448 · 

Аптека часто асоціюється з хворобами і ліками. Але там продається те, що стане в нагоді навіть абсолютно здоровим людям. З цієї статті ви дізнаєтеся, як використовувати в догляді за собою і в побуті перекис водню, дігтярне мило і ще вісім корисних засобів, пише headinsider.


Незамінні ліки

Незамінні ліки



Дьогтьове мило

Це мило, на 10% складається з березового дьогтю. Березовий дьоготь має протизапальні та антисептичні властивості, а також покращує кровотік і сприяє регенерації шкіри.

Дігтярне мило використовують для боротьби з висипом вугрів. Якщо для вмивання обличчя воно може бути надто агресивним (сушить шкіру), то з прищами на спині і плечах справляється чудово. Також Дегтярний милом миють голову. Воно допомагає позбутися лупи та випадіння волосся і зменшує секрецію сальних залоз голови - волосся довше залишаються свіжими.

Недолік, який може стати критичним, - різкий і досить уїдливий запах.

Перекис водню

Пероксид водню (H2O2, перекис) - це безбарвна рідина з металевим смаком. Найчастіше розчин пероксиду, що володіє антисептичною ефектом, застосовується для знезараження ран. Але завдяки сильним окислювальним властивостям він добре справляється і з побутовими проблемами, наприклад очищенням і відбілюванням поверхонь.

Так, в тривідсотковому розчині перекису можна продезинфікувати зубну щітку, губку для миття посуду або обробну дошку. А якщо змішати перекис з водою в співвідношенні один до одного і залити в пульверизатор, можна почистити унітаз, убивши всі бактерії. Також пероксид добре справляється з цвіллю і грибком на стінах. Змішайте його з водою в співвідношенні два до одного і розпорошіть на проблемну поверхню.

Використовують H2O2 і як засіб, що дезодорує. Якщо у вас сильно пітніють ноги, протріть їх перекисом. Пітливість не піде, але від неприємного запаху ви надовго позбудетеся.

Ефірні масла

Ефірна олія - це запашна рідка речовина, що виділяється з квіток, насіння, коріння, листя, плодів, деревини або смоли рослин. Кожне з них має унікальні фармакологічні властивості: шавлія допомагає боротися із застудою, меліса перемагає безсоння і депресію, материнка очищає шкіру, а грейпфрут зміцнює імунітет.

Як використовувати ефірні, масла ми вже розповідали: ванни, масаж, інгаляції, компреси та інше.

Реп'яхову олію

Якщо корінь лопуха настояти на рослинній олії, то вийде дуже корисний продукт, багатий вітамінами А, В, С і Е. Також реп'яхова олія містить інулін, мікро- і макроелементи, стеаринову і пальмітинову жирні кислоти, флавоноїди і дубильні речовини.

Найчастіше реп'яхову олію використовують в догляді за волоссям. Вона покращує його ріст, зміцнює волосяні цибулини, зволожує і живить шкіру голови, запобігає лупі і випаданню волосся. Крім того, її використовують для догляду за віями і бровами: реп'яхову олію стимулює їх оновлення.

У Мережі ви знайдете безліч рецептів масок для волосся на основі реп'яхової олії. Наприклад, для боротьби із сухою себореєю можна змішати три столові ложки меду, півсклянки реп'яхової олії і два яєчні жовтки. Нанести суміш, надіти поліетиленову шапочку і укутати голову рушником, а через дві години вимити волосся.

Перед використанням реп'яхової олії, як і будь-якого іншого натурального продукту, перевірте, чи немає у вас алергії на нього. Для цього нанесіть краплю олії на згин ліктя. Якщо з'явилося свербіння або шкіра почервоніла, засіб використовувати не можна.

Бодяга

Бодяга - порошок зеленуватого або сіро-зеленого кольору, який проводиться з висушених прісноводних водоростей губчастої форми з сімейства бадягових. Це старовинний лікарський засіб, який використовують в медицині і косметології.

Найпростіший і найпоширеніший рецепт маски з бодягою - це бодяга плюс перекис водню. Також можна зробити маску з білою глиною.

Протипоказанням до застосування бадягі є гіперчутливість шкіри, а також порушення цілісності шкірних покривів в тих місцях, куди буде наноситися маска. Не рекомендується використовувати бадягу часто.

Косметична глина

Щоб оздоровити шкіру, не обов'язково відвідувати SPA-салон. Іноді досить просто зробити домашню маску з косметичної глини. В аптеках великий асортимент цього продукту, глина розрізняється за кольором, складом і властивостями.

Біла підвищує пружність шкіри, добре очищає особа. Блакитна глина збагачена іонами срібла, має сильну антисептичну дію, допомагає боротися з прищами і іншими дерматологічними неприємностями. Червона благотворно впливає на кровопостачання, підвищує тонус і еластичність шкіри, сіра - добре зволожує, рекомендується жінкам у віці.

Також при виборі конкретної глини слід враховувати тип шкіри. Від цього залежить і рекомендована частота використання косметичних масок з глини. Власницям сухої шкіри такі процедури слід проводити не частіше ніж один раз на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Какие лекарства должны быть в детской аптечке

Трави

Материнка, звіробій, меліса, деревій, фіалка - ці та інші рослини в сушеному вигляді можна придбати практично в будь-якій аптеці. Головне - знати їх фармакологічні властивості, а застосувань у трав'яних зборів безліч - від заварювання в чай до компресів.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

9:30
4 патології, через які людину може кидати в жар
7:30
7 хвороб, котрі можна підхопити від домашніх тварин
17:30
6 видів терапії для реабілітації після інсульту
7:30
Коли кашель може вказувати на проблеми з серцем
21:30
Шкода для організму, яку спричиняє брак сну
10:30
5 позитивних ефектів від поїздки в санаторій
8:30
Що робили, коли замучила печія
22:30
7 популярних міфів про цукровий діабет
21:56
Чим полегшити свербіж після укусу комара
12:30
Як зробити, щоб нежить не перейшов у гайморит
9:30
Симптоми, котрі вкажуть на літню ангіну
23:30
Коли варто йти до лікаря, щоб жити довго
22:30
6 видів антисептиків. Як їх правильно використовувати
13:30
7 міфів про сезонну алергію, котрі вже час спростувати
13:30
7 причин, чому людина відчуває сильну втому
8:30
Гарячий чай при болю в горлі - це абсолютне зло
23:30
Ознаки того, що вашому кишківнику потрібна допомога
22:30
5 порад, які допоможуть зупинити гикавку
17:30
Хвороба, яка може призвести до повної глухоти
13:30
Як конкретно алкоголь шкодить нашому організму
8:30
Хвороба, на котру вказує часта печія
15:30
Перші ознаки хвороби щитовидної залози
13:30
Перші симптоми хвороби Альцгеймера
23:30
Що робити, коли після операції з'явилася грижа
8:30
Вроджена патологія. Як побороти кісту на шиї
22:30
Для чого колоти в суглоб гіалуронову кислоту
21:30
Чому можуть розходитися м'язи живота
19:30
9 випадків болю в грудях, за яких треба викликати швидку
22:30
4 кроки для профілактики діабету
9:30
9 показань для проведення електрофорезу
23:30
4 етапи підготовки до колоноскопії
17:30
Чому в людей буває діабетична стопа
13:30
Режим харчування для хворого на целіакію
7:30
Перша допомога після укусу змії
19:06
Чи варто проколювати пазуху при гаймориті
11:15
Жахливі наслідки варикозу, якщо його не лікувати
14:00
Якісна профілактика болю у спині
22:00
Хрипота може бути ознакою серйозного захворювання
23:00
Про що свідчить схильність до закрепів?
21:00
Хворобу Лайма можна переплутати з застудою
Здоров'я в соцмережах: