Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 ознак того, що ваш мозок почав старіти

20:30, 23 Тра 2016 · Категорія: Народна медицина · Переглядів 2251 · 

Старість проявляється не тільки в збільшенні кількості зморшок, але і в тому, що наш мозок починає працювати все гірше і гірше. Якщо вчасно не помітити ознак ослаблення розумової діяльності, можна з роками розтратити весь інтелект!


Ризик слабоумства

Ризик слабоумства



За статистикою, 5% людей у віці 65 років страждають на хворобу Альцгеймера. Але навіть якщо у людини не поставлений цей страшний діагноз, є великий ризик з роками ставати все дурніші і дурніший. Не дарма академік Бехтерєв, який усе життя займався проблемами мозку, як-то сказав, що тільки 20% людей будуть в старості мати ясний розум, інші, в тій чи іншій мірі, будуть страждати від старечого недоумства.

Ви ніколи не думали, чому серед пенсіонерів так багато людей наївних і довірливих, обдурити яких різним шахраям і спритникам - раз плюнути? Чому саме серед людей похилого віку так часто можна зустріти озлоблених, скривджених на вест світ особистостей, які відмовляються визнавати за молоддю хоч якісь переваги, які не бажають радіти життю? А адже це все можуть бути ознаки ослаблення діяльності мозку: відсутність критичного мислення і логіки, ослаблення пам'яті і здатності сприймати нову інформацію.
 
Хто ризикує заробити старече слабоумство?
Мізки, як і м'язи, потребують постійного тренування. Але так уже повелося: в молодості ми активно вчимося, працюємо, досягаємо якихось вершин, а ось чим старше, тим більше прагнемо вести спосіб життя рослин. Як інакше можна назвати поведінку, коли основну частину часу у людини займають сон, їжа, перегляд безглуздих телепередач, що не дають нічого ні розуму, ні серцю? З віком і так спостерігається зниження інтенсивності роботи мозку, сповільнюється утворення нейронних зв'язків між різними ділянками мозку. А тут ще й повна відсутність бажання хоч якось навантажувати свій розум!

На жаль, якщо ви вважаєте, що ідеальна старість - це спокій і відпочинок від розумової праці, ви - в групі ризику. Можливо, ви й не будете мати діагноз "старече слабоумство", проте вас будуть цуратися навколишні, а діти стануть відверто перейматися спілкуванням з вами, вважаючи вас нудною занудной старенькою. Ви хочете саме так провести свою старість? Якщо ваша відповідь - ні, пропонуємо, не відкладаючи в довгий ящик, поспостерігати за собою. І якщо ви помітите у себе такі ознаки ослаблення розумової діяльності, починайте працювати над своїми мізками. Прямо зараз.
 
- Ви перестали сприймати критику на свою адресу, вважаючи, що вона не містить ні крупиці істини. Але зате самі постійно, вголос або про себе, критикуєте оточуючих.
 
- Ви не бажаєте хоч чогось навчитися. Вам набагато простіше і легше чинити стару пральну машинку, ніж розібратися в інструкції до нової.
 
- Ваша коронна фраза: "А ось раніше ..." У розмовах, так і в думках, ви постійно повертаєтесь в минуле.
 
- Ви говорите заради того, щоб говорити. Навіть якщо ви прекрасно бачите, що співрозмовник байдужий до ваших слів, що йому нецікаво те, що ви говорите, ви все одно ведете розмову. Неначе задоволення від вашої розповіді повинні отримувати тільки ви.
 
- Ви стали гірше запам'ятовувати прочитане. Ви намагаєтеся не читати складної літератури, оскільки дуже швидко відволікаєтеся і втрачаєте логіку розповіді. Дуже часто ви забуваєте, про що писалося на початку роману, хоча ще не дочитали його до кінця.
 
- Ви раптом відчули себе експертом в тих областях, в яких ніколи і нічого не розуміли. Неначе прожиті роки дають вам право бути докою в усьому! Ви з розумним виглядом міркуєте про політику, філософію, релігію, і вам здається, що ваші міркування досить здорові.
 
- Ви намагаєтеся не дивитися серйозних фільмів, над якими треба думати. Ви взагалі не розумієте, чому ця муть називається культовим кіно! Для вас перегляд кінострічки - можливість розслабитися і відпочити.
 
- Ви вважаєте, що оточуючим треба б бути гнучкішими і підлаштовуватися під вас. Але сама нізащо не підете назустріч: нехай молодь прогинається!
 
- Ваше життя обросла шаблонами і ритуалами. Наприклад, кожен день ви заглядаєте в найближчу лавку - не для того, щоб щось купити, а просто так, привітати продавця. Якщо в якийсь із днів ви цього не робите, ви відчуваєте себе не в своїй тарілці. Ви часто вимовляєте одні і ті ж слова й жарти, які мають вже років п'ять-десять.
 
- Ви точно знаєте, що правильно, а що - ні. Саме тому, навіть коли оточуючі противляться вашим вчинкам або обурюються вашими словами, не міняєте поведінки. Навіть якщо це загрожує сваркою.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

17:30
Народна медицина проти вірусів. Хто переможе?
15:30
Розмаринова олія прискорює ріст волосся
12:30
Ефективні рослини при подагрі
14:00
Популярна рослина, яка викликає алергію
9:00
Корисні властивості олії розторопші
11:00
Шкідливі народні методи відбілювання зубів
14:00
Три способи використання зубної пасти
21:00
Сода та молоко для лікування печії
12:30
Лікування геморою у домашніх умовах
11:00
Найкращі домашні засоби від прищів
6:20
Спрей з алое для росту і зволоження волосся
15:45
Як боротися з випадінням волосся в домашніх умовах
23:30
Переваги використання яблучного оцту
8:44
Народне лікування: настоянка золотого вуса
6:20
Чай, який захищає від смертельних хвороб
10:00
Народні відвари для розрідження крові
14:00
5 народних засобів для живлення сухого волосся
21:00
Лікування печії содою призводить до раку стравоходу
10:00
Домашня мазь для знеболення суглобів (РЕЦЕПТ)
8:00
Користь лаврового листя для здоров'я
7:30
Відбілювальна маска для обличчя з лимоном
12:30
Позитивний вплив зеленого чаю на стан шкіри
6:20
Олія розторпші для лікування діабету та печінки
23:00
Рецепт ниркового чаю
19:45
Лікувальні властивості соку картоплі
14:00
Народні рецепти при проносі
9:00
Чи можна полоскати горло розчином соди?
21:00
Що робити з пігментними плямами на обличчі?
7:30
Домашні засоби від підшкірних прищів
6:20
Олія для профілактики серцевих захворювань
22:00
Корисні властивості алое для здоров'я
23:30
Варіанти використання ромашки для лікування
19:45
Три лікарські трави, які можуть нашкодити організму
0:40
Народні методи лікування геморою: найкращі поради
11:00
Народні методи лікування псоріазу
21:00
Природні напої, які знижують тиск
14:00
Користь огірків для шкіри навколо очей
12:30
Дієвий народний засіб від кашлю
14:00
Небезпечний народний метод лікування, який призводить до ускладнень
8:00
Лікувальні властивості каланхое
Здоров'я в соцмережах: