Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Панчохи: історія панчох і сьогодення

09:46, 25 Сер 2016 · Категорія: Новини · Переглядів 2296 · 

Безліч предметів гардеробу, які спочатку вважалися виключно чоловічими, в наші дні із задоволенням носять і жінки. Піджаки, штани, каблуки, краватки ... Перелік досить-таки довгий. Сьогодні ми розповімо про панчохи і колготки, які дами також запозичили у своїх кавалерів.

fc5kl_pr-q.jpg (14.42 Kb)



Найпершим панчішно-шкарпетковим виробом вважають носочки, які знайдені на мумії родом приблизно з 600 року до н.е. У Стародавньому світі цей предмет гардеробу вважався жіночим. Але пізніше естафета перейшла чоловікам. Хто тільки не носив панчохи і шкарпетки. Воїни, які натирали ноги під час довгих походів, намагалися вдосконалити шкарпетки, щоб зменшити кількість мозолів. Панчохи носили навіть католицькі священики.

96953274_3620876_11_richard_sackville.jpg (19.72 Kb)

А ось дамам досить тривалий період носити одяг для ніжок було заборонено. В історію увійшов такий випадок: британці піднесли королеві Іспанії прекрасні панчохи з шовку. Вони передали презент через посла. Але той замість подяки обурився, заявивши, що подарунок просто недоречний і що у королеви Іспанії взагалі немає ніг. Справа в тому, що в той час (а справа була в XVI столітті) жіночі ніжки було прийнято приховувати.

Правда, не скрізь. Якщо іспанська володарка вважала панчохи ганебним подарунком, то Єлизавета I, що правила в Англії, дуже полюбила цей предмет гардеробу, повернувши його жінкам. Саме під час її життя Вільямом Лі був сконструйований спеціальний верстат, який позбавив жінок від складок тканини на колінах і кісточках. Потім, через кілька століть славетна Коко Шанель оголосить: вже краще зморшки на обличчі, ніж на колготках. Можна сказати, що саме з верстата Вільяма в 16 столітті було покладено початок нової промисловості.

Справжньою революцією став винахід 1939 року. Концерн DuPont розробив новий матеріал - нейлон! Виробник запевняв, що він куди елегантніше звичного шовку, набагато міцніший за сталь і тонше самої павутини! І ось тоді дійсно почала стрімко розвиватися мода на панчохи. Історична дата - 15 травня 1940 року. Це день, коли стартували офіційні продажі нейлонових панчох. Як ви думаєте, скільки було продано? 780000 пар!

Під час Другої Світової війни провадження зупиняється - матеріал необхідний для військових потреб, в тому числі для виготовлення парашутів. Зате потім, в 50-роки жінок чекає новий сюрприз - панчохи стають безшовними.

Сьогодні безшовними панчохами різної щільності і кольору нікого не здивуєш. Вони є в гардеробі кожної жінки.

jenskaya_odejda_008.jpg (60.64 Kb)

Нейлон вже створили, але лайкри поки що не було, так що вироби випускалися різних розмірів і форм, адже вони не могли, розтягнувшись, прийняти форму ноги. Лайкра з'явиться пізніше, приблизно в той же час, коли Аллан Гант Старший запропонує світові перший варіант колготок.

Цікаво, що в СРСР було своєрідна назва виробу - Чулкові рейтузи. А слово колготки прийшло пізніше з Чехословаччини. Від слова «kalhoty», що перекладається як «штани».У цей період було просто необхідно, щоб з'явився цей предмет гардероба, адже в моду увійшли міні-спідниці і резинки від панчох стало видно.

Популярні в промисловості термін - DEN. Всі ми знаємо, що чим менше значення цього показника, тим тонше панчохи, чим більше цифра - тим тепліше і щільніше колготки. Але чи знаєте ви як відбуваються розрахунки? DEN - це вага однієї нитки в 9 км. Тобто, якщо ви купуєте колготки 20 DEN, знайте, 9 км нитки в ній важать 20 грам.

Кольорові і тілесні, чорні і білі, ажурні, в сітку, в горох, картаті, фантазійні - чого тільки не зустрінеш сьогодні на полицях магазинів. Вчені винаходять один за іншим незвичайні матеріали. Але вони зі зрозумілих причин не прижилися - так, наприклад, мало хто бажав носити хлоровані шкарпетки. Вони хоч і вбивають мікроби, але пахнуть не дуже приємно... Є колготки для cхуднення, моделі, які виводять піт назовні, колготки з кофеїном, що зменшують целюліт.

Бувають і зовсім дивні моделі. Наприклад, китайський блогер підірвав інтернет фотографією волохатих колготок, які нібито покликані відганяти гвалтівників. Китайці на цьому не зупинилися, знайшовши колготкам дуже-дуже-дуже дивне застосування. Вони одягали їх на собак, викладаючи фото в Інтернеті. Безглуздий мем з Китаю став дуже популярним.

59669_original.jpg (31.35 Kb)

А в 1998 було створено триногі колготки. Погодьтеся, незвично? Їх призначення полягало в наступному: використовуєте дві частини колготок за призначенням, а третю «ногу» ховаєте в спеціальній кишеньці. У разі, якщо піде «стрілка», ви зможете скористатися "запаскою". Правда, така модель чомусь не прижилася.

Вибираючи колготки, пам'ятайте: темні тони подовжать ноги, а світлі, навпаки, укоротять. Якісний виріб має приємний запах і містить не більше 30 відсотків лайкри. І ще трохи про догляд: періть колготки вручну при температурі води не більше 30 градусів.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

17:30
5 ознак, котрі вкажуть на страждання організму від алкоголю
22:30
Як побутова техніка може нашкодити здоров'ю
10:30
Небезпеки для здоров'я, котрі чекають нас влітку
12:30
Предмети у квартирі, які можуть спровокувати алергію
22:30
5 плюсів для здоров'я, котрі дарує плавання
8:30
7 правил застосування засобів від комарів та кліщів
0:20
Чому на аптеках малюють змію
7:30
Від якої хвороби страждають програмісти та музиканти
1:20
5 видів каменів, які можна знайти в нирках
19:30
Куріння в 4 рази збільшує ризик коронарної хвороби серця
14:15
Як куріння впливає на домашніх тварин
12:30
Вода, яку краще не пити зранку
22:00
Чи можна пити воду з чайника?
6:20
Вплив домашньої пилюки на здоров'я
14:23
Ремонт кофемашин Нивона своими руками: как его осуществить?
9:00
Яка користь від перегляду телевізора?
13:00
Зручність та інновації: Магазин побутової техніки online
23:00
Небезпека частого щоденного миття
13:48
Як вибрати електричну зубну щітку
9:00
Чи можна їсти пророщену картоплю?
14:00
Несподівана користь поцілунків
0:40
Найкорисніша поза для здорового сну
23:00
Чому навесні частіше болить живіт?
14:00
Три корисні властивості крижаного душу
21:11
Аналіз ринку додатків для покращення якості сну
23:00
Шкода промокання ніг для здоров'я
6:20
Наслідки роботи з неправильною клавіатурою та мишею
15:30
Небезпечні квіти у вашому будинку
10:00
Чому люди сивіють від стресу?
6:20
Діти курців ростуть злими
0:40
Чого не можна робити, якщо у вас сонячні опіки?
22:00
Діти, яких народили у ці роки мають здоровіший мікробіом
15:49
Дотримуйтеся норми вживання кави і отримуйте лише користь від неї
14:00
Звички для покращення пам'яті
9:00
До чого призводить використання ватяних паличок?
12:30
Здоровій людині достатньо 30 хвилин денного сну
7:00
Хвороби, які загрожують високим людям
0:20
Вплив молодого Місяця на здоров'я людини
9:00
Кактус врятує від комп'ютерного випромінювання
22:00
Чоловік прожив 20 років з голкою у голові
Здоров'я в соцмережах: