Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Відбілювання зубів - прості способи

00:10, 01 Тра 2013 · Категорія: Новини · Переглядів 5392 · 

Що таке відбілювання?

Процедура штучного відбілювання зубів включає в себе механічне або хімічне руйнування верхнього шару емалі. Емаль стоншується, зуби стають більш чутливими до впливів. Однак емаль після цієї процедури все одно темніє, що стає причиною нових візитів до кабінету стоматолога.

Домашні способи відбілювання зубів

Домашні способи відбілювання зубів



Як правильно чистити зуби

Колір емалі у людей різний, але він також напряму залежить від якості чищення зубів, оскільки навіть тонкий шар нальоту змінює колір емалі.

Багато дорослих не вміють правильно і повноцінно почистити зуби, роблять це наспіх, погано очищаючи емаль, особливо близько ясна. Візуально це дає потемніння. Неповноцінно очищена емаль починає жовтіти, на ній утворюється зубний камінь. Важливо чистити зуби не менше 2-3 хвилин вранці і ввечері. Після такої чистки нальоту не залишається, і він довго не утворюється.

Чи можна відбілити зуби вдома?

Стоматологи стверджують, що можна, але результати будуть не настільки вражаючими, як професійне стоматологічне відбілювання. Однак ці способи дешевше, в більшості своїй не настільки агресивні, менше ушкоджують емаль зубів. Процедури відбілювання навіть вдома треба проводити, чи не форсуючи подій, у цій процедурі саме основне - це не нашкодити зубам або мінімізувати можливу шкоду.

По суті, процесом відбілювання є вплив на верхні шари зубної емалі різного роду засобів. Але емаль у всіх різна, і навіть перед процедурою домашнього відбілювання незайвим буде порадитися зі стоматологом, щоб не отримати негативного результату у вигляді відбілювання плямами або проблем із зубами.

Домашнє відбілювання

Найпоширеніші методи відбілювання зубів - це застосування лимона, харчової соди, активованого вугілля, зубних паст з перекисом водню, відбілюючих паст, спеціальних домашніх засобів відбілювання (капи з гелем, лаки і т.д.).

Найпростіший спосіб відбілити зуби в домашніх умовах - купити в аптеці зубну пасту з відбілюючим ефектом. Їх часто рекламують по телевізору, вони продаються в магазинах і коштують недорого. Але метод цей не надто ефективний, хоча і найбільш безпечний з усіх. Відбілююча паста ретельно відчищає зубний наліт, роблячи зуби чистіше і тому біліше, але не змінює колір самої емалі. Таку пасту варто застосовувати не більше місяця, так як її абразив може поступово пошкоджувати емаль.

Можна відбілювати зуби спеціальною пастою, яка містить перекис водню. Такі зубні пасти продають в аптеці або роблять самостійно, додаючи на горошину звичайної зубної пасти краплю перекису водню (3%-го аптечного розчину). Найкраще проводити цю процедуру додатково - наприклад, всі дні тижня ви чистите зуби звичайною пастою, а в понеділок, середу та суботу ввечері - водневою.

Можна відбілювати зуби активованим вугіллям, але це засіб також не дуже ефективний. Купуйте таблетки активованого вугілля, подрібніть в порошок і нанесіть на щітку. Чистіть зуби, м'яко натискаючи на щітку. Вугілля відмінно зчищує наліт, роблячи зуби білішими.

Є ще кілька способів, якими здавна користувалися ще наші бабусі: скоринкою лимона ретельно протріть поверхню зубів. Відбілюючий ефект заснований на дії фруктової кислоти. Другий спосіб відбілювання - харчова сода: нанесіть кашку на марлевий тампон і ретельно обробіть ним зуби. Сода, як лужний компонент, активно руйнує плівку нальоту і впливає на верхній шар емалі.

Слід пам'ятати, що ці методи при частому застосуванні псують зуби.

Відбілювання гелями і засобами для домашнього застосування
Інтернет рясніє рекламою відбілювання зубів за допомогою лаків і гелів. Придбайте в аптеці (а краще - у свого стоматолога) гель для відбілювання. Його слід наносити спеціальним пензликом на поверхню зубів. Гель застигає і з часом змивається під впливом слини. Щоб якісно відбілити зуби, необхідно наносити гель регулярно протягом 2-3 тижнів. Цей спосіб найбільш щадний і забезпечує тривалий ефект відбілювання.

Інший спосіб професійного домашнього відбілювання - за допомогою капи (або капи): спеціальної конструкції, яка одягається на зуби, зазвичай на кілька годин або на ніч. Чим довше капа буде на зубах, тим сильніше буде ефект.

Плюс методу - відбілювання відбувається самостійно. Мінусами застосування є агресивна дія перекису водню на ясна, може бути нерівномірне висветленіе зубів, а чутливість зубів різко посилиться. Щоб знизити побічні ефекти від такого відбілювання, не перевищуйте час дії і не використовуйте склади з відсотком перекису водню більше 10%.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

19:30
10 причин різкого погіршення пам'яті
17:30
5 ознак, котрі вкажуть на страждання організму від алкоголю
22:30
Як побутова техніка може нашкодити здоров'ю
10:30
Небезпеки для здоров'я, котрі чекають нас влітку
12:30
Предмети у квартирі, які можуть спровокувати алергію
22:30
5 плюсів для здоров'я, котрі дарує плавання
8:30
7 правил застосування засобів від комарів та кліщів
0:20
Чому на аптеках малюють змію
7:30
Від якої хвороби страждають програмісти та музиканти
1:20
5 видів каменів, які можна знайти в нирках
19:30
Куріння в 4 рази збільшує ризик коронарної хвороби серця
14:15
Як куріння впливає на домашніх тварин
12:30
Вода, яку краще не пити зранку
22:00
Чи можна пити воду з чайника?
6:20
Вплив домашньої пилюки на здоров'я
14:23
Ремонт кофемашин Нивона своими руками: как его осуществить?
9:00
Яка користь від перегляду телевізора?
13:00
Зручність та інновації: Магазин побутової техніки online
23:00
Небезпека частого щоденного миття
13:48
Як вибрати електричну зубну щітку
9:00
Чи можна їсти пророщену картоплю?
14:00
Несподівана користь поцілунків
0:40
Найкорисніша поза для здорового сну
23:00
Чому навесні частіше болить живіт?
14:00
Три корисні властивості крижаного душу
21:11
Аналіз ринку додатків для покращення якості сну
23:00
Шкода промокання ніг для здоров'я
6:20
Наслідки роботи з неправильною клавіатурою та мишею
15:30
Небезпечні квіти у вашому будинку
10:00
Чому люди сивіють від стресу?
6:20
Діти курців ростуть злими
0:40
Чого не можна робити, якщо у вас сонячні опіки?
22:00
Діти, яких народили у ці роки мають здоровіший мікробіом
15:49
Дотримуйтеся норми вживання кави і отримуйте лише користь від неї
14:00
Звички для покращення пам'яті
9:00
До чого призводить використання ватяних паличок?
12:30
Здоровій людині достатньо 30 хвилин денного сну
7:00
Хвороби, які загрожують високим людям
0:20
Вплив молодого Місяця на здоров'я людини
9:00
Кактус врятує від комп'ютерного випромінювання
Здоров'я в соцмережах: