Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 речей, для яких жінка за 40 вже надто стара

21:00, 20 Січ 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 8481 · 

"Ваше обличчя в двадцять років дано вам природою; яким воно буде в п'ятдесят, залежить від вас" - це висловлювання Коко Шанель я б перефразувати так: у двадцять років ваше обличчя подаровано природою, в сорок років воно виглядає так, як ви заслуговуєте. А щоб заслужити гідне обличчя, потрібно навчитися проходити повз непотрібних речей і непотрібних людей. Дозволити раз і назавжди сказати собі "я вже занадто стара, щоб ...

Вік красі не перешкода

Вік красі не перешкода



1. Користуватися дешевими духами і дешевою косметикою

Так, хороші речі коштують дорого, дуже дорого, іноді позамежно. Але жінка до сорока років повинна вміти або сама заробити на один флакон пристойних духів, або мати чоловіка, який їх подарує. Хороша косметика і парфуми - це те, що дозволяє жінці виглядати ефектно і доглянуто. Але цьому можна заощадити у двадцять і навіть у тридцять років - природний рум'янець і запах юності перекриють відсутність додаткових засобів, але в сорок років без них ви будете просто в'янучою і не доглянутою жінкою.

2. Бути невпевненою з приводу своєї зовнішності

В 15, 20 і навіть у 30 років ми постійно сумніваємося чи досить добре ми виглядаємо - чи не занадто малі груди, стрункі чи ноги, не обвисла попа, не здолав нас целюліт. Витрачаємо години на вистоювання перед дзеркалом у пошуках відповіді на ці питання, не можемо вийти в булочну без макіяжу і каблуків і часто дошкуляють чоловіків питаннями "а чи правда я гарна?". Звичайно, до 40-ка років навіть якщо ваше тіло було струнке і прекрасне, воно зустрічається і з сивиною, і зі зморшками, і з целюлітом, і з зайвою вагою. Але якщо ви продовжите юнацькі терзання себе та інших, ви будете просто невпевненою і не подорослішала, в'янучої жінкою. У 40 років нас роблять наш інтелект, освіта, життєві успіхи і життєвий досвід.

3. Не займатися регулярним доглядом за собою

Манікюр раз на тиждень, педикюр раз на три-чотири тижні, косметолог, масаж, хороша стрижка, регулярне фарбування. Знову, ж, ви заперечите "легко сказати, але де брати гроші? не всі багаті, є сім'ї, діти, літні батьки". Але для мене все в житті впирається в бажання або небажання шукати можливості. Можна робити манікюру за 50 грн, можна за 500 грн, а можна робити його вдома самій. Головне "робити", треба мати бажання.

4. Бути поруч з невдахою

У 20 років це можна, тому що в 20 ще немає невдах. Ми всі починаємо свій шлях руху до соціального успіху і ще незрозуміло у кого і як він закінчиться. У 30 років ще можна давати "другі шанси" тим, хто не дійшов до мети в першому заході. Але в 40 років у чоловіка, який поруч з вами, повинні бути улюблена справа, стабільний дохід, адекватна самооцінка, знання себе і своїх бажань.

5. Не отримувати задоволення від сексу

У 20 років ми ще мало що знаємо про себе і своє тіло, багато мечемся, шукаємо себе, пробуємо різних партнерів. З 20 до 35 років народжуємо дітей, це змінює і наше тіло, і нашу чуттєвість. Та й елементарний догляд за маленькою дитиною може притупляти і бажання, і впливати на якість сексу. Але до 40 років тіло вивчено, експерименти проведені, діти підросли - ми можемо насолоджуватися сексом, тому що ми знаємо чого ми хочемо, кого ми хочемо і знаємо як це отримати.

6. Не мати близьких і давніх подруг

Пам'ятаєте знамениту четвірку з "Сексу у великому місті"? Так, життя зводить нас і відсікає від нас багато різних людей. З якимись подругами нам судилося пережити досвід заздрості, суперництва, зради. Просто для того, щоб наповнити скарбничку життєвого досвіду. З іншими ж, ми дорослішаємо, розумнішаємо, стаємо зрілими. Переживаємо весілля й розлучення, кризи різного віку, ростимо дітей, ховаємо батьків. І якщо на ваш сорокарічний ювілей у вас не набереться навіть трьох вірних подруг - ви неправильно прожили всі ці 40 років. За наступні сорок потрібно буде виправити помилки.

7. Не знати собі ціну

У 20 років не знати собі ціну нормально, її ще немає. Ми сирий матеріал, болванка, форма, з якої може вийти чудова скульптура, а може і нічого. У 30 років ми вже знаємо проміжну ціну, але ще невпевнено її озвучуємо - босові, чоловікові, навіть продавцеві в магазині, який може спочатку спробувати продати нам неліквід. Але в 40 років ми точно знаємо скільки ми вартуємо і де на соціальній драбині ми стоїмо. Якщо не знаємо, то ми невдахи, які не пройшли досвід дорослішання та звільнення від нав'язаних рамок, моделей і постійної оглядки на думку оточуючих.

8. Не витрачати час на себе

Знову ж таки, в 20-30 років, можна витрачати час на других- стосунки з чоловіками, пошуки чоловіка, побудова кар'єри, народження і виховання дітей. Це не означає, що до 40 років треба закинути і чоловіка, і дітей, і як Гоген поплисти на Таїті писати картини. Все це залишається в житті жінки, але в 40 років потрібно вміти так організовувати простір і людей, щоб залишався час для себе, коханої. Не важливо, що ви робите - вишиваєте бісером або гуляєте по парку. Ви можете дозволити собі все, що вам подобається і не відчувати при цьому почуття провини, що ваші близькі недоотримують вашого часу.

9. Переживати почуття провини за своє минуле

Ми всі робили помилки - робили неправильні речі, були не з тими людьми, брали неправильні рішення. Але саме цей негативний досвід і зробив нас теперішніх. Ми не повинні виправдовуватися за нього, виниться або вибачатися. Озирніться назад і скажіть "спасибі" усьому, що зробило вас такою, якою ви є зараз.

10. Чіплятися за людей чи за відносини

Звільнили з роботи? До 40-ка років, це точно не перша робота у вашому житті, якщо знайшли і кілька попередніх, значить знайдете ще 25 наступних. Чоловік іде до 25-ти річної? Побажайте йому удачі і сил, виконувати високі запити молодої жінки. Так, у вас вже є зморшки і не така пружна шкіра як у неї, але у вас є мудрість і ваш життєвий досвід і це куди більш довгостроковий актив. Молодий коханець теж йде? Наступний буде ще молодше. Останній коханець Едіт Піаф був на 20 років її молодше.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

1:20
Що відчуває людина, коли в неї сонний параліч
23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
0:40
Як проявляється ПТСР?
9:00
Спільна риса нещасних людей
22:00
Поганий почерк дитини може бути ознакою проблем нервової системи
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
11:30
Відростити сивину: модний тренд чи зручність?
12:30
Фахівці назвали ознаки токсичних стосунків
7:00
Наукові способи стати щасливішими
23:30
Позитивне мислення покращує здоров'я
Здоров'я в соцмережах: