Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


9 ознак того, що у вас стрес, але ви про це не здогадуєтесь

20:00, 28 Січ 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 2141 · 

Ми всі вміємо тримати удар і зберігати обличчя в складні моменти. Але стрес не такий простий. Іноді він накопичується тихо і непомітно, саме в той час, коли ми продовжуємо вважати, що у нас все в порядку. Тільки от кашель ніяк не проходить, ключі не знаходяться і знову пора до зубного ...

Стрес

Стрес



1. Вам сняться кошмари

Якщо вам знову сниться сон про випавший зуб або переслідують кошмари про падіння з висоти, не сприймайте їх фатально. Такі сни сняться всім і досить часто, і після них всі залишаться живі. Це стрес змушує вас падати вниз і втрачати зуби, і через нього ви знову наздоганяєте поїзд. Єдине, до чого сняться такі сни, - до того, що вам пора влаштувати собі хоч ненадовго справжній відпочинок.

2. Ви стали частіше простуджуватися

Для того щоб вижити, нам вже не потрібно щодня вирішувати, битися або бігти від хижака, і той стрес, який ми відчуваємо в пробках і на роботі, не пов'язаний безпосередньо з загрозою для життя. Але все одно ми реагуємо на нього так само, як у давні часи, - виділяючи велику кількість гормонів стресу адреналіну і кортизолу. Відомо, що в медицині великі дози кортизолу використовуються при лікуванні алергії - вони спеціально "відключають" реакцію імунної системи, щоб зняти роздратування. Таким же чином відключається наш імунітет і постійно випробовуваним нами стресом, який змушує організм знову і знову виділяти надмірні дози кортизолу. Може здатися, що стрес керує нами так, що холонуть долоні і серце б'ється все частіше і частіше. Але ні, це ми самі управляємо стресом, створюємо його буквально з нічого - однієї "силою думки" запускаємо цей процес, коли починаємо переживати і хвилюватися з найменшого приводу.

3. У вас випадає волосся

Не завжди це пов'язано з екологією чи поганим шампунем. Для волосся дуже важливо наше харчування і спокій. Постарайтеся не хвилюватися намарне хоча б заради нього!

4. Ви спотикаєтеся, все впускаєте і втрачаєте

Зовні ви кремінь, і ні вдома, ні на роботі ніхто не бачив, щоб ви нервували або зривалися на крик. Але це не означає, що ви перемогли стрес. Навіть у людей з сильною волею і залізними нервами стресові обставини впливають на когнітивні здібності, пам'ять, мова і моторику. Губляться і знову знаходяться в сумці банківські картки, забуваються паролі, ключі виявляються у ванній на пральній машинці. Речі ніби грають з нами в хованки у власному будинку. Хто б міг подумати, що наша забудькуватість або падіння на рівному місці невипадкові і в той же час виліковні? Якщо з вами відбувається подібне, гарненько відіспіться і дайте своєму організму відпочинок від усіх можливих подразників, і пам'ять до вас повернеться.

5. Ви додаєте у вазі

Ніщо так не втішає у похмурий вечір, як кава з вершками і маленьким печивом. Чудово піднімає настрій соковитий окіст або свиняча рулька. Чому нам в певні часи хочеться солодкого і жирного? Механізм простий: після того як стресові гормони запускають реакцію "бийся або біжи", мозок починає готуватися до того, що і в тому, і в іншому випадку вам для цього буде потрібно додаткова кількість енергії, а її найшвидше можна отримати з калорійної їжі, жирів і цукру.

6. Кишечник бунтує

У стресовій ситуації кров приливає до життєво важливих органів, щоб у першу чергу забезпечити їх функціонування. Такими органами в критичній для життя ситуації є дихальна система, серце і мозок (тому при хвилюванні у нас холонуть руки і ноги). Наш переповнений шлунок і кишечник для битви або бігу тільки перешкода. Цим пояснюється, чому ми, хвилюючись напередодні іспиту або при складному перельоті, часто прогулюємося в "хвіст салону". Але не завжди джерело стресу настільки очевидний. Якщо кишечник розбурханий протягом декількох днів без видимих ​​причин або ми відчуваємо неясні болі в шлунку, хоча харчуємося як зазвичай, варто подумати про стрес як причину цього явища і для початку перейти на легку їжу, а в перспективі - перед потенційно стресовою ситуацією враховувати цю особливість свого організму і дотримуватися щадну дієту.

7. Ви починаєте ... чухатися

Звичайно, не настільки явно і енергійно, як це роблять кішки і собаки. Іноді ви чухали брову або кінчик носа кілька разів підряд, або вам здається, що якусь комаху присіло вам на руку і його потрібно змахнути. Такі повторювані дії - також психосоматичний симптом стресу.

8. У вас дзвенить у вухах

Дуже несподівано. Дзвін у вухах (тінітус мовою медиків), взагалі-то, нікому не приносить особливого клопоту, але іноді бувають моменти, коли ви раптом починаєте його чути буквально кожен день. Як не дивно, це часто збігається з передноворічними клопотами або підготовкою до якої-небудь важливої ​​події.

9. Вам доводиться частіше відвідувати зубного лікаря

Зубний скрегіт уві сні і звичка стискувати зуби виникає на тлі стресових переживань. Це явище отримало назву "бруксизм" і не настільки безневинно, оскільки призводить до стирання зубної емалі і верхній поверхні зубів настільки, що це помітно навіть при огляді лікарем. Однак і самий банальний карієс безпосередньо пов'язаний з підвищенням рівня стресу, так як при цьому змінюється кількість імуноглобуліну в слині та інших факторів захисту, що нейтралізують бактерії.

Такі тонкі сигнали посилає організм тоді, коли стрес ще не заволодів цілком нашим життям. Ці симптоми скоріше схожі на здивоване запитання: "Що відбувається?" Постарайтеся почути його і знизити навантаження, розібратися в собі, поки справа не дійшла до крайніх проявів стресу, психосоматичних захворювань і депресії, коли організм вже голосно заявляє: "Мені це не подобається!"


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
0:40
Як проявляється ПТСР?
9:00
Спільна риса нещасних людей
22:00
Поганий почерк дитини може бути ознакою проблем нервової системи
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
11:30
Відростити сивину: модний тренд чи зручність?
12:30
Фахівці назвали ознаки токсичних стосунків
7:00
Наукові способи стати щасливішими
23:30
Позитивне мислення покращує здоров'я
22:00
Кохання може зашкодити здоров'ю
22:00
Хвороби, які лікують тваринки
21:00
Психологічні поради для екологічного вивільнення гніву
0:20
Фактор, який підвищує ризик психічних порушень у дітей
7:00
Емоційне оніміння: поради психологів
7:00
Психологи розповіли, що жінки частіше зраджують
9:00
Сучасне лікування післяпологової депресії
6:20
Любов до обіймів може бути спадковою
14:00
Мікродозування грибами - новий спосіб лікування ментальних проблеми
0:20
Психологи розповіли, як не відкладати життя на потім через війну
0:40
Фахівці назвали найпоширеніші психічні розлади українців
15:30
Вплив освіти на психічне здоров'я
12:30
Науковці розповіли про причини виникнення депресії
11:00
Що впливає на оцінку людиною власної зовнішності?
14:00
Вплив стресу на здоров'я дітей
11:00
Поради під час лікування післяпологої депресії
13:00
Вплив тривожності на розвиток ожиріння
7:30
Поради, які допоможуть впоратись зі стресом
Здоров'я в соцмережах: