Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


7 кроків до підвищення зарплати

21:00, 01 Кві 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 1554 · 

Ви швидше провалитеся крізь землю, ніж попросите начальника підняти вам зарплату? Можливо, наші поради допоможуть вам інакше поглянути на проблему.


Підвищення зарплати

Підвищення зарплати



Питання про підвищення зарплати - це одна з найскладніших тем, які можуть у вас виникнути в розмові з начальством. Торкнутися цієї теми не так-то просто, але якщо ви психологічно вірно побудуєте розмову, то отримаєте не тільки надбавку до платні, а й заробите додатковий авторитет в очах керівництва. Немає таких начальників, які любили б підвищувати зарплату підлеглим, але сучасні керівники цінують співробітників, які знають чого хочуть, вміють ставити перед собою цілі і здійснювати задумане.

КРОК 1. Підготуйте до розмови

Поставте себе на місце начальника і подумайте про те, чому ви заслуговуєте надбавки до зарплати. За останній час ви залучили в компанію нових клієнтів? Запропонували оригінальні ідеї, які виявилися корисними в роботі? Виконуєте більше обов'язків, ніж обумовлювалося при прийомі на роботу і за рахунок цього компанія економить кошти? Якщо прибуток, яку ви приносите компанії, можна хоча б приблизно підрахувати, дуже добре: поділіться своїми розрахунками з начальником. У будь-якому випадку ваша задача така: переконати начальника, що йому буде вигідно тримати вас у себе, навіть якщо він стане платити вам трохи більше.

КРОК 2. Підготуйте начальника

Не вривайтеся в кабінет керівництва без попередження і тим більше не починайте обговорювати грошові питання по телефону. В ідеалі - дочекайтеся слушної нагоди, наприклад, вдалого завершення проекту, в якому ви зіграли не останню роль. Скажіть керівникові, що вам хотілося б обговорити важливе для вас питання і дізнайтеся, коли йому буде зручно це зробити. Можна уточнити, що ви хочете поговорити про внесок, який вносите в загальну справу. Таким чином, і начальник зможе підготуватися до розмови і можливо, встигне звикнути до думки про підвищення вашої зарплати.

КРОК 3. Враховувати стиль спілкування

Напевно ви краще будь-якого психолога знаєте, що подобається і що не подобається вашому керівнику. Під час розмови намагайтеся дотримуватися стилю спілкування, який імпонує вашому начальнику. Якщо він любить поговорити, почніть з барвистого (але короткого!) вступу про те, як ви цінуєте компанію, в якій працюєте. Якщо ж начальник віддає перевагу переходити відразу до справи, відразу говоріть про головне.

КРОК 4. Відрепетируйте

Після того, як ви вирішили, що саме будете говорити і які аргументи наводити, перевірте свою промову на кого-небудь з близьких. Коротко викладіть те, що збираєтеся повідомити начальнику, і дізнайтеся, чи здадуться ваші аргументи переконливими. Якщо навіть коханий чоловік вважатиме ваш виступ не надто аргументованим, подумайте, про які ще заслуги ви можете згадати.

КРОК 5. Будьте гранично об'єктивні

Під час розмови чітко викласти свою позицію. Згадайте про свої заслуги і вкажіть суму, на яку, на вашу думку, повинна збільшитися заробітна плата. Будьте розумні і не завищувати суму в кілька разів у розрахунку на те, що можна буде поторгуватися. Якщо ви вимагаєте занадто великої прибавки, ваше прохання просто не сприймуть всерйоз.

КРОК 6. Вчасно зупиніться

Після того, як ви чітко і ясно виклали свою позицію, зробіть два-три глибоких, але непомітних вдиху і зупиніться. Не будьте занадто багатослівні і дайте начальнику подумати. Не поспішайте з додатками на зразок "Звичайно, дуже хотілося б отримати надбавку, але якщо ні, то ні". Зачекайте. Якщо начальник скаже, що йому потрібно все обдумати або порадитися з кимось, це хороший знак. Попросіть призначити час, коли ви зможете почути остаточну відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 причин, чому дехто ніколи не досягне успіху

КРОК 7. Будьте готові до будь-якої відповіді

Якщо начальник говорить "Ні", попросіть його обгрунтувати таке рішення. Справа в тому, що в компанії існує чітка фінансова сітка? Або компанія не в змозі платити більше через тимчасові труднощі? Або начальник не цілком задоволений тим, як ви працюєте? Уважно вислухайте аргументи керівництва і постарайтеся перетворити "Ні" в "Так". Що ви могли б зробити, щоб розраховувати на надбавку в майбутньому?

Якщо начальник говорить "Можливо, пізніше ...", дізнайтеся, коли ви можете повернутися до цього питання.

Якщо начальник говорить: "Я можу дати вам надбавку, але не таку велику, як ви просите", дізнайтеся, чи можна провести підвищення зарплати в два етапи. На першому етапі ви отримуєте половину бажаних грошей, а через деякий час (наприклад, через півроку) - ще половину. Якщо ви знаєте, що ваша зарплата нижче, ніж в середньому по ринку, скажіть про це. Але якщо все ж вам не вдалося добитися бажаного підвищення зарплати, чи не можна вас підвищити на посаді. Начальнику це не буде коштувати ні копійки, але виявиться корисним для вашого резюме, якщо ви вирішите перейти на роботу в інше місце.

Якщо начальник говорить "Так", подякуйте йому. Покажіть, що ви задоволені тим, що вас оцінили по достоїнству, але не варто демонструвати приємне здивування. У начальника не повинно залишитися відчуття, що ви і самі не вірили, що вам додадуть зарплату, інакше наступної надбавки вам не бачити.

В будь-якому разі закінчуйте бесіду доброзичливо

Незалежно від того, яке рішення прийняв начальник, закінчите розмову, згадавши про те, як цікаво і приємно вам працювати в цій компанії і цьому колективі. Адже як ми знаємо, враження, яке ми залишаємо про себе, багато в чому залежить від кількох останніх фраз. Не забувайте про це!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
0:40
Як проявляється ПТСР?
9:00
Спільна риса нещасних людей
22:00
Поганий почерк дитини може бути ознакою проблем нервової системи
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
11:30
Відростити сивину: модний тренд чи зручність?
12:30
Фахівці назвали ознаки токсичних стосунків
7:00
Наукові способи стати щасливішими
23:30
Позитивне мислення покращує здоров'я
22:00
Кохання може зашкодити здоров'ю
Здоров'я в соцмережах: