Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 помилок наших батьків у шлюбі, які не варто повторювати

23:00, 12 Кві 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 1855 · 

Іноді варто подивитися на традиційні відносини старшого покоління і вчинити навпаки, щоб жити щасливо.


Два покоління

Два покоління



Батьки найчастіше вважають, що бажають нам добра, даючи поради і посилаючись на власний досвід. Однак, більшість їх уявлень про сімейне життя вийшли з такого дрімучого середньовіччя, що застаріли навіть до моменту їх власного шлюбу. Хоча вони це і не помітили.

Виходити заміж треба якомога раніше

Застаріло. Причини, за якими потрібно було встигнути "схопити свій щасливий квиток" полягали в низькому рівні медицини і терміні "так, що пізно народжує" для жінок вже в 25 років. Тим часом, в сучасному суспільство із збільшеною тривалістю життя і дозрівання організму настає пізніше. Так, за американськими дослідженнями, в 2000-х роках фізіологічна зрілість жінки і готовність до пологів змістилась до 25 років. Тобто, тепер в цей час якраз можна тільки починати народжувати.

Чоловік єдиний добувач і сім'ї

І тому йому потрібно "ноги мити і воду пити". Застаріло. Все більше професій ніяк не пов'язані з фортецею м'язів, а пов'язані з інтелектом і умінням спілкуватися. І з багатьох питань тут жінки випереджають чоловіків, в тому числі за рівнем доходів. Тому сидіти благоговійно вдома, поки чоловік "розвантажує вагони" вам більше не потрібно. Більш того, розподіл сімейних обов'язків, як догляд за дітьми і виховання їх, благотворно позначаються на відносинах.

Не виносити сміття з хати

Обговорювати з фахівцями сімейні проблеми було нонсенсом. "Ми як-небудь тихенько самі ..." не працює. Якщо ви хочете зберегти відносини, що похитнулися, потрібно не народжувати ще одну дитину (старовинний непрацюючий рецепт), а чесно обговорювати, що відбувається у вас в родині. Так, іноді ваших знань для цього буде недостатньо. Знань ваших друзів теж. Для цього є фахівці-психологи з сімейних стосунків.

Романтика закінчується в медовий місяць

На пари, які вибиралися куди-небудь разом без дітей, раніше дивилися як на інопланетян. Тим часом, саме такі вчинки дозволяють вам продовжувати любити один одного. Приділяйте час собі, як чоловікові і жінці. Інакше рано чи пізно вам все настільки остогидне...

Жінки не мають особистого часу

"Яжмать!" обов'язком дружини було нагодувати дітей і чоловіка, прибрати в будинку і ... Білий колір фати означав типовий колір побутової техніки, до якої зводилися функції нареченої після шлюбу. А дозволити собі піти поспілкуватися з подругами, витратити час на свої захоплення або здоров'я могли тільки якісь умовні бездітні світські левиці. Зараз складно уявити собі жінку, яка погодиться на довічну каторгу без можливості вихідного. Вам необхідно особистий час і особисте коло спілкування.

Жінки не розпоряджаються грошима

Не мали своїх власних накопичень і не могли ними розпоряджатися, ні з ким не радячись. На офіційному рівні те ж саме стосувалося і чоловіків. Все це виливалося в потворні форми "заначок" один від одного. Тим часом, наявність персональних засобів, за які не треба звітувати і які немає необхідності приховувати від чоловіка - є необхідною умовою здорових відносин. Коли кожен з вас знає, що поруч з ним доросла самостійня і дієздатна людина, а не опікуваний душевний інвалід, якому не можна довірити свої гроші - в стосунках набагато більше поваги.

Розлучення - це ганьба

В результаті це призводило до численних зловживань. Домашнє насильство, фізичне або психологічне, алкоголізм чи інші залежності чоловіка. "Куди ти дінешся з підводного човна?" - мерзенний жарт часів патріархату. "Кому ти будеш потрібна?". Зараз, коли колишнього чоловіка можна по суду зобов'язати покинути ваш будинок, навіть якщо він там був прописаний, у чоловіків стало набагато менше спокус пускатися у всі тяжкі відразу після штампа в паспорті.

Секс для жінки вважається швидше за зобов'язання

Чим задоволенням. Вам ніколи не доводилося чути напуття мами своєї дочки нареченій: "Бідолаха. Чоловікові - йому ж давати треба"? А це реальна фраза реальної матері. Про те, що секс це задоволення для двох, за часів наших батьків мало кому спадало на думку. Погодьтеся, це не той безцінний досвід, який варто брати на озброєння.

Батьки могли схвалити чи ні вибір своїх дітей

Ну, тобто, вважалося нормальним, що люди, які побачили вашого хлопця вперше, зможуть за півгодини спілкування дізнатися про нього більше, ніж ви сама за півроку побачень. При цьому найчастіше історія ваших батьків сама по собі спростовувала їх патріархальні погляди, але вони про це не хотіли розповідати.

"-Ех, Молодь-молодь, знайомитеся в Інтернеті. Скоростиглі відносини, не те, що в наш час! - Тату, а як ви з мамою познайомилися? - Як-як? Нормально. Я її в карти виграв".

Жінки не могли бути незадоволені своїм чоловіком

По крайній мірі, вважалося, що вона не має на це права. Однак, все стримувані емоції знаходили свій вихід через те, що було прийнято називати "пиляти чоловіка". Зараз можна чесно визнати, що набагато правильніше висловлювати свої претензії, коли вони виникають, прямо і відкрито. А не манівцями зі складними підходами.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

1:20
Що відчуває людина, коли в неї сонний параліч
23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
0:40
Як проявляється ПТСР?
9:00
Спільна риса нещасних людей
22:00
Поганий почерк дитини може бути ознакою проблем нервової системи
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
11:30
Відростити сивину: модний тренд чи зручність?
12:30
Фахівці назвали ознаки токсичних стосунків
7:00
Наукові способи стати щасливішими
23:30
Позитивне мислення покращує здоров'я
Здоров'я в соцмережах: