Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 типів людей, яких потрібно уникати

00:40, 30 Кві 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 3491 · 

Спілкування з деякими людьми буквально забирає всі сили - і найприкріше, ми не можемо зрозуміти, в чому причина. Зовні все добре, відносини - непогані, самі ці люди - чудові (адже чомусь же ми з ними зблизилися!), але от лихо: після спілкування з ними на душі важко і неспокійно, плюс накопичується почуття провини - як же, не ладиться з таким хорошим чоловіком.


Заздрісник

Заздрісник



Ви не винні! Зовнішній ілюзії благополуччя довіряти не можна: якщо у вас на душі кішки скребуть, значить - щось не так. Ось 10 типів людей, спілкування з якими отруює вас зсередини. Як би не було важко, постарайтеся від них віддалитися!

1. Егоїст

Гордість і повага до себе - життєво необхідні якості, які важливо виробити вчасно. Проблема з егоїстами в тому, що ні за ким іншим вони не визнають права на повагу. Плекаючи своє "я", вони перекривають кисень оточуючим і не дають їм розвивати те ж саме - гордість і самоповагу. Перебувати поруч з такою людиною - катування: його підкреслене почуття власної гідності викликає захоплення і бажання вчитися тому ж самому, але саме цього егоїст вам ніколи не дозволить.

2. Заздрісник

Деякі люди завжди поруч у важку хвилину - але їх чомусь ніколи немає поруч, коли у вас все добре. Зрештою починає здаватися, що вони люблять вас тільки слабким - тоді, коли у вас проблеми, біда, коли ви просто нещасні, коли у вас не задався день, коли вас можна пошкодувати. Але справа тут, звичайно, не в любові, а найелементарнішій заздрості: будь-який натяк на чуже щастя запускає в таких людях маховик страждань з приводу власної неповноцінності. Від спілкування з такими людьми складно відмовитися, адже вони були поруч, коли справи у вас йшли неважливо. Але варто подумати, було це підтримкою по відношенню до вас - або просто способом підняти свою самооцінку за ваш рахунок.

3. Удавальник

Ці люди - ідеальні друзі ... коли їм це зручно. І ні в якому іншому випадку. Через це на них абсолютно неможливо покластися: коли вам потрібна їхня допомога або ви просто на них розраховуєте, вони усуваються, а то і зникають в найвідповідальніший момент. З такими людьми можна спілкуватися, але потрібно чітко встановити межі, щоб не очікувати занадто багато.

4. Баласт

Подібно баласту - мішку з піском, щоб зробити важчим кошик повітряної кулі, - така людина завжди буде тягнути вас вниз: до звичок, від яких ви намагаєтеся позбутися, до неприємної компанії, з якої намагаєтеся піти, до минулого життя, якщо вам довелося радикально переробити власний життєвий уклад. Люди такого типу роблять все, щоб ви не змінювалися - просто тому, що їм так зручніше: наприклад, з колишньою версією вас їм було веселіше тусуватися, а коли ви перестали байдикувати або почали більше часу приділяти сім'ї - їм без вас стало нудно. Найчастіше люди цього типу - ваші близькі друзі, важлива частина вашого життя, яку важко ігнорувати. Тому їх небезпечний вплив такий великий. Відмовлятися від спілкування з ними не обов'язково, але доведеться навчитися говорити залізне "Ні".

5. Суддя

Людина такого типу просто не в змозі не судити. Гарне для нього завжди - не ідеально; будь-яке зусилля - недостатньо; досягнення - незначні. Їм завжди знаходиться з чим порівняти - і завжди не на вашу користь. Ви можете говорити собі, що вони вас критикують з кращих спонукань, але проблема-то не в спонуканнях, а в тому, що вони просто не вміють слухати і вникати в чужу точку зору. Цих людей неможливо переконати, вони розмовляють так, як ніби бачать вас перед собою на лаві підсудних, і одним своїм виглядом пробуджують в вас почуття провини: скоро їм уже не потрібно взагалі відкривати рот, ви і так розумієте, що справляєтеся зі своїм життям дуже погано .

6. Інспектор

Люди цього типу маніакально люблять все контролювати. Зазвичай це маскується любов'ю і турботою про вас: це саме вони намагаються переробити ваш гардероб, тому що ви недостатньо тепло одягаєтеся, наполегливо вимагають, щоб ви худнули або набирали вагу, їли ту чи іншу і не їли те, що їсте, не ходили туди, куди ходите, і ходили кудись в інші місця. Інший вид маскування, вже не такий безневинний - ревнощі: чи варто вам відвернутися, а інспектор вже готовий залізти в ваш смартфон. Ревнувати може будь-хто, але саме інспектор вимагатиме від вас переробити себе відповідно до його бажаннями. Важливо розуміти, що це неможливо, навіть якщо ви самі захочете. Просто тому, що ви вже доросла людина і не так вже й багато можете в собі змінити, тим більше за чужою вказівкою.

7. Брехун

Брехня - звичайна справа, і частенько брехня не так вже й небезпечна, ми брешемо кожен день і часто навіть не помічаємо, як брешуть нам. Але деякі люди відверто зловживають брехнею, вони брешуть постійно і з будь-якого приводу, плутаються у власному брехня, і врешті-решт ви вже й самі не знаєте, чому вірити, а чому немає. Якщо така людина - не ваш колега або діловий партнер, то спілкуватися з ним можна, але важливо встановити фільтр сприйняття інформації: нехай спілкування з завзятим брехуном буде для вас розвагою на кшталт перегляду фільму, але - не важливою частиною життя, тому що його думок і оцінок довіряти не можна.

8. Пліткар

Один з найнеприємніших типів в будь-якому оточенні - пліткар: цим людям настільки хочеться всім подобатися і бути важливою людиною в будь-якій компанії, що вони готові не просто виказати секрет, а ще й перекрутити його. Це єдиний ефективний спосіб привернути увагу оточуючих, яким пліткарі володіють. Поки ви намагаєтеся розібратися з проблемами, заподіяними вам пліткарем, його терзає совість ... і він продовжує брехати. Порада: захистите себе від людей, які в вашій присутності пліткують про інших. Те ж саме вони говорять про вас, коли ви не чуєте.

9. Паразит

Напевно серед ваших друзів є людина, яка іноді звертається до вас - "Привіт, як справи?", а ви відразу починаєте думати, що від вас знадобилося на цей раз. Ви дуже потрібні паразита - як джерело цінних для нього ресурсів, які можуть бути будь-якими: гроші в борг, вільний час, щоб провести його разом, увагу, захист, розраду. При цьому паразитує персонаж тільки бере - і не виявляє ані найменшого наміру дати вам щось натомість. Він з'являється, коли ви йому потрібні, отримує від вас те, що хотів, і зникає до наступного разу.

10. Жертва

Деякі люди примудряються отримувати вигоду від положення жертви, яку ображають всі кому не лінь - або навіть саме життя. У чому може бути вигода? У тому, що жертва ніколи ні за що не відповідає. Тому і дозволити собі можна все що завгодно: винен завжди хтось інший. У будь-яких відносинах - любовних, дружніх, родинних - жертва ніколи не визнає своїх помилок. Зате витрачає масу зусиль, щоб постати в трагічному світлі, і в кінці кінців вже навіть ви самі щиро починаєте сумніватися, чи не ви всьому виною.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
0:40
Як проявляється ПТСР?
9:00
Спільна риса нещасних людей
22:00
Поганий почерк дитини може бути ознакою проблем нервової системи
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
11:30
Відростити сивину: модний тренд чи зручність?
12:30
Фахівці назвали ознаки токсичних стосунків
7:00
Наукові способи стати щасливішими
23:30
Позитивне мислення покращує здоров'я
22:00
Кохання може зашкодити здоров'ю
22:00
Хвороби, які лікують тваринки
Здоров'я в соцмережах: