Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 принципів, якими ніколи не можна жертвувати заради відносин

21:00, 30 Жов 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 2902 · 

Навіть якщо вам здається, що так потрібно. Навіть якщо він наполягає. Навіть якщо ви його дуже любите.


Не треба жертв

Не треба жертв



ВНУТРІШНЯ СВОБОДА

Це - найголовніший принцип, яким не можна жертвувати ніколи. Неважливо, хто або що робить замах на вашу внутрішню свободу, ви не повинні поступатися. Тому що інакше крах неминучий: рано чи пізно, так чи інакше, але відсутність внутрішньої свободи призведе вас до важкої залежності. І зовсім неважливо, від кого. Ваш милий може бути прекрасною людиною, він може збігатися з вами на 100% і тонко вас відчувати, але це буде вже неважливо. Тому що залежність руйнує. Наркомани завжди закінчують однаково, просто героїн руйнує швидше, ніж любовні кайдани. Але в підсумку різниці немає: розпад особистості може виглядати по-різному, але це завжди розпад.

ЗОВНІШНІСТЬ

Ви - це ваше тіло. Рано чи пізно ми всі приходимо до цього висновку і перестаємо гвалтувати себе і вписувати в придумані стандарти. Чим ви сильніше і вільніше, тим швидше приймете себе такою, якою ви є. Це не означає, що ви припините доглядати за собою. Навпаки - це значить, що ви почнете доглядати за собою з любов'ю. Покращувати і берегти те, що вам в собі подобається. Чи не ламати в собі те, що не подобається комусь іншому. Тому що це теж шлях саморуйнування.

Ви напевно заперечите: а як же, мовляв, прохання коханої людини? Адже ви теж не хочете, щоб він відпускав пивний живіт і бороду, якщо ви полюбили його струнким, підтягнутим і гладко виголеним. Все вірно: ми можемо висловлювати свої бажання коханим. Але ми не можемо примушувати їх до виконання. Ви можете змінювати себе заради чоловіка в тому випадку, якщо зміни не викликають внутрішнього протесту. Якщо ви брюнетка і відчуваєте себе такою собі Кармен (або Мортіші Аддамс, або Скарлетт, або Трініті), а ваш милий наполягає на тому, щоб ви перефарбувалися і стала такою собі Мерилін - у вас все одно нічого не вийде. Ваш зовнішній вигляд не може конфліктувати з внутрішнім світом. Якщо ви спробуєте жити в цьому конфлікті - ви себе зненавидите. І чоловіка зненавидите теж, до речі.

СПРАВЖНЯ ДРУЖБА

Чим старше ми стаємо, тим менше по-справжньому близьких людей залишається поруч з нами. Це просто такий життєвий закон: поки ми юні, ми відкриті всьому новому і готові приймати дуже багато. З віком ми стаємо консерваторами і прагнемо до комфорту. А комфортно нам може бути тільки з тими людьми, яким не треба нічого пояснювати. Так, звичайно, трапляються збіги, і ви можете знайти нового близького друга просто тому, що життя несподівано звела в одному просторі двох дуже схожих людей. Але це, все-таки, рідкість і везіння. В основному з нами залишаються старі, перевірені роками друзі. І від них ніколи не можна відмовлятися. Якщо чоловік наполягає на розриві з вашої близькою подругою - краще порвіте відносини з чоловіком. Він не любить вас. Ніхто не бажає своїм улюбленим страждань, болю і втрат.

САМОКОНТРОЛЬ

Ви - доросла жінка. Ви контролюєте своє життя. Всі важливі рішення щодо власної персони приймаєте ви і тільки ви. Прекрасно, коли поруч з вами люблячий чоловік, завжди готовий допомогти: порадити, підтримати, зробити разом з вами то, на що вам самій з якихось причин важко зважитися. Саме цього, власне, ми і шукаємо в стосунках (він теж, до речі). І це дуже здорово - до тих пір, поки партнер не намагається вирвати у вас з рук пульт управління вашим життям. Він повинен залишатися у вас.

ФІНАНСОВА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ

Якщо ви хочете мати дітей, вам, швидше за все, доведеться тимчасово втратити фінансову незалежність - на тому етапі, коли діти будуть маленькими, і поєднувати роботу і материнські обов'язки буде дуже складно. Це, в принципі, цікавий досвід, в тому випадку, якщо у вас є надійний партнер. Але не можна погоджуватися на роль «мужньо дружини», яка сидить вдома і повністю залежить від заробітків чоловіка. Якщо, звичайно, у вас немає пасивного доходу (наприклад, ви здаєте квартиру). Фінансова залежність просто важка, якщо ви відповідаєте тільки за себе, і буквально злочинна, якщо у вас є діти. Навіть якщо чоловік цінує ваш домашня праця і оплачує його, якщо ви не відчуваєте залежності, ви все одно повинні самі заробляти. Тому що життя - штука непередбачувана. Завтра ваш милий може піти. Захворіти. Померти. Його гроші, від яких ви були залежна, зникнуть в один момент. Що ви тоді будете робити?

ОСОБИСТИЙ ПРОСТІР

Кожна людина має потребу в особистому просторі, кожному потрібна можливість іноді побути на самоті. Якщо ви мешканка мегаполісу, ви потребуєте цього подвійно: ваша психіка піддається щоденним атакам: занадто багато людей, занадто багато шуму, занадто тісно. Ви весь час в напрузі, до якого вже звикли, і не помічаєте його. Але рано чи пізно хронічний стрес дасть про себе знати - і ви захворієте. Вам необхідно іноді залишатися однією: вимкнути комунікацію і перепочити. Жертвувати цим не можна ніколи. Просто тому що інакше ви зламаєтеся.

ВАШЕ ТІЛО - ВАША СПРАВА

Мова не про зовнішність, а про твою репродуктивній системі. У той момент, коли чоловік і жінка вирішують зайнятися сексом, вони обидва йдуть на ризик. Чоловік ризикує тією свободою, яка є у бездітного людини. Ви ризикуєте здоров'ям та навіть життям. Тому що саме ви виношуєте і народжуєте (або не народжуєте - як виберете). Ви ризикуєте набагато більшим. Саме тому ви вибираєте спосіб запобігання. Ви плануєте вагітність. Ви вирішуєте, скільки дітей у вас буде і коли. Чоловік має дорадчий голос, ви можете приймати його до уваги, а можете не брати. І це не означає, що відповідальність несете лише ви.

БАЖАННЯ

Те, про що ви мрієте, має залишитися з вами. Якщо чоловік не розділяє ваші бажання, він має право не допомагати вам в їх виконанні. Але не має права заважати. Відносини, по суті своїй, - це щоденний компроміс. Ви обоє будете відмовлятися від чогось важливого, просто тому що вас тепер двоє, і ви хочете гармонійних відносин. А вони неможливі без компромісу. Кожен від чогось відмовиться - заради загального блага. Але відмовлятися і жертвувати - різні речі. Те, що для вас по-справжньому важливо, має залишатися з вами. Тому що в іншому випадку це будете вже не ви.

ЗВИЧКИ І РАДОСТІ

Наш мозок - досить лінива штука: він звикає до певної схемою і намагається її повторювати, щоб не витрачати ресурс на створення нової схеми. Саме тому нам так важко відмовлятися від звичок, поганих в тому числі. Тому що вони, як не дивно, роблять нас щасливими. А ще у нас є свої маленькі радості. І вони роблять нас щасливими подвійно. А щастя - це всього лише хімія, але хімія дуже тонка: якщо позбавити себе радостей, перетерпіти і звикнутися з цим не вдасться. Мозок «зламається». Це називається депресією і призводить до сумних наслідків. Аж до летального результату. Тому якщо для щастя вам потрібен котик - нехай у вас завжди буде котик. Навіть якщо він все життя буде гадити вашому милому в тапки. Цей котик не просто злонравних грудку шерсті. Він - ваш джерело сили.

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ

І ось, до речі, про котиків: в Мережі дуже багато жартують про «сильну і незалежну жінку», яка живе з сорока кішками, і більше у неї нічого немає. Немає відносин, немає сім'ї, немає чоловіка поруч. «Це жахливо!» - Як би говорять нам мережеві жартівники. «Вас це чекає!» - Загрожують вони. У нас є питання: вас це чекає якщо що? Якщо будете сильної і незалежної? Тобто, міркуючи логічно, ми прийдемо до висновку, що чоловіки віддають перевагу слабких і залежних. І, якщо хочете особистого щастя, треба такий стати.

Як би не так. Слабкі і залежні не дивує нікого. Над ними сміються. Ось ці самі жарти про «тупих і безпорадних блондинок» - це насмішка над слабкістю. Жарти про «Ой, все!» - Це насмішка над слабкістю. Жарти про «Я нічого не чіпала, воно само!» - Це глузування над слабкістю і залежністю. Жінка, нездатна бути сильною і незалежною, потрібна тільки абьюзерам. Це дуже зручна жертва, яка ніколи нікуди не дінеться, над якою можна буде безкарно знущатися, поки вона не зламається остаточно. Чоловік з нормальною психікою хоче бачити поруч жінку, а не жертву, не "вічної дитини» і не залякане істота, нездатне про себе подбати. Тому якщо ви відчуваєте, що на твою незалежність зазіхають - використовуйте силу, яка у вас є. Використовуй для того, щоб не жертвувати найголовнішим.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
0:40
Як проявляється ПТСР?
9:00
Спільна риса нещасних людей
22:00
Поганий почерк дитини може бути ознакою проблем нервової системи
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
11:30
Відростити сивину: модний тренд чи зручність?
12:30
Фахівці назвали ознаки токсичних стосунків
7:00
Наукові способи стати щасливішими
23:30
Позитивне мислення покращує здоров'я
22:00
Кохання може зашкодити здоров'ю
Здоров'я в соцмережах: