Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


9 правил довголіття від людей з "блакитних зон"

19:45, 06 Сер 2016 · Категорія: Секрети довголіття · Переглядів 1747 · 

На Землі є "блакитні зони", жителі яких відрізняються завидним довголіттям - острів Сардинія в Італії, півострів Ніко в Коста-Ріці, префектура Окінава в Японії і громада Лома Лінда в Каліфорнії. Ось кілька їхніх таємниць. Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".

Їжте більше овочів

Їжте більше овочів



Природний рух
Найстаріші люди на землі не бігають марафони і не беруть участь в тріатлоні, а вранці в суботу не зображують із себе спортивних зірок. Навпаки, вони займаються фізичною активністю, яка є невід'ємною частиною їх розпорядку дня. Чоловіки-довгожителі в «блакитний зоні» Сардинії більшу частину життя працювали пастухами, і їм доводилося по багато кілометрів в день проходити пішки. Жителі Окінави кожен день працюють в городі. Адвентисти багато ходять пішки. Саме такого плану фізичну активність фахівці з довголіття рекомендують для довгого і здорового життя.

Скоротіть калорії на 20 відсотків
Доктор Крейг Вілкокс стверджує, що ця традиція є свого роду безболісним варіантом обмеження споживання. І цей метод дійсно ефективний: він збільшує тривалість життя піддослідних тварин і покращує роботу серця у людей. В деякій мірі користь обмеження калорій обумовлена меншою шкодою, що наноситься клітинам вільними радикалами. Але є і ще один плюс: зниження ваги. Як відомо, зменшення на 10 відсотків маси тіла допомагає знизити рівень кров'яного тиску і холестерину, а це в свою чергу зменшує ризик розвитку серцевих захворювань.

Рослини - наше все

Більшість жителів Ніко, Сардинії або Окінави ніколи не пробували продукти, які зазнали технологічної обробки, солодкі газовані напої або мариновані закуски. Більшу частину життя вони харчувалися невеликими порціями необробленої їжі. Вони відмовилися від м'яса, точніше, у них просто не було можливості їм харчуватися, хіба що в рідкісних випадках. Традиційно жителі цих місць харчуються тим, що вирощують у власному городі, доповнюючи основними продуктами: твердою пшеницею сорту «дурум» (Сардинія), бататом (Окінава) або маїсом (Ніко). Особливо послідовні адвентисти взагалі повністю відмовляються від м'яса.

Їжте більше горіхів
Горіхи - самий, мабуть, вражаючий елемент з усіх «продуктів довголіття». Згідно з дослідженням, об'єктом якого стали адвентисти Сьомого дня, ті, хто вживав горіхи принаймні п'ять разів на тиждень, в два рази рідше страждають від серцевих захворювань в порівнянні з тими, хто вживає горіхи не так часто. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США включило горіхи в першу декларацію здоров'я.

Келих червоного вина в день не зашкодить
За результатами епідеміологічних досліджень можна зробити припущення про те, що стакан пива, вина або іншого алкогольного напою в день приносить деяку користь здоров'ю. Однак секрети «блакитних зон» вказують, що вирішальними факторами є сталість і помірність. На Окінаві це щоденний стаканчик саке з друзями. На Сардинії - стакан червоного вина з кожною трапезою і при кожній зустрічі з приятелями.

Релігія допомагає жити довше

Здорові довгожителі мають віру. Сардинці і нікойци - переважно католики. Окінавці належать до змішаної релігії, довгожителі Лома-Лінда - адвентисти сьомого дня. Всі вони входять в ту чи іншу релігійну спільноту. Віра в Бога - одна з корисних звичок, що підвищує шанси на довге здорове життя. Релігійна приналежність не має значення: ви можете бути буддистом, християнином, мусульманином.

Дослідження доводять, що відвідування церковних служб - нехай навіть раз на місяць - позитивно впливає на тривалість життя.

Сім'я на першому місці
Яким чином це сприяє довголіттю? До того моменту, як довгожителям виповнюється 100 років, їх прихильність до сім'ї приносить свої плоди: діти відповідають вдячністю за любов і турботу. Вони постійно відвідують своїх батьків, а в трьох з чотирьох «блакитних зон» молоде покоління з радістю приймає у себе старших. Дослідження показують, що люди похилого віку, які живуть з дітьми, менше схильні до захворювань і стресу, харчуються більш здоровою їжею, з ними рідше відбуваються серйозні нещасні випадки.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

12:30
Чай з лимоном - напій довголіття
7:00
Хвороби хребта впливають на тривалість життя
0:40
Доступний для кожного секрет довголіття
7:30
Кава, яка може продовжити життя
0:40
Несподіваний спосіб продовжити життя
0:40
Продукти з флавонолами, які продовжують життя
7:30
Секрет мислення довгожителів
22:00
Звички для уповільнення старіння
13:00
Ферментовані продукти - ключ до довголіття
14:00
5 простил правил від довгожителів
14:00
Звички усіх довгожителів
19:45
Перець чилі - секрет довголіття
17:00
Прості кроки, які допоможуть жити довше
11:30
Як бабусі вплинули на тривалість життя людей?
20:30
Методика, яка допоможе зцілювати організм
21:00
Несподіваний фактор, який впливає на тривалість життя
7:30
Продукти, які допоможуть дожити до старості
22:00
Продукт, який допоможе дожити до 100 років
15:30
Оптимальний час прогулянки для довголіття
21:00
Зелений чай для довголіття
12:30
Вживання цього продукту продовжує життя
7:30
Продукти, які продовжують життя
18:00
Секрети довгого життя
8:00
Щедрість може продовжувати життя
7:00
Як чоловікам продовжити життя?
7:30
Заняття, яке уповільнює старіння
22:00
Орган, який відповідає за тривалість життя
12:34
Управління хронічним болем у літніх осіб у домівках для престарілих
21:00
Спілкування може продовжувати життя
10:00
Де люди живуть найдовше?
17:00
Дієта може сприяти продовженню життя
16:38
Как правильно ухаживать за пожилым человеком?
10:00
Вчені: кавомани живуть довше
19:38
Риси, якими володіють довгожителі
10:00
Вчені зможуть продовжувати життя людини на кілька років
11:00
ТОП-5 продуктів довгожителів
7:00
Комфортний спосіб продовження життя
9:00
Способи продовження життя, які працюють
13:00
Причини здоров'я та довголіття японців
12:30
Як зубна паста продовжує життя?
Здоров'я в соцмережах: