Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 головних помилок при спробах завагітніти

23:00, 16 Вер 2015 · Категорія: Жіноче здоров'я · Переглядів 3250 · 

Деяким жінкам здатність завагітніти здається містичної комбінацією удачі і генетики. Чому в одних виходить з першого разу, а інші намагаються роками? Для останніх сама ідея зачаття часто перетворюється на нічний кошмар. Вся справа в тому, що багато роблять одні й ті ж помилки. Нижче ми перерахуємо найбільш поширені з них.

Вагітність

Вагітність



Помилка №1: Занадто часто переживати

Швидше за все, у вас є хоча б одна подруга, яка, завагітнівши, сказала: «Це сталося рівно в той момент, коли я перестала про це думати». Це дратує, засмучує і діє на нерви, особливо коли все, чого ви хочете - це народити малюка. І, здається, що нічого вже не спрацює - але ваша подруга говорить правду. Стрес може стати однією з головних причин, з якої ви не можете завагітніти: високий рівень гормону стресу - кортизолу - може негативно позначитися на фертильності. Дослідження американських учених, які спостерігали за 400 парами, які намагалися завагітніти, показало, що жінки з високим рівнем альфа-амілази (стресового показника) мали на 29% нижче шансів завагітніти, ніж жінки з нормальним показником. Фахівці стверджують, що постійний стрес знижує вироблення гормонів, відповідальних за стабільний цикл.

Розслабтеся і спробуйте на якийсь час відпустити ситуацію. Навчіться медитувати, запишіться на йогу. Деякі асани сприяють приливу крові до тазу, стимулюючи, таким чином, вироблення потрібних гормонів. А це благотворно впливає на здатність до зачаття. Перестаньте так сильно планувати вашу вагітність і кожен день нагадуйте собі, що це диво, яке насправді трапляється дуже і дуже часто.

Помилка №2: Робити занадто багато / мало

Якщо ви збираєтеся зробити це - робіть правильно! Багато пар вважають, що якщо «економити» сперму і не займатися сексом тиждень, то шанси на зачаття зростуть у рази. Це не так. Після приблизно тижня стриманості рухливість сперматозоїдів помітно знижується. Для успішного зачаття лікарі рекомендують займатися сексом щодня або через день протягом тижня до дня овуляції і включаючи його. Більш часті заняття сексом можуть негативно позначитися на здатності сперми до запліднення, а якщо робити це рідше - можете пропустити вікно зачаття. Так що, якщо ваше сексуальне життя вже давно не таке бурхливе, як на початку відносин, це хороший привід урізноманітнити його. Крім того, доведено, що регулярні заняття сексом допомагають налагодити цикл: організм партнера виділяє гормони, які впливають на вашу репродуктивну систему, тому регулярні заняття сексом сприяють більшому виробленню естрогену.

Помилка №3: Вдаватися до сумнівних методикам

Здавалося б, 21 століття на дворі, але багато жінок все ще продовжують вірити в чудодійну силу спринцювання. Начебто, все логічно: при будь-якої інфекції, неправильному харчуванні, наявності шкідливих звичок середовище піхви стає кислою. Сперма в такому середовищі гине і не може запліднити яйцеклітину, тому багато і використовують слабкий розчин соди, щоб зробити середовище лужної і створити сприятливі умови для зачаття. Але лікарі налаштовані проти цього методу: сода вбиває не тільки шкідливі мікроорганізми, а й корисні, порушуючи, таким чином, природний pH піхви. Крім того, спринцювання содою може загострити запальні процеси і такі хвороби як ерозія і пошкодження шийки матки, про які жінка часто не знає, не відвідавши гінеколога.

Помилка №4: Звинувачувати себе

Говорячи про безпліддя, ми, як правило, вважаємо, що проблема - з боку жінки. Але насправді відповідальність лежить в рівній мірі на обох партнерах. Лікарі стверджують, що в 40% випадків безпліддя причину потрібно шукати з боку чоловіка, ще в 40% - з боку жінки. Решта 20% - це сумісність, поєднання обох партнерів. Але не впадайте в паніку завчасно. Пам'ятайте, що здорової парі для того, щоб вдало зачати, потрібно від 6 місяців до року.

Помилка №5: Помилятися в розрахунках

Найпоширеніша помилка - неправильне визначення дня овуляції. У більшості жінок вона відбувається в середині циклу, але це стосується жінок з 28-32-денним циклом. Овуляція, як правило, буває за 14 днів до початку менструації. Тому якщо у вас 24-денний цикл, то овуляція відбудеться на 10 день. Якщо ваш цикл помітно більше, скажімо, 42 дня, то можна припустити, що ви овулюєте рідше, не в кожному циклі. У цьому випадку, а також, якщо у вас нерегулярний цикл (у такому разі овуляція може бути як на 6 день, так і на 21), або ви не пам'ятаєте, коли востаннє були місячні, забудьте ці правила. Тут не обійтися без тесту для визначення овуляції, за допомогою якого ви без зусиль дізнаєтеся, коли у вас вікно зачаття.

Ще одна часта помилка - отсчітиваніе початку циклу не з першого дня місячних. Перший день менструації - коли у вас виділяється кров. Ні день до цього, ні день після. Для успішного зачаття рахунок йде буквально на години, ось чому так важливо знати точний день початку циклу.

Помилка №6: Жити за графіком

Скільки б ви не намагалися, вагітність неможливо спланувати. Як вже було сказано вище, здорової парі потрібно від 6 місяців до року, щоб зачати. Але багатьом жінкам потрібно півроку тільки лише для того, щоб нормалізувати свій цикл після закінчення прийому протизаплідних засобів. Овуляції не буде, поки цикл не стане регулярним. Тому якщо після 6 місяців ваш цикл не нормалізувався або ви не впевнені, що овуліруете, варто відвідати лікаря.

Помилка №7: Поспішати

Ніхто не знає, чому так багато людей з сарказмом ставиться до твердження, що після статевого акту бажано полежати на спині з трохи піднятими сідницями близько 20 хвилин. Лікарі одноголосно стверджують, що такий спосіб підвищує можливість зачаття на цілих 80%! Тому якщо хочете станцювати переможний танець після вдалого, як вам здається, зачаття, утримайтеся - принаймні, на 20 хвилин.

Помилка №8: Ігнорувати свої «божевільні» хвилювання

Може бути, у вас завжди був нерегулярний цикл, і через це ви відчуваєте труднощі із зачаттям. Або, можливо, у вас діабет, і ви хочете переконатися, що все під контролем перед тим, як завагітніти. Консультуватися з фахівцем - не означає бути параноїком! Є ситуації, в яких ви не повинні ігнорувати свої занепокоєння: тут ви думаєте не тільки про себе, а й про свою майбутню дитину. Якщо у вас є якісь питання або хвилювання, краще відразу знайдіть фахівця, який все пояснить і розповість про підводні камені, які можуть зустрітися конкретно на вашому шляху. Таким чином, зіткнувшись з труднощами при спробах завагітніти, ви вже будете до них готові.

Помилка №9: Не відмовитися від шкідливих звичок

На цю тему вже було сказано чимало, але повторити все ж буде не зайвим: необхідно відмовитися від шкідливих звичок мінімум за рік до спроб завагітніти. Чому жінки продовжують вживати алкоголь і курити, знаючи, як згубно це відбивається на здатності до зачаття? Лікарі в усьому світі попереджають: перший триместр - найважливіший у формуванні організму дитини. Немає такої кількості алкоголю, яке було б безпечно для нього. А адже деякі майбутні матері, вживаючи спиртне на ранніх термінах, ще не знають, що вагітні. Тому, якщо ви не охороняєтеся, щодо алкоголю і сигарет поступайте так, ніби ви вже вагітні - попросту, не вживайте або хоча б зведіть до мінімуму.

Помилка №10: Забувати про його здоров'я

Те, що шкідливо для вашої фертильності, може завдати шкоди і здатності вашого партнера до зачаття. Сигарети, алкоголь, незбалансоване харчування - все це негативно позначається на якості та кількості сперми. Дослідження також показали, що куріння і зловживання спиртним веде до пошкодження сперматозоїдів на хромосомному рівні. Сперма повністю оновлюється за 3 місяці, тому ваш партнер повинен відмовитися від шкідливих звичок хоча б на цей час. Слідкуйте за тим, щоб він вживав достатньо поживних речовин, селену, вітамінів Е і С - вони особливо корисні для чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які не можна їсти при вагітності

Що стосується впливу температур на здатність чоловіка до зачаття, тут думки розходяться. Американське товариство репродуктивної медицини стверджує, що вона не має особливого значення для роботи чоловічих статевих органів. Деякі лікарі, однак, рекомендують утримуватися від частого прийняття гарячих ванн, навіть якщо у чоловіка немає проблем з якістю сперми.

Є дослідження, що доводить, що температура мошонки підвищується, якщо довго тримати ноутбук на колінах. Інша група фахівців виявила, що вплив випромінювання від мобільних телефонів може пошкодити чоловічої здатності до зачаття, особливо якщо тримати телефон у кишені штанів. Тим не менш, жодне дослідження не виявило чіткого зв'язку саме між впливом тепла і чоловічою фертильністю.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

0:40
Причини ранньої менопаузи до 45 років
21:00
Відмова від шапки може нашкодити здоров'ю
14:00
Поширені помилки під час чистки вух
11:00
Фактори, які пришвидшують появу сивини
21:00
Що нігті можуть розповісти про здоров'я?
22:00
Ревматоїдний артрит частіше виникає у жінок
14:00
Несподівана користь поцілунків
6:20
Молоді жінки схильні до мігренозного інсульту
14:00
Поради для покращення сну у похилому віці
12:30
Випадіння вій свідчить про хвороби
0:20
Причини обмеження молока для дорослих людей
19:45
Як зменшити споживання солі?
15:30
Нова небезпека солодкої газованої води
7:00
Зовнішні ознаки хворих суглобів
20:30
Звички, які порушують обмін речовин
19:45
Алкогольні настойки шкодять організму більше, ніж горілка
11:00
Небезпечна білизна для жінок
9:00
Користь частого вживання сухофруктів
17:00
Гормональні порушення, які призводять до набору ваги
23:30
Гінекологи розповіли, що робити з раннім клімаксом
21:00
Як не набрати вагу під час відмови від куріння?
19:45
Для правильної гідратації організму потрібно пити саме воду
14:00
Вік, коли людина активно старіє
7:00
Вплив вживання алкоголю на сон
11:00
Позбуваємось від другого підборіддя без операції
21:00
Скільки годин потрібно спати у літньому віці?
9:00
5 причин приймати холодний душ
1:19
Як швидко кинути курити?
12:30
Вплив безпліддя на психічне здоров'я
11:00
Поради для вибору якісних прокладок
18:00
Небезпечний вірус, який передається через поцілунки
12:30
Найбезпечніші зачіски для збереження здоров'я волосся
11:30
Небезпека клімаксу та пізньої менопаузи
13:13
Чому зростає кількість випадків онкогінекологічних захворювань серед жінок?
19:45
Чи можна називати метеозалежність хворобою?
12:00
Методи використання олії чайного дерева у домашньому догляді
11:30
Відростити сивину: модний тренд чи зручність?
15:30
Частина тіла, яку не можна мити щодня
11:00
Важке похмілля потребує лікарського втручанння
22:00
Чому шкідливо довго сидіти на унітазі?
Здоров'я в соцмережах: