Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


5 органів, які варто берегти кожному чоловіку

09:00, 23 Січ 2016 · Категорія: Чоловіче здоров'я · Переглядів 2236 · 

Безперечно, потрібно дбати про стан всього організму та хороше самопочуття, але ці 5 органів потребують особливого догляду, оскільки мають життєве значення, а також найчастіше піддаються ураженням.

Чоловіче здоров'я

Чоловіче здоров'я



Мозок

Небезпеки: когнітивні порушення, інсульт, хвороба Альцгеймера

Твої дії:

Стеж за власною вагою.
Чим менше ти сам, тим більше надія на те, що твій мозок не відключиться раніше твого тіла. На думку вчених, люди, у яких індекс маси тіла (ІМТ) нижче 25, на 29% рідше стикаються з порушеннями когнітивних функцій в порівнянні з тими, у кого ІМТ дорівнює 30 і вище.

Пий зелений чай.
В ході тесту на запам'ятовування люди, регулярно вживали цей корисний і тонізуючий напій, справлялися із завданням в середньому на 14% краще тих, хто залишився без екстракту. Вся справа в катехіні, антиоксидантні властивості якого захищають клітини головного мозку від пошкоджень.

Припини дивитися порно.
Бенефіс німецьких учених: вони довели, що чоловіки, день за днем переглядають порноролики, можуть похвалитися не тільки міцним рукостисканням, але і мізерними нервовими зв'язками між правою і лівою півкулями. Головна проблема - в зацикленості мозку на одній і тій же дії.

Серце

Небезпеки: ішемічна хвороба, аритмія, міокардит.

Твої дії:

Рухайся!
І черепахи іноді перемагають у забігу, але для твого серця більше корисні ривки в заячому стилі. Будь-які аеробні вправи зміцнюють серце, але регулярні інтервальні тренування збільшують обсяг крові, яка перекачується серцем на цілих 10%. І не скидай з рахунків штангу. За даними Університету Торонто, сплеск гормонів росту після силових тренувань зміцнює клапани твого серця на 8%. Якщо ж ти взагалі не тренуєшся, то ризик раптово померти від серцевого нападу виростає на 52%.

Не переробляється.
Учені з Інституту гігієни праці в Хельсінкі (Finnish Institute of Occupational Health) і університетського коледжу в Лондоні (University College London) вважають, що постійна робота понаднормово підвищує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи майже на 60%. У дослідженні, яке зайняло більше 15 років, взяли участь 10308 державних службовців з 20 лондонських установ. Спостереження за кожним випробуваним тривало в середньому 11,2 року.

Їж помідори.
Хочеш, щоб твоє серце було здоровим? Їж більше помідорів, - радять японські вчені з Університету Кіото. Виявляється, томати є багатим джерелом 9-окси-октадекадіеновой кислоти (назва запам'ятовувати не обов'язково), яка здатна захистити тебе не тільки від захворювань серцево-судинної системи, але і від проблем з іншим життєво важливим органом, - печінкою. До неї ми зараз і перейдемо.

Печінка

Небезпеки: цироз, гепатити різних видів

Твої дії:

Не змішуй напої.
Кожен чоловік сам регулює свої відносини з алкоголем, цим питанням ми не будемо тобі набридати. Однак візьми собі за правило ніколи не влаштовувати атракціон "Спробуй весь бар за один вечір". Почав з вина - продовжуй пити вино. Бокал пива? Дозволь собі ще пару і на цьому все. Але ні в якому разі не переходь на міцні напої, а після них - знову на слабоалкогольні. Кожен алкогольний напій має своєю властивістю токсичного впливу на організм, і змішавши їх, ти нанесеш в кілька разів посилений удар по своїй печінці.

Заміни жир рибою.
А також рослинною їжею. Забудь про лискучі свинячі відбивні і тістечка з кремом. Горіхи, насіння, зелені овочі та жирна риба - ось що має бути постійно присутнім у твоєму раціоні. Вчені давно виявили, що така дієта успішно захищає чоловіків від НЖБП, оскільки в цих продуктах багато вітаміну К, солі фолієвої кислоти і омега-3 жирних кислот.

Не відмовляй собі в каві.
За дослідженнями вчених, дві чашки кави в день допомагають знизити ймовірність раку печінки на 43%. Справа в тому, що кофеїн підтримує концентрацію ензимів, які руйнують печінку на низькому рівні. Крім того, візьми за правило щодня з'їдати 1 апельсин: міститься в ньому добова доза вітаміну С допомагає запобігти накопиченню жирних кислот в організмі і діє профілактично відносно цирозу.

Легені

Небезпеки: бронхіт, ХОЗЛ, рак легенів.

Твої дії:

Пий більше рідини.
Вода виводить токсини з організму. А напоєні по вищому розряду еритроцити сприяють кращому постачанню тканин організму киснем. Але не забувай, що поглинаючи воду понад добової норми (а це 2,5-3 літри для дорослої людини), ти змушуєш нирки пропускати через себе більшу кількість канцерогенів, що циркулюють в крові. Так що і в турботі про власне здоров'я потрібна міра, щоб не почати рух у зворотному напрямку.

Налягай на фрукти та горіхи.
Згідно з результатами проведеного у Франції дослідження, правильна дієта здатна радикально скоротити ризик розвитку хронічної обструктивної хвороби легень (ХОЗЛ). Наповни половину холодильника фруктами і овочами, а іншу - білковими продуктами зразок риби, курки і горіхів. Головна користь цих продуктів - в протизапальних речовинах. Антиоксиданти захищають легені від токсинів, якими так багата навколишнє середовище.

Не ковтай воду в басейні.
Разом з нею в твій організм потрапляють галогензамінні оцтові кислоти (ГНК) - побічний продукт дезінфекції плавальних басейнів. Механізм такої: після вулиці на твоїй шкірі повно всякої погані із забрудненого повітря, і частина її в результаті реакції з хлором або бромом (якими очищають воду) перетворюється на ці самі кислоти. А вони, в свою чергу, підвищують ризик розвитку ракових клітин. Радує те, що ці ГУК затримуються на твоєму тілі не більше, ніж на пару годин. Зрозумів тепер, чому особливо важливо приймати душ перед басейном?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіче здоров'я: як збільшити кількість сперми

Передміхурова залоза

Небезпеки: простатит, аденома, рак передміхурової залози

Твої дії:

Пий морквяний сік зі шпинатом.
У цьому фруктово-овочевому коктейлі - ударна доза вітамінів A (450% рекомендованої добової норми) і C (150% добової норми), а відповідальний за яскраве забарвлення моркви альфа-каротин знижує ризик раку простати на 54%. Тільки використовуй шнекову соковижималку - в таких овочі та фрукти менше піддаються нагріву і окислення, а значить, у склянці буде плавати більше корисних речовин.

Частіше їж цибулю і часник.
Вони, а також зелена цибуля, цибуля-шалот, цибуля-порей, цибуля-різанець і їхні інші пахучі родичі містять алліум, що зміцнює твоє чоловіче серце. І не бійся, що оточуючі будуть вернути від тебе ніс - зрештою, зараз в будь-якому магазині можна знайти цілий ряд різноманітних освіжувачів дихання.

Займися здоров'ям простати.
70% чоловіків у віці за 30 стикаються з проблемами з передміхуровою залозою. Якщо і твоя простата дала-таки збій, і тобі поставили діагноз "хронічний простатит", не зневіряйся, а звернися до лікаря, який визначить найкращий спосіб лікування.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

12:30
Хвороби, на які вказує колір сперми
21:00
Відмова від шапки може нашкодити здоров'ю
14:00
Поширені помилки під час чистки вух
11:00
Фактори, які пришвидшують появу сивини
21:00
Що нігті можуть розповісти про здоров'я?
14:00
4 шкідливі продукти для чоловіків
14:00
Несподівана користь поцілунків
14:00
Поради для покращення сну у похилому віці
15:30
Небезпека пива для чоловічого здоров'я
12:30
Випадіння вій свідчить про хвороби
0:20
Причини обмеження молока для дорослих людей
19:45
Як зменшити споживання солі?
15:30
Нова небезпека солодкої газованої води
7:00
Зовнішні ознаки хворих суглобів
20:30
Звички, які порушують обмін речовин
19:45
Алкогольні настойки шкодять організму більше, ніж горілка
9:00
Користь частого вживання сухофруктів
21:00
Продукт для покращення фертильності
17:00
Гормональні порушення, які призводять до набору ваги
0:20
Чоловіки не можуть спати через Місяць
21:00
Як не набрати вагу під час відмови від куріння?
19:45
Для правильної гідратації організму потрібно пити саме воду
14:00
Вік, коли людина активно старіє
7:00
Вплив вживання алкоголю на сон
11:00
Позбуваємось від другого підборіддя без операції
21:00
Скільки годин потрібно спати у літньому віці?
11:36
Як набрати м’язову масу?
9:00
5 причин приймати холодний душ
22:00
Продукти, які погіршують потенцію
12:30
Вплив безпліддя на психічне здоров'я
18:00
Небезпечний вірус, який передається через поцілунки
16:13
Головні убори, які провокують чоловіче облисіння
23:30
Деяким чоловікам не рекомендують голити обличчя
19:45
Чи можна називати метеозалежність хворобою?
0:40
Збільшення грудей у чоловіків може вказувати на рак
20:18
Чи варто чоловікам голити пахви?
12:00
Методи використання олії чайного дерева у домашньому догляді
15:30
Частина тіла, яку не можна мити щодня
11:00
Важке похмілля потребує лікарського втручанння
22:00
Чому шкідливо довго сидіти на унітазі?
Здоров'я в соцмережах: