Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 порад, які допоможуть дожити вам до 100 років

11:30, 17 Гру 2015 · Категорія: Народна медицина, Секрети довголіття · Переглядів 2417 · 

Цілющу силу фізичних вправ підмітили ще древні мудреці. Так, Плутарх називав руху "комори життя", а знаменитий давньогрецький лікар Гіппократ, який прожив 104 роки, для продовження життя наполегливо проповідував помірність, перебування на свіжому повітрі, "щоденні тертя тіла і тілесні вправи".


Ви самі обираєте свій спосіб життя

Ви самі обираєте свій спосіб життя



1. Не йдіть на пенсію. Досвід показує, що у людини, яка раптово припиняє працювати, починає розвиватися ожиріння і хронічні захворювання. У К'янті (Італія), який славиться своїми довгожителями, велика різноманітність способів для дозвілля. Після відходу зі своїх місць робіт, італійці витрачають велику частину свого часу на невеликих фермах, культивуючи виноград і овочі. Вони ніколи не бувають пасивними. Фермерство не для вас? Влаштуйтеся в музей! Та й взагалі - варіантів маса, нехай навіть ви будете працювати за невеликі гроші або взагалі безкоштовно.

2. Користуйтеся флоссом кожен день. Це може допомогти зберегти ваші артерії здоровими. У 2008 році в Університеті Нью-Йорка (New York University) перевірили дослідження, в якому з'ясували, що щоденне використання зубної нитки зменшує кількість хвороботворних бактерій в роті. Ці бактерії можуть потрапляти в кровообіг і викликати різні запальні утворення в артеріях, що є головний ризик-фактором серцевих захворювань.

3. Рухайтеся! Фізичне навантаження - це єдине реальне джерело вашої молодості, який існує. Це схоже на бензин і машинне масло для вашого автомобіля. Ви не повинно робити це, але ваш автомобіль поїде безумовно краще. Згідно з численними дослідженнями завдяки вправам поліпшується настрій, гострота розуму, м'язова маса і кістки.

Користь приходить відразу ж після вашої першого тренування. Не турбуйтеся, якщо у вас немає абонемента у фітнес-центр (або немає грошей, щоб його купити). Прогуляйтеся до друзів (пішки, звичайно ж) або сходіть в місцевий парк. Півгодини прогулянок на день буде достатньо для початку. Якщо не хочете накачувати м'язи за допомогою тренажерів, спробуйте йогу - вже там тяжкості піднімати не потрібно.

4. Їжте багаті клітковиною злаки на сніданок. Споживання цільнозернових, особливо на сніданок, допомагає зберегти рівень цукру стабільним протягом усього дня.

5. Спіть як мінімум шість годин на добу. Додавши відсутні години сну, ви додасте собі кілька років життя. Сон - одна з найважливіших функцій, яку наш організм використовує для регулювання і відновлення клітин.

6. Їжте цільнозернові, без добавок. Люди, в крові яких високий рівень певних нутрієнтів - селену, бета-каротину, вітаміну С і Е, як правило довше живуть і мають кращі когнітивні показники. На жаль, немає доказів того, що прийом препаратів з цими мікроелементами і вітамінами надасть подібний вплив. Існує більше 200 різних каротеноїдів і 200 різних флавоноїдів в одному тільки томаті. Поменше продуктів білого кольору - хліб, борошно, цукор і побільше кольорових овочів і фруктів і темного цільнозернового хліба і злакових.

7. Не нервуйте. Згідно новому дослідженню, довгожителі зазвичай не беруть близько до серця проблеми і живуть з заморочками. Коротше кажучи, вони просто не паряться. Якщо це вроджена риса, знайдіть спосіб для себе, який дозволить керувати вашим стресом: йога, фізичні навантаження, медитація, тай-чи, та глибоке дихання, врешті-решт! Жуйка, чіпси перед телевізором, випивка? Ні, це дуже поганий варіант.

8. Живіть як Адвентисти Сьомого Дня. Американці, які вважають себе адвентистів сьомого дня, мають середній термін тривалості життя 89 років. Один з головних принципів цієї релігії - турбота про свій організм. Це означає не курити, не зловживати алкоголем і солодким. Послідовники цієї релігії зазвичай дотримуються вегетаріанської дієти, заснованої на фруктах і овочах, бобах і горіхах, а також активно займаються фізичними вправами. А також вони велику увагу приділяють родині і суспільству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меню довгожителів: що їсти, щоб жити довго і щасливо

9. Звички. Довгожителі зазвичай мають строгий розпорядок. Вони дотримуються певної дієти і займаються певною фізичною діяльністю протягом життя. Вони прокидаються і лягають спати в один і той же час. Це ще одна хороша звичка, яка підтримуватиме ваше тіло в стані рівноваги. Ваша фізіологія стає крихкою у міру старіння. І тим складніше вашому організму прийти в норму, якщо ви, скажімо, пропустіть кілька годин сну або вип'єте багато алкоголю". Це може послаблювати імунітет, роблячи вас більш сприйнятливим до вірусних інфекцій.

10. Контактуйте. Регулярний контакт зі своїми друзями і близькими - ключ до того, щоб уникнути депресії, яка може призвести до ранньої смерті. Деякі психологи вважають, що головна користь для літніх людей від фізичних вправ - соціальні взаємодії.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

17:30
Народна медицина проти вірусів. Хто переможе?
15:30
Розмаринова олія прискорює ріст волосся
12:30
Ефективні рослини при подагрі
14:00
Популярна рослина, яка викликає алергію
9:00
Корисні властивості олії розторопші
11:00
Шкідливі народні методи відбілювання зубів
14:00
Три способи використання зубної пасти
21:00
Сода та молоко для лікування печії
12:30
Лікування геморою у домашніх умовах
11:00
Найкращі домашні засоби від прищів
6:20
Спрей з алое для росту і зволоження волосся
15:45
Як боротися з випадінням волосся в домашніх умовах
23:30
Переваги використання яблучного оцту
8:44
Народне лікування: настоянка золотого вуса
6:20
Чай, який захищає від смертельних хвороб
10:00
Народні відвари для розрідження крові
14:00
5 народних засобів для живлення сухого волосся
21:00
Лікування печії содою призводить до раку стравоходу
10:00
Домашня мазь для знеболення суглобів (РЕЦЕПТ)
8:00
Користь лаврового листя для здоров'я
7:30
Відбілювальна маска для обличчя з лимоном
12:30
Позитивний вплив зеленого чаю на стан шкіри
6:20
Олія розторпші для лікування діабету та печінки
23:00
Рецепт ниркового чаю
19:45
Лікувальні властивості соку картоплі
14:00
Народні рецепти при проносі
9:00
Чи можна полоскати горло розчином соди?
21:00
Що робити з пігментними плямами на обличчі?
7:30
Домашні засоби від підшкірних прищів
6:20
Олія для профілактики серцевих захворювань
22:00
Корисні властивості алое для здоров'я
23:30
Варіанти використання ромашки для лікування
19:45
Три лікарські трави, які можуть нашкодити організму
0:40
Народні методи лікування геморою: найкращі поради
11:00
Народні методи лікування псоріазу
21:00
Природні напої, які знижують тиск
14:00
Користь огірків для шкіри навколо очей
12:30
Дієвий народний засіб від кашлю
14:00
Небезпечний народний метод лікування, який призводить до ускладнень
8:00
Лікувальні властивості каланхое
Здоров'я в соцмережах: