Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


12 звичок, які руйнують вашу продуктивність

20:00, 11 Січ 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 1210 · 

Продуктивність - це не кількість, а якість. Бути продуктивним і плідним, значить успішно виконувати головні поставлені завдання. Для оптимізації процесу необхідно дотримуватися загальновідомого алгоритму:


Правила продуктивної роботи

Правила продуктивної роботи



1. Виділити головні цілі.
2. Правильно розподілити час.
3. Впевнено братися за виконання поставлених завдань.

Але одного лише знання цього алгоритму мало, необхідно також позбавлятися від звичок, які заважають нашій продуктивності та на які ми занадто рідко звертаємо увагу.

Які ж вони, ці пожирачі нашого часу?

Безсистемний веб-серфінг

Займаючись важливими справами і вирішуючи різні завдання на роботі чи вдома, нас часто приходять в голову ті чи інші питання або ідеї, для вирішення яких "Гугл нам на допомогу". Ця дія збиває наш робочий настрій і знижує подальшу продуктивність. Всі питання слід відкласти на потім, не залишаючи розпочату справу заради пошуків чого-небудь в Інтернеті.

"Талант Юлія Цезаря"

Великий римський імператор і полководець славився своїм умінням виконувати відразу кілька справ. Сучасні вчені вже довели, що по-справжньому мультизадачні на планеті лише 2% людей. Решта 98%, намагаючись одночасно робити дві, а іноді і більше справ, розсіюють свою увагу і якісно не виконують жодну з них, а загальний коефіцієнт продуктивності знижується.

Часта перевірка електронної пошти

Як і безцільний серфінг в Інтернеті, перевірка email є шкідливою звичкою і пожирачем продуктивності. В середньому на пошту витрачають по 25 хвилин часу, який можна було б з більшим успіхом направити на роботу. Для боротьби з цією звичкою рекомендується відключати повідомлення email на якийсь час.

"Моральне ліцензування"

Так зване "моральне ліцензування" це невелика вільність, яку собі дозволяють багато хто з нас після тривалої дієти, довгої наполегливої роботи, тривалого періоду дотримання режиму дня і т.д. Самовдосконалення - складний шлях, ступивши на який ми змінюємося в кращу сторону, а значить, не можна відступати. Нові звички - це частина нас самих, а не щось, що відбувається проти нашої волі.

Відкладати на потім

Досить часто в розкладі нашого дня легкі і приємні справи стоять на перших місцях, а складні і трудомісткі відкладаються на другу половину дня. У результаті не рідкість, коли ці самі неприємні або складні для нас справи переносяться на наступний день, але за такою ж схемою. Не дивно, якщо щось дійсно важливе ми все ніяк не можемо виконати протягом тривалого часу. Діяти необхідно з точністю до навпаки: найнеприємніше, складне, трудомістке виконувати в першу чергу коли людина ще сповнений сил і ентузіазму, а всі наступні легкі завдання в результаті здадуться просто дитячою забавкою.

Занадто багато зустрічей

У наш час діловій людині важко розставляти пріоритети, встигати все і відразу. Часто пожирачами час і продуктивність стають зайві зустрічі. Ні, мова не йде про каву з подругою або вечері з сім'єю, але існують такі питання і теми для обговорення в контексті професійної діяльності, які цілком реально вирішити в електронному режимі - по скайпу, в листуванні або ж по телефону. Таким чином, на поїздці в призначене місце, бесіді і дорозі назад економиться істотний відрізок часу.

Сидячий день

Багатьох з нас професійна діяльність зобов'язує до сидячого способу життя, що призводить організм до істотного зниження продуктивності. 20-30 хвилин прогулянки на вулиці або навіть у приміщенні здатні «перезавантажити» організм, дати нові сили і натхнення на подальшу роботу.

Згубні 5 зайвих хвилин сну

Звичка переставляти будильник і поспати "ще 5 хвилиночок" здатна погубити настрій і заряд бадьорості на весь день. Коли людина прокидається в перший раз, ендокринна система починає виробляти гормон, "що включає" організм. Якщо заснути ще на кілька хвилин і знову прокинутися, то процес його вироблення істотно сповільнюється.

Неправильні пріоритети

Помилково вважати, що чим більше цілей ми перед собою ставимо, тим краще. Нібито, якщо не складеться з якими-небудь з них, інші точно будуть завершені успішно. Але таке розмаїття, як і мультизадачность, знижує продуктивність.

Перепланування

Амбітні люди намагаються не просто спланувати весь свій день, але і прорахувати кожну хвилину. Але якщо відбудеться хоча б одне позапланове пригода, то всі розрахунки полетять буквально коту під хвіст. Встановлювати на певний час можна будь-які зустрічі з людьми, заходи та інше. Всі інші завдання необхідно розподіляти не по часу, а за ступенем важливості і в міру можливості виконувати їх протягом дня.

Телефон біля ліжка

Вченими вже було досліджено і доведено, що екрани наших мобільних телефонів виділяють так званий блакитний колір, який впливає на вироблення мелатоніну - гормону, який регулює цикл і якість сну. Таким чином, телефон біля ліжка можна назвати в прямому сенсі слова вбивцею нашого міцного і здорового сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як повернутися в стрій: 7 способів налаштуватись на роботу

Перфекціонізм

Бажання зробити все ідеально є не тільки запорукою неодмінного успіху, але досить часто стає причиною ліні і відкладання справ "у довгий ящик".

Як сказав філософ і письменник Алаін ж Боттом: "Ми встаємо і починаємо щось робити тільки тоді, коли страх нічого не зробити перевищує страх зробити недостатньо добре". А ще відомо, що "апетит приходить під час їжі".


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
0:40
Як проявляється ПТСР?
9:00
Спільна риса нещасних людей
22:00
Поганий почерк дитини може бути ознакою проблем нервової системи
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
11:30
Відростити сивину: модний тренд чи зручність?
12:30
Фахівці назвали ознаки токсичних стосунків
7:00
Наукові способи стати щасливішими
23:30
Позитивне мислення покращує здоров'я
22:00
Кохання може зашкодити здоров'ю
Здоров'я в соцмережах: