Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


7 простих способів стати щасливішою

21:00, 20 Лют 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 1788 · 

Для того щоб знайти щастя, зовсім не обов'язково мати солідний рахунок у банку або армію шанувальників. Постарайтеся стати трохи гармонійнішою!


Про щастя говорять сяючі очі

Про щастя говорять сяючі очі



Всім нам добре відома популярна цитата про щастя, яке нібито подібно метелику: він тут же сяде вам на плече, варто лише перестати звертати на нього увагу. Сучасні психологи, однак, такий підхід не поділяють: на їхню думку, стан щастя може і навіть має бути метою. Ми не здатні керувати погодою за вікном, курсом долара і євро, природними катаклізмами і поведінкою політиків, але вчитися контролювати власну поведінку, мова, стосунки з людьми і навіть власні думки і емоції ми цілком в змозі. З'ясовуємо, як стати щасливою, і жити в гармонії з собою і навколишнім світом.

Вчіться дякувати
Здатність бути вдячним психологи називають ключовим компонентом щастя. В ідеалі варто придумати для себе ритуал подяк - наприклад, вести щоденник і щодня вести в ньому записи про людей і події, яким ви вдячні. Таке найпростіше, здавалося б, вправа вчить помічати цінне в звичному, а також створює емоційний баланс - скаржитися і дорікати близьких, та й життя взагалі, ми все вміємо, а от з вдячністю справа, як правило, йде гірше.

Керуйте негативними думками
У своїй книзі "Гіпотеза щастя" Джон Гайдт порівнює нашу свідомість з людиною, яка їде верхи на слоні. Слон - це думки і почуття, що керують нашою поведінкою. Наїзник, явно поступається слону в розмірах, проте цілком здатний його приборкати - так само як ми здатні приборкати тривоги і негативні думки, які охоплюють нас, якими б сильними вони нам не здавалися. Способів багато: йога, медитація, техніки релаксації - пробуйте і знайдіть те, що допомагає саме вам. Нарешті, важливо навчитися просто говорити про свої переживання - але не в загальних рисах, як ми часто це робимо ( "Мені погано", "Я нещасна", "Мені важко на душі"), а гранично конкретно ( "Я розсерджена і розчарована" , "Мені соромно за те, що ...", "Я відчуваю страх, тому що ..."). Як стверджує Гайдт, вміння словами визначати свої думки і емоції - перший крок до управління своїм душевним станом.

Будуйте здорові відносини з грошима
Щастя, як водиться, не в грошах - але і не в безгрошів'ї. Звичка збирати борги і численні кредити, легковажні витрати і нездатність планувати витрати сприяють не щастю, а хронічному стресу. Поставте перед собою мету подружитися з грошима і стати фінансовим директором власного життя: регулярно відкладайте 10% від доходу, ведіть облік всіх покупок і виплат (науково доведено, що просте ведення записів про витрачені гроші дозволяє скоротити витрати на третину!), а витрачати намагайтеся не тільки і не стільки на речі, скільки на враження (подорожі, хобі) і власний розвиток (книги, навчальні курси) - адже це не просто витрати, а інвестиції в себе і своє щастя.

Прощайте себе та інших
Невміння відпускати минуле часто заважає нам насолоджуватися справжнім. Нескінченно перебираючи в пам'яті подробиці невдалого роману, ви просто не пускаєте в своє серце нових шанувальників. Аби не допустити пробачення собі колись скоєної помилки - мучитеся тривогами і страхами, втрачаєте здорову самооцінку і здатність радіти життю. Як стати щасливішим? Відповідь проста: не чіпляйтеся за минуле, прощайте, то не будьте занадто суворі до себе і світу - всі ми небездоганні. Використовуйте практики листів вибачення, медитацій, не бійтеся звернутися за допомогою до психолога, докладайте зусиль до позбавлення від незалікованих образ: вони не додадуть вам щастя.

Зробіть здоров'я пріоритетом
Принципи здорового способу життя відомі всім: восьмигодинний сон, не менше 2 літрів чистої води в день, фітнес, правильне харчування. Якщо ваші звички очевидно далекі від ідеалу, почніть з головного і забезпечте собі здоровий сон - ви здивуєтеся, як навіть зайва пара годин повноцінного відпочинку змінить якість вашого життя. Навчившись висипатися, зверніть увагу на питний режим: зневоднений організм схильний накопичувати зайві кілограми, шкіра від нестачі H2O старіє швидше, та й втома і головні болі теж, як правило, викликані банальним порушенням водного балансу. Налагодили здоровий сон і навчилися пити воду? Поступово змінюйте харчування і знайдіть час для тренувань. Вже через 3-4 місяці ви себе не впізнаєте.

Наведіть порядок у справах
Як стати щасливішим в умовах нескінченних стресів, запитаєте ви? Дві головні їх причини - незавершені емоції і незавершені справи. Ви можете прямо зараз відчути себе щасливіше, якщо візьмете в руки папір і ручку і складете перелік всіх "висячих" справ, які чекають на вашу увагу, але ви раз у раз відкладаєте їх на потім: здати необхідні документи в бухгалтерію, відремонтувати машину, навести порядок на робочому столі, повернути борг ... Тепер визначте реалістичний термін для кожного пункту і пообіцяйте собі розібратися з кожною з цих справ вчасно - ви помітите, як ваш настрій миттєво покращиться. Якщо організованість і дисципліна - не ваш коник, вчіться тайм-менеджменту і намагайтеся підтримувати порядок в справах: ми часто не віддаємо собі звіт в тому, наскільки гнітюче впливають на нас прострочені дедлайни, невиконані обіцянки і гори нерозібраних паперів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 рішень, які змінять ваше життя на краще

Живіть повним життям
Проведіть невеликий експеримент. Протягом кількох тижнів фіксуйте в щоденнику всі свої дії - проаналізуйте, скільки часу ви витрачаєте на роботу, скільки - на сон, скільки цінних хвилин в день у вас йде на безцільне блукання по просторах соцмереж і перегляд телепередач, і яка частина часу в вашому графіку відведена по-справжньому цікавим і корисним заняттям - спорту, творчості, навчанні. Тепер подумайте, як можна перекроїти цей графік, щоб ваше життя стало більш насиченим і радісним. Можливо, ви виявите, що все, що вам необхідно для щастя - це повноцінні фізичні навантаження, або заняття захоплюючим хобі пару годин в тиждень. Час перед телевізором скорочуйте нещадно, замінюючи його читанням, прогулянками, тренуваннями, б'юті-процедурами або рукоділлям - ні для кого не секрет, що з усіх видів відпочинку перегляд тв не тільки є марним, а й сприяє поганому настрою і тривожним думкам.

Почніть слідувати цим простим рекомендаціям вже сьогодні, і незабаром ви перестанете мучитися питанням "Як стати щасливішою"!

Джерело: www.elle.ru


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

1:20
Що відчуває людина, коли в неї сонний параліч
23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
0:40
Як проявляється ПТСР?
9:00
Спільна риса нещасних людей
22:00
Поганий почерк дитини може бути ознакою проблем нервової системи
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
11:30
Відростити сивину: модний тренд чи зручність?
12:30
Фахівці назвали ознаки токсичних стосунків
7:00
Наукові способи стати щасливішими
23:30
Позитивне мислення покращує здоров'я
Здоров'я в соцмережах: