Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 речей, якими не можна жертвувати заради стосунків

23:00, 08 Бер 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 1655 · 

Внутрішня свобода. Це - найголовніший принцип, яким не можна жертвувати ніколи. Неважливо, хто або що робить замах на твою внутрішню свободу, ти не повинна поступатися. Тому що інакше крах неминучий: рано чи пізно, так чи інакше, але відсутність внутрішньої свободи приведе тебе до важкої залежності. І зовсім неважливо, від кого.

Не всі жертви корисні

Не всі жертви корисні



Зовнішність

Ти - це твоє тіло. Рано чи пізно ми всі приходимо до цього висновку і перестаємо гвалтувати себе і вписувати в придумані стандарти. Чим ти сильніша і вільніша, тим швидше приймеш себе такою, яка ти є. Це не означає, що ти припиниш доглядати за собою. Навпаки - це значить, що ти почнеш доглядати за собою з любов'ю. Покращувати і берегти те, що тобі в собі подобається. Чи не ламати в собі те, що не подобається комусь іншому. Тому що це теж шлях саморуйнування.

Справжня дружба

Чим старше ми стаємо, тим менше по-справжньому близьких людей залишається поруч з нами. Це просто такий життєвий закон: поки ми юні, ми відкриті всьому новому і готові приймати дуже багато. З віком ми стаємо консерваторами і прагнемо до комфорту. А комфортно нам може бути тільки з тими людьми, яким не треба нічого пояснювати.

Самоконтроль

Ти - доросла жінка. Ти контролюєш своє життя. Всі важливі рішення щодо власної персони приймаєш ти і тільки ти. Прекрасно, коли поруч з тобою люблячий чоловік, завжди готовий допомогти: порадити, підтримати, зробити разом з тобою то, на що тобі самій з якихось причин важко зважитися.

Фінансова незалежність

Якщо ти хочеш мати дітей, тобі, швидше за все, доведеться тимчасово втратити фінансову незалежність - на тому етапі, коли діти будуть маленькими, і поєднувати роботу і материнські обов'язки буде дуже складно. Це, в принципі, цікавий досвід, в тому випадку, якщо у тебе є надійний партнер. Але не можна погоджуватися на роль "чоловікової дружини", яка сидить вдома і повністю залежить від заробітків чоловіка.

Особистий простір

Кожна людина має потребу в особистому просторі, кожному потрібна можливість іноді побути на самоті. Якщо ти мешканка мегаполісу, ти потребуєш в цьому подвійно: твоя психіка піддається щоденним атакам: занадто багато людей, занадто багато шуму, занадто тісно. Ти весь час в напрузі, до якого вже звикла, і не помічаєш його. Але рано чи пізно хронічний стрес дасть про себе знати - і ти захворієш. Тобі необхідно іноді залишатися однією: вимкнути комунікацію і перепочити. Жертвувати цим не можна ніколи. Просто тому що інакше ти зламаєшся.

Твоє тіло - твоя справа

Мова не про зовнішність, а про твою репродуктивній системі. У той момент, коли чоловік і жінка вирішують зайнятися сексом, вони обидва йдуть на ризик. Чоловік ризикує тією свободою, яка є у бездітного людини. Ти ризикуєш здоров'ям і навіть життям. Тому що саме ти виношуєш і народжуєш (або не народжуєш - як вибереш). Ти ризикуєш набагато більшим. Саме тому ти вибираєш спосіб запобігання. Ти плануєш вагітність. Ти вирішуєш, скільки дітей у вас буде і коли. Чоловік має дорадчий голос, ти можеш приймати його до уваги, а можеш не брати. І це не означає, що відповідальність несеш тільки ти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як чоловіки показують, що жінка йому не потрібна

Бажання і мрії

Те, про що ти мрієш, має залишитися з тобою. Якщо чоловік не розділяє твої бажання, він має право не допомагати тобі в їх виконанні. Але не має права заважати. Відносини, по суті своїй, - це щоденний компроміс. Ви обоє будете відмовлятися від чогось важливого, просто тому що вас тепер двоє, і ви хочете гармонійних відносин. А вони неможливі без компромісу. Кожен від чогось відмовиться - заради загального блага. Але відмовлятися і жертвувати - різні речі. Те, що для тебе по-справжньому важливо, має залишатися з тобою. Тому що в іншому випадку це будеш вже не ти.

Звички і радості

Наш мозок - досить лінива штука: він звикає до певної схемою і намагається її повторювати, щоб не витрачати ресурс на створення нової схеми. Саме тому нам так важко відмовлятися від звичок, поганих в тому числі. Тому що вони, як не дивно, роблять нас щасливими. А ще у нас є свої маленькі радості. І вони роблять нас щасливими подвійно. А щастя - це всього лише хімія, але хімія дуже тонка: якщо позбавити себе радостей, перетерпіти і звикнутися з цим не вдасться. Мозок "зламається". Це називається депресією і призводить до сумних наслідків.

Незалежність

І ось, до речі, про котиків: в Мережі дуже багато жартують про «сильну і незалежну жінку», яка живе з сорока кішками, і більше у неї нічого немає. Немає відносин, немає сім'ї, немає чоловіка поруч. "Це жахливо!" - Як би говорять нам мережеві жартівники. "Тебе це чекає!" - Загрожують вони. У нас є питання: тебе це чекає якщо що? Якщо будеш сильною і незалежною? Тобто, міркуючи логічно, ми прийдемо до висновку, що чоловіки віддають перевагу слабких і залежних. І, якщо хочеш особистого щастя, треба такий стати.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

22:30
Три стадії стресу і як з ним боротися
6:30
Продукти, котрі допоможуть вам знизити стрес
15:30
4 правила міцного та здорового сну
6:30
Три етапи реабілітації наркозалежних
7:30
Вчені назвали музику, яка може порушити психіку
23:30
5 психічних відхилень, у які важко повірити
21:30
Вчені назвали риси характеру, які провокують хвороби серця
23:30
Поради, котрі допоможуть вам вживати менше алкоголю
1:20
Що відчуває людина, коли в неї сонний параліч
23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
Здоров'я в соцмережах: