Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


8 негативних наслідків спорту і як з ними боротись

07:00, 19 Гру 2015 · Категорія: Схуднення, Вправи для схуднення, Лікування, Травми · Переглядів 3212 · 

Всі ми займаємося спортом, щоб стати швидше, сильніше, та й просто краще (у тому числі зовні). На жаль, іноді фізичні навантаження приносять не радість перемог, але біль, причому не тільки від поразок, але ще і від травм та інших неминучих супутників спортивних звершень. Ми розповімо, як вирішити 8 найпоширеніших проблем.


Судома

Судома



Забій
Проблема. Менше з можливих спортивних бід входить у твоє життя стрімко, як м'яч у футбольні ворота. Падіння або зіткнення (якщо ти займаєшся ігровим видом спорту) закінчується дискомфортом в м'язі і обмеженою рухливістю, яка не проходить навіть через кілька годин.

Що робити? Обзаведися грілкою з льодом, а ще краще пакетом зі спеціальним гелем, який швидко охолоджується в морозилці, але при цьому не перетворюється на камінь, а зберігає в'язкість, що дозволяє йому більш щільно облягати забите місце. Наступні 2-3 дні охолоджувач повинен зустрічатися з твоїм забоєм по три рази на добу. Бонус - цей гель вміє працювати ще й як грілка, досить потримати його в гарячій воді (придасться на випадок застуди).

Надрив (перевантаження)
Проблема. Як відомо, зміцнення і зростання м'язи - наслідок її мікротравм, але що робити, якщо ти навантажила м'яз по-серйозному і тепер різкий біль не дає їй нормально працювати не тільки в залі - навіть повсякденні справи даються важко?

Що робити? Відповідь очевидна - лікувати. На 10-12 днів про тренування постраждалого органу забудь (вважай, він на лікарняному). Твої друзі - той же холод, а також місцеві знеболюючі (крем, гель, мазь), які краще застосовувати не відразу, а через 2-3 дні. Оброблене місце закривай "бутербродом" з марлі і бинта. Якщо соромишся виходити в такому вигляді на вулицю, вибирай для згаданих процедур часи домашнього усамітнення, благо перепочинок у фітнесі викроїть їх для тебе. Ну і звичайно ж, слід звернутися за кваліфікованою медичною допомогою - все-таки лікаря ніхто і ніщо не замінить.

Травма голеностопа
Проблема. Підвернути ногу можна і під час занять, і оступившись на незручних підборах. Підсумок один: замість гордої чемпіонської ходи з'являється кульгавість і загальний блідий вигляд на тлі інших претенденток на спортивний титул або звання світської левиці.

Що робити? Тут можливі нюанси. Синьо-зелена гематома (яка говорить про попадання крові в суглобову капсулу) потребують місяці спокою, бажано в гіпсовому лонгеті. Якщо ж ні припухлості, ні серйозних обмежень рухливості немає, достатньо пару днів охолоджувати хворе місце, накладати гелеві пов'язки, а потім компреси, щоб встати на обидві ноги і не відчувати жодного дискомфорту. Ще більш дієвим може бути лікування кремом "Аертал", який допомагає призупинити запальні реакції і знизити інтенсивність болю. До речі, якщо ти займаєшся спортом з підвищеним ризиком травм голеностопа, настійно радимо купити кросівки з високим жорстким задником, міцно фіксуючим цю тендітну частина тебе, а також з широкою підошвою, яка забезпечує додаткову стабільність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наслідки ожеледиці: перша допомога та лікування вивиху

Біль в попереку
Проблема. Порушення постави, сидячий спосіб життя, неправильна техніка тренувань (будь то біг або важка атлетика) - і ось ти вже хапаєшся за спину при будь-якій спробі нагнутися, сісти, встати і взагалі поворухнутися.

Що робити? Запишись в басейн - це найкращий подарунок, який ти можеш зробити своїй спині. Регулярні запливи (краще під керівництвом тренера) допоможуть зміцнити м'язи спини і поліпшити поставу. А правильна техніка плавання стане в нагоді в пляжний сезон.

Судоми м'язів
Проблема. Судоми литкових м'язів у професійних спортсменів після тривалих змагань - річ, в общем-то, нормальна. Судоми у тебе після середніх навантажень або уві сні - сигнал, що в організмі чогось не вистачає.

Що робити? Нерідко це "щось" - магній і калій, мікроелементи, вкрай затребувані при заняттях спортом або в стресових ситуаціях (тобто практично завжди). Причому судоми - це ще найбезпечніший результат браку згаданих елементів. Калій зміцнює серцевий м'яз і забезпечує стабільний серцевий ритм, а магній запобігає спазм судин і підвищує їх еластичність. Тому дефіцит цих мікроелементів найбільш часто зустрічається при серцево-судинних захворюваннях. Захистити від такого роду проблем, які, як не крути, серйозніше забитого місця і надриву, покликані препарати, що містять калій і магній, наприклад "Панангин Форте".

Постійні травми
Проблема. Тільки залікуєш одне пошкодження, як вилазить нове. Схоже на замкнуте коло. Але вихід є.

Що робити? Багатьох любителів здорового способу життя підводить неправильний режим і безграмотна підготовка тіла до спорту. Якщо вже вирішила тренуватися, ходи в зал (на корт, ринг) не рідше двох разів на тиждень (а краще, звичайно, три). Великі перерви в заняттях швидше шкодять, ніж роблять тіло сильніше. І ще: зараз, в холодну пору року, завжди носи з собою зігріваючу мазь. Прийшла на заняття з вулиці - витрать кілька хвилин на те, щоб втерти мазь в тіло і розігріти задубілі м'язи.

Порушення серцевого ритму
Проблема. Вважається, що серце - слабке місце чоловіків, але сьогодні і жінки все частіше страждають через порушення в роботі нашого найголовнішого м'яза. Незважаючи на регулярний фітнес, розслаблюючі лазні після тренувань та інші атрибути здорового способу життя.

Що робити? Під час тренувань і в парильні ти потієш, і твій організм активно витрачає калій і магній, дефіцит яких - прямий шлях до серцевих недуг. Щоб уберегтися від неприємностей, потрібно справно постачати його цими важливими мінералами. Як? Та хоча б за допомогою "панангина Форте", про який йшла мова вище.

Нервові зриви
Проблема.Женскій спорт немислимий без емоцій, які часом зашкалюють і вихлюпуються за межі спортзалу, ігрового поля або корту. Страждає особисте життя, робота, стосунки з друзями ... Буває, що зайва нервозність стає справжньою проблемою.

Що робити? Будь-яка нервова активність вимагає збільшення витрати магнію в організмі. Позбавляючи себе магнію, ти підвищуєш ризик зривів - і знижуєш шанси на успіх, причому не тільки в спорті. Регулярний прийом адаптогенів з калієм і магнієм допомагає вирішити і цю проблему.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

1:20
5 порад, як розпочати боротьбу з ожирінням
8:30
4 кроки до ефективного схуднення
19:30
7 відмазок, які не дають нам займатися спортом
11:00
Як пити оцет для схуднення?
22:00
Як скинути вагу після 40 років?
15:30
Ідеї здорового перекусу на схудненні
23:30
Голодування чи здорове харчування: який підхід кращий?
10:00
Спосіб спалювання вісцерального жиру на животі
23:00
Суп-пюре з авокадо для схуднення
11:00
Японський метод схуднення за допомогою чаю
6:20
Лікарі розповіли, як схуднути без дієт
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
15:30
Цикорій допоможе схуднути
0:20
Продукти, які не дозволяють схуднути
23:30
Шоколад, який сприяє схудненню
17:00
Препарати для схуднення не замінять спорт
19:45
Як швидке схуднення шкодить здоров'ю?
0:40
Особливості схуднення без відмови до солодкого
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
17:00
Шоколад може приносити користь навіть тим, хто худне
11:00
Як схуднення впливає на вигляд обличчя у різному віці?
19:45
Білок допомагає плавно худнути
9:00
4 фрукти, які можна їсти на схуднення
21:00
Дефіцит цього вітаміну не дозволяє схуднути
11:00
Поради для схуднення у літньому віці
10:00
Причини невдач у схудненні
9:00
Продукти для сніданку, які не дозволяють схуднути
23:00
Вік для найефективнішого схуднення
19:45
Спеції, які спалюють жир
23:00
Порада, яка допоможе позбутись від пивного живота
17:00
Чому обличчя старіє під час схуднення?
15:00
Рецепт курячого філе на схудненні
23:00
Два ранкові напої для схуднення
15:30
Чому заняття спортом не сприяють схудненню?
15:30
Звуки їжі допомагають скидати зайву вагу
23:30
Напої, які перешкоджають накопиченню жиру
17:00
2 дії для швидкогого схуднення
10:00
Рецепт корисного напою для схуднення
11:00
Як правильно пити воду для схуднення?
9:00
Хитрощі для зменшення живота
Здоров'я в соцмережах: