Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


9 проблем зі здоров'ям, які вирішить медичний фітнес

07:30, 06 Чер 2016 · Категорія: Схуднення, Вправи для схуднення, Лікування · Переглядів 1631 · 

Ще 20 років тому медики намагалися в основному лікувати хвороби, але в останні роки все змінилося. Тепер основна увага лікарів і пацієнтів направлено на зміцнення здоров'я та профілактику.


Медичний фітнес

Медичний фітнес



1. Остеохондроз

За статистикою остеохондрозом в тій чи іншій мірі страждає близько 90% населення планети. Найчастіше захворювання зустрічається у людей після сорока, але перші ознаки з'являються вже в 20-30 років. Причин захворювання дуже багато: це може бути генетична схильність, вікові зміни, порушення обміну речовин, травми, слабкість м'язів спини, неправильна постава. Навіть незручне знаходження в одній і тій же позі або плоскостопість здатні викликати остеохондроз. Грамотний лікар зможе описати, що саме сталося, і дати вправи на проблемну зону хребта.

2. Протрузія

Протрузія є випинанням краю диска за межі хребетного стовпа. Поки протрузія не досягла своєї крайньої стадії, є можливість вилікувати її за допомогою спеціальних вправ. Одне з найбільш ефективних - розтягнення спини на похилій поверхні, на зразок похилої лави для преса. Так само може виручити плавання: завдяки навантаженням в воді, зміцнюється весь м'язовий каркас хребта.

3. Головний біль напруги

Головний біль напруги часто є наслідком спазму м'язів - починаючи від спини і хребта, закінчуючи патологіями та травмами кінцівок. Наприклад, мало хто здогадується, що причиною напруги і головного болю можуть бути високі підбори або незручне взуття. Щоб усунути біль, досить в кінці робочого дня виконувати вправи на дрібну моторику стопи.

Можна розсипати дрібні предмети на підлогу (наприклад, олівці або невеликі іграшки) і піднімати їх за допомогою пальців стопи. Або ж варто спробувати вправу з рушником: кладете рушник на підлогу і намагаєтеся скласти і розкласти його без допомоги рук.

4. Судинні зірочки

Непривабливі судинні сіточки на ногах зазвичай з'являються у тих жінок, чиї судини ослабли, а кровотік нижніх кінцівок порушений. Причин багато: це і генетична схильність, і робота в положенні стоячи, і шкідливі звички, а головне - відсутність фізичного навантаження. Для профілактики і лікування судинних зірочок необхідно підтримувати м'язи ніг в тонусі за допомогою щоденних вправ, наприклад, присідань і випадів. Варто додати і щоденний масаж уражених областей ніг протягом 5 хвилин, це дозволить поліпшити кровообіг. Процес самостійного позбавлення від судинних зірочок нешвидкий, але він дозволить вирішити проблему без операції.

5. Реабілітація після операцій

Організм після операції перебуває у виснаженому стані і намагається максимально запустити всі відновлювальні механізми. У цей період пацієнтові важливо повернути втрачені рухові навички. Крім того, після операцій залишається рубець. Найбільший ефект можна отримати при заняттях на спеціальному гумовому гімнастичному м'ячі.

6. Варикозне розширення вен

За статистикою, варикозом страждає кожна третя жінка і кожен десятий чоловік, і найбільш часто захворювання починає виявлятися після 30 років. Найпоширеніші причини - це спадковість, малорухливий спосіб життя, ожиріння і вагітність. Для лікування і профілактики найефективніше заняття на тренажерах з нестійкою поверхнею. У спеціалізованих фітнес-центрах використовують балансуючу платформу bosu, яка вимагає постійного утримання рівноваги. Такий підхід розумніше звичайних силових занять, оскільки, виконуючи той чи інший рух, вам доводиться ще й утримувати рівновагу, задіюючи дрібні м'язи-стабілізатори.

Для занять вдома підійде вправа зі звичайним спортивним гумовим джгутом. Суть вправи - у виконанні автоматичного рефлекторного згинання та розгинання стопи. Займатися найкраще на спеціальному гумовому килимку, щоб виключити ковзання. На килимок необхідно сісти, витягнувши ноги. Спина рівно. Гумовий джгут закріпіть за стопи ніг, а кінці стрічки зафіксуйте в витягнутих руках. Підтягуйте руки до живота і повертайтеся в початкове положення. Виконуйте щодня по 10 разів, зробіть 3 підходи.

7. Геморой

Фітнес, як ніщо інше, впливає на підвищення тонусу вен і поліпшення мікроциркуляції кровотоку, тому для лікування потрібні оптимальні фізичні вправи. Досить часто захворювання розвивається у жінок після вагітності і пологів. А одним з найефективніших вправ для лікування геморою є широко поширений прийом - метод Кегеля. Зміцнюючи м'язи промежини, ви рятуєтеся від причини венозного застою, і кровообіг нормалізується. В результаті хвороба відступає, а необхідність в прийомі ліків або хірургічного втручання йде.

8. Захворювання малого таза

Медичний фітнес буде корисний, якщо захворювання викликані механічною причиною. Травму гомілкостопа або опорно-рухового апарату можуть спричинити за собою зміну положення тазової кістки, яка викличе або провисання матки, або її надмірну напругу. У деяких випадках це навіть може стати причиною появи кіст на матці і яєчниках, привести до позаматкової вагітності. Якщо за допомогою індивідуально підібраних вправ нормалізувати становище таза, самопочуття поступово нормалізується.

9. Захворювання органів грудної клітки

При деяких захворюваннях органів грудної клітини легкі втрачають можливість правильно рухатися під час дихання. Через це змінюється постава, людини починає "тягнути вниз", з'являється сутулість. У цьому випадку обмеження рухливості можна відновити масажем і спеціальними вправами. Наприклад, можна використовувати не до кінця надутий гумовий м'яч, який кладеться під спину. На ньому слід виконувати дихальні вправи на вдих-видих.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

23:30
Голодування чи здорове харчування: який підхід кращий?
10:00
Спосіб спалювання вісцерального жиру на животі
23:00
Суп-пюре з авокадо для схуднення
11:00
Японський метод схуднення за допомогою чаю
6:20
Лікарі розповіли, як схуднути без дієт
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
15:30
Цикорій допоможе схуднути
0:20
Продукти, які не дозволяють схуднути
23:30
Шоколад, який сприяє схудненню
17:00
Препарати для схуднення не замінять спорт
19:45
Як швидке схуднення шкодить здоров'ю?
0:40
Особливості схуднення без відмови до солодкого
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
17:00
Шоколад може приносити користь навіть тим, хто худне
11:00
Як схуднення впливає на вигляд обличчя у різному віці?
19:45
Білок допомагає плавно худнути
9:00
4 фрукти, які можна їсти на схуднення
21:00
Дефіцит цього вітаміну не дозволяє схуднути
11:00
Поради для схуднення у літньому віці
10:00
Причини невдач у схудненні
9:00
Продукти для сніданку, які не дозволяють схуднути
23:00
Вік для найефективнішого схуднення
19:45
Спеції, які спалюють жир
23:00
Порада, яка допоможе позбутись від пивного живота
17:00
Чому обличчя старіє під час схуднення?
15:00
Рецепт курячого філе на схудненні
23:00
Два ранкові напої для схуднення
15:30
Чому заняття спортом не сприяють схудненню?
15:30
Звуки їжі допомагають скидати зайву вагу
23:30
Напої, які перешкоджають накопиченню жиру
17:00
2 дії для швидкогого схуднення
10:00
Рецепт корисного напою для схуднення
11:00
Як правильно пити воду для схуднення?
9:00
Хитрощі для зменшення живота
0:40
Апельсинова дієта допоможе схуднути
8:00
Два чаї, які допомагають схуднути
22:00
Напій, який допомагає не переїдати
10:00
Напій з медом для схуднення
0:40
Напій з насіння льону, який сприяє схудненню
7:30
Схуднення без відмови від солодощів
Здоров'я в соцмережах: