Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


8 приємних способів покращити пам'ять

15:00, 28 Вер 2015 · Категорія: Жіноче здоров'я, Чоловіче здоров'я, Психологія · Переглядів 2119 · 

В сучасному житті нам доводиться стільки всього встигати, а про всі справи ще й потрібно пам'ятати. Виявляється, розвинути і поліпшити пам'ять можна без виснажливих тренувань і цілком приємними способами.


Покращення пам'яті

Покращення пам'яті



Спосіб перший: рухливий

Що б не говорили про пробіжки, користь від них, однозначно, є. Згідно дослідженню, опублікованому в Proceedings of the National Academy of Sciences, біг посилює ріст нервових клітин в гіпокампі - відділі мозку, завідуючого запам'ятовуванням і просторовим орієнтуванням. Ставлячи експеримент на мишах, вчені виявили: верткі особини володіють кращою пам'яттю, ніж їх малорухливі родичі. Так що якщо ви, приміром, погано запам'ятовуєте дорогу, для початку прокладіть маршрут щоденних пробіжок, а там, дивись, і інші шляхи буде легше запам'ятати.

Спосіб другий: лісовий

Пийте сік чорниці! Раніше вважалося, що він покращує зір, тепер до цієї властивості додалося позитивний вплив на пам'ять. Під час дослідження, проведеного в медичному центрі Університету Цинциннаті, людям зі слабкою пам'яттю щодня давали по дві з половиною чашки чорничного соку. Через три місяці такої сокотерапії їх пам'ять помітно покращилася в порівнянні з тими, хто брав замість соку плацебо. Чорниця також зменшувала ознаки депресії і знизила рівень глюкози в крові. Причому цілком доступна заморожена чорниця працювала не гірше свіжої.

Спосіб третій: солодкий

Третій спосіб сформулював професор Лі Риби з Каледонського університету Глазго. Він вважає, що недолік глюкози і є причина всіх проблем із запам'ятовуванням. Баночка (а краще дві) солодкої газованої перед заняттями покращувала показники пам'яті у його студентів майже на 17%. Глюкоза дійсно активізує гіпокамп, але тут варто згадати про ожиріння, діабеті і інші неприємності. Словом, пити солодке варто хіба що студентам, і то не часто.

Спосіб четвертий: ледачий

Не новина, що кращою підмогою для пам'яті служить повноцінний сон. Це в черговий раз підтвердили дослідники з Медичного центру Гарварда. Саме уві сні отримана інформація розкладається по поличках і з тимчасової пам'яті переходить у глибоку.

Якщо довгий сон для вас - недозволена розкіш, заучуючи що б то не було, влаштовуйте перепочинки. Кава-брейки між зустрічами або лекціями збільшують їх продуктивність. Як стверджує Ліла Девечі, доцент Університету Нью-Йорка, саме під час перерв мозок засвоює щойно отримані відомості.

Спосіб п'ятий: чайно-кавовий

Вічне питання російської інтелігенції «чай або каву?» Має, як очевидно, дві відповіді. Обидва хороші не тільки за смаком, але і для пам'яті. Чай (причому і чорний, і зелений) допомагає зберігати ацетилхолін, який передає нервові імпульси від клітини до клітини в мозку, зокрема в центрах пам'яті. Як довели дослідники з Університету Ньюкасла, обидва види чаю перешкоджають утворенню білкових сполук, що накопичуються в тканинах мозку при хворобі Альцгеймера. Однак і любителям кави є чим козирнути. В Університеті Південної Флориди пригощали мишей, чий мозок мав поразки, подібні з хворобою Альцгеймера, кави. Хвостаті, щодня одержували порцію кофеїну, змогли відновити роботу мозку і запобігти її подальше погіршення.

Спосіб шостий: низькокалорійний

Німецькі вчені з Університету Мюнстера запропонували трьом контрольним групам літніх людей різне харчування. Через три місяці група, що харчувалася по дієті з 30-процентним зниженням калорійності раціону, показала значне поліпшення вербальної пам'яті. Отже, гасло «Менше калорій!» нехай буде нашим девізом у гонитві якщо не за стрункістю, то за твердою пам'яттю!

Спосіб сьомий: «мікроелементарний»

Як підтвердили і в Массачусетському технологічному інституті, і в Університеті Цінхуа в Пекіні, магній покращує пам'ять у літніх людей. Цей мінерал міститься в темно-листових овочах, деяких фруктах, бобових і горіхах. Для лікувального ефекту чоловікам на добу необхідно споживати не менше 400 мг магнію, а жінкам - не менше 300 мг. Щоб з гарантією отримати добову дозу, достатньо щодня з'їдати, наприклад, по 100 грам лісових горіхів і вівсяних пластівців, 200 грамів гречки або 150 грамів 20% -го какао.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективні способи покращити пам'ять

Спосіб восьмий: футуристичний

Але як би правильно ми не харчувалися, є речі, підвладні тільки Богові і генній інженерії. У Канаді знову ж таки завдяки мишам з'ясували, що генна мутація може врятувати пам'ять. У Монреальському університеті у піддослідних тварин заблокували ген, що кодує синтез білка під назвою eIF2a, і миші-мутанти продемонстрували чудеса запам'ятовування. Навряд чи такий досвід можна повторити на людях, але вчені вже шукають спосіб придушити синтез цього шкідливого білка у людини.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

13:30
Обираємо найкращі засоби для інтимної гігієни
12:30
У жінки різко почало випадати волосся. Що робити?
9:30
Чи справді статевий акт може спричинити цистит
12:30
Поради, котрі подолають нетримання сечі в жінок
7:30
Секрети, які допоможуть зберегти шкіру молодою і красивою
6:30
Хвороба яєчників, яку ніщо не може перемогти
6:30
Виявлено дивну причину облисіння жінок
10:30
Причини раннього клімаксу у жінок
6:30
Причини захворювання жінок на міому матки
0:20
Гінекологія та УЗД. Коли варто йти на діагностику
12:15
Що треба робити, щоб не випадало волосся
9:00
Перші сигнали алкогольної залежності
15:30
Як мед може нашкодити організму?
21:00
Молочні продукти для жінок із менопаузою
14:00
Причини безсоння у жінок до 40 років
0:40
Неправильне поєднання продуктів для здоров'я
0:40
Причини ранньої менопаузи до 45 років
21:00
Відмова від шапки може нашкодити здоров'ю
14:00
Поширені помилки під час чистки вух
11:00
Фактори, які пришвидшують появу сивини
21:00
Що нігті можуть розповісти про здоров'я?
22:00
Ревматоїдний артрит частіше виникає у жінок
14:00
Несподівана користь поцілунків
6:20
Молоді жінки схильні до мігренозного інсульту
14:00
Поради для покращення сну у похилому віці
12:30
Випадіння вій свідчить про хвороби
0:20
Причини обмеження молока для дорослих людей
19:45
Як зменшити споживання солі?
15:30
Нова небезпека солодкої газованої води
7:00
Зовнішні ознаки хворих суглобів
20:30
Звички, які порушують обмін речовин
19:45
Алкогольні настойки шкодять організму більше, ніж горілка
11:00
Небезпечна білизна для жінок
9:00
Користь частого вживання сухофруктів
17:00
Гормональні порушення, які призводять до набору ваги
23:30
Гінекологи розповіли, що робити з раннім клімаксом
21:00
Як не набрати вагу під час відмови від куріння?
19:45
Для правильної гідратації організму потрібно пити саме воду
14:00
Вік, коли людина активно старіє
7:00
Вплив вживання алкоголю на сон
Здоров'я в соцмережах: