Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


8 речей, без яких зимою не обійтися

21:00, 08 Гру 2015 · Категорія: Психологія · Переглядів 2297 · 

Припустимо, дах над головою і їжа в холодильнику у вас є, шубу ми теж купили, сани підготували влітку і потрібно зовсім трошки, щоб повністю укомплектувати зимовий "прожитковий мінімум" - всього вісім речей, без яких взимку просто не вижити.


8 речей, щоб зима приносила тільки радість

8 речей, щоб зима приносила тільки радість



1. Сонце

Вчені давно прийшли до висновку, що нестача сонця веде до втоми, погіршення настрою і може стати причиною депресії. Щоб не шарахатися блідою млявою тінню має сенс скористатися штучним сонцем в солярії. Навіть зовсім короткі сеанси допоможуть прогрітися, розслабитися, акумулювати тепло і вітамін D (який, між іншим, відповідає за кальцієвий обмін, зміцнює нервову і кровоносну системи, підвищує імунітет).

Легкий загар виділить нас з натовпу сіро-зелених співгромадян і підніме життєвий тонус при погляді в дзеркало. Якщо ж чомусь сходити в солярій не виходить - спробуйте автозагар. Вітаміну D він, звичайно, не дасть, але зате зволожить, наситить і освіжить шкіру, надавши їй золотистий відтінок.

2. Крем

Зима - серйозне випробування для нашої шкіри. Вранці - дощ і сльота, до полудня - вітер і завірюха, а до вечора приморожувало до -15. Такі перепади, як, втім, стабільний мороз або просто сильний вітер, відбиваються на шкірі не дуже добре. Вона сохне, витрачає запас поживних речовин, лущиться і грубіє.

У зимовий час крем (зволожуючий, поживний, тональний) просто необхідний. Більшість косметологів вважає, що взимку обов'язково потрібно використовувати тональний крем - він створює на шкірі захисний шар, уберігає від морозу, вітру і колючого снігу. Якщо ви принципово не хочете користуватися тональним кремом - не лишайте шкіру хоча б зволоження і живлення.

Будь-який крем потрібно наносити на шкіру не менш ніж за двадцять хвилин до виходу на вулицю. Причому в сильні морози днем краще використовувати живильний крем, а ввечері - зволожуючий. У нормальну погоду (до -40 градусів): вдень - зволожуючий, а поживний - на ніч.

І не забудьте про крем для рук. Після обличчя руки - найбільш вразлива для морозу частину тіла. І про гігєнічну помаду теж не забудьте, а то пошкодуєте!

3. Сонцезахисні окуляри

Ультрафіолет (навіть в незначній зимовому кількості) шкідливий і для очей, і для ніжної шкіри навколо очей. Відбиваючись від білих глянцевих заметів, сонце сліпить, змушує жмуритися, а в результаті - з'являються нові зморшки.

Так що не ховайте сонцезахисні окуляри на зимове зберігання. А ще краще - скористайтеся зимовими знижками: практично у всіх оптичних салонах взимку ціни на сонцезахисні окуляри знижуються на 50-70%.

4. Алкоголь

Класичний зимовий привід випити - "для зігрівання". Чому б не наслідувати традиції? З розумом, звичайно. Після робочого дня і пробіжки заледенілими вулицями так приємно з'їсти тарілку гарячого борщу - з часточкою свіжого часнику (для імунітету) і запити стопкою горілки (для повноти відчуттів). Або випити в барі келих коньяку - судини розширюються, кров біжить швидше, от і зігрілися, і затишно стало.

Категорично не варто зловживати спиртними напоями на вулиці: від алкоголю судини розширюються, виникне ілюзія тепла, а поки людина блаженствує - її організм це саме тепло віддає як попало в навколишнє морозне середовище. І, сама того не помічаючи, замерзає остаточно і безповоротно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 порад, як залишатись в тонусі взимку

5. Ваги

Ваги просто необхідні, тому що взимку перебір калорій майже гарантований. По-перше, неминуча сезонна зміна раціону: незважаючи на велику кількість свіжих фруктів-овочів у магазинах, взимку вони не такі смачні і набагато дорожчі. Хочеш - не хочеш, доводиться переходити на консерви, макарони і картоплю з сосисками. По-друге, для підтримки тепла в зимових умовах організму потрібно набагато більше енергії, і відчуття голоду гостріше, ніж влітку: адже поїсти майже завжди означає - зігрітися. По-третє, взимку ми менш рухливі, воліємо сидіти перед телевізором, загорнувшись у затишний плед, пити гарячий чай з тортиком. Ось вам і зайві кілограми.

6. Відпустка

Зима - серйозне навантаження для організму, так що не чекайте літнього тепла - вирушайте відпочивати взимку. Модні сноуборди і гірські лижі освоїти не так важко, як здається.

Поїхати за сонцем в жаркі країни теж дуже добре. Особливо гріє душу думка про колег і друзів, місячий сніг в затхлому місті, поки ви валяєтеся на пляжі. Тільки будьте обережні з акліматизацією - є ризик застудитися після повернення: пийте вітаміни і потепліше кутайтеся перший тиждень після відпустки.

7. Яскрава шапочка

Втім, не обов'язково саме шапочка. Може, це будуть строкаті рукавиці, різнокольоровий смугастий шарф. Головне - мати в зимовому гардеробі хоча б одну яскраву незвичайну або смішну річ. Така "штучка" підніме настрій вам, додасть "драйву" і приверне увагу оточуючих.

Ми часто відмовляємося від яскравих кольорів в одязі з міркувань солідності. Яскравість - привілей дитячих речей. Саме цим і варто скористатися взимку. Адже діти люблять зиму куди більше дорослих, вони здатні отримувати задоволення і від катання на гірці, і від наскрізь мокрих після цього штанів. Усього одна яскрава дрібничка допоможе пригадати своє дитинство, знайти легкість і віддатися у владу зимових розваг і безумств, до того ж зігріє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти варто вживати в холодну пору, щоб зігрітись

8. Чоловік (або жінки, кому що ближче)

Ви уявляєте, скільки довгих зимових вечорів нас чекає? Сто двадцять один! Якщо для рівного рахунку не враховувати новорічний, який напевно буде недовгим і клопітким, виходить сто й двадцять. І ви хочете коротати їх на самоті? Швидше заводьте роман!

Між іншим, психологи кажуть, що "зимові" романи - найміцніші, і якщо парі вдалося пережити найхолодніший і депресивний час і не розлучитися, то у таких відносин є серйозне майбутнє.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

1:20
Що відчуває людина, коли в неї сонний параліч
23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
0:40
Як проявляється ПТСР?
9:00
Спільна риса нещасних людей
22:00
Поганий почерк дитини може бути ознакою проблем нервової системи
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
11:30
Відростити сивину: модний тренд чи зручність?
12:30
Фахівці назвали ознаки токсичних стосунків
7:00
Наукові способи стати щасливішими
23:30
Позитивне мислення покращує здоров'я
Здоров'я в соцмережах: