Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


24 ознаки, котрі вказують на прихід клімаксу

19:30, 24 Тра 2024 · Категорія: Жіноче здоров'я · Переглядів 349 · 

Кожна жінка переживає цей період у власному житті, але приходить він у різний час. Як його розпізнати?

клімакс

клімакс



1. Нічна пітливість. Є одним із найпоширеніших симптомів менопаузи. Вона виникає внаслідок припливів у нічний час. Точна причина, чому це відбувається, досі не відома. Але є припущення, що це пов'язано зі зниженням рівня естрогену та його впливом на гіпоталамус – область мозку, яка відповідає за регуляцію температури тіла.

2. Припливи. Цей симптом клімаксу, що наближається, - один з найбільш поширених. Жінка може відчувати жар, особливо в області грудей, шиї та обличчя, сильно червоніти та пітніти. У деяких випадках – відчувати озноб.

3. Перепади настрою. З усіх симптомів клімаксу, що насувається, перепади настрою – одні з найбільш дратівливих. Через зміни рівня гормонів у період передменопаузи настрій та емоції жінки можуть бути такими ж непередбачуваними та мінливими, як погода.

4. Нерегулярний менструальний цикл. Поширеною ознакою передменопаузи, перехідної фази перед настанням клімаксу, є порушення менструального циклу. Тобто менструації є, але їх характер важко не помітити: може змінюватися тривалість циклу, рясність і якість виділень і т.д.

5. Зниження лібідо. Це відбувається через зниження рівня статевих гормонів та лабільності настрою. Крім того, у деяких жінок лібідо знижується через прийом лікарських засобів для лікування клімактеричного синдрому.

6. Сухість піхви. Одним з найбільш незвичайних симптомів менопаузи, що настає, є брак природної змазки. На жаль, цей симптом може зробити статевий акт важким і болючим, відповідно сильно вплинути на якість інтимного життя.

7. Поколювання в руках і ногах. Ще один незвичайний симптом – поколювання в руках та ногах. Оскільки в організмі відбувається гормональна перебудова, гормони «скачуть», це впливає на центральну нервову систему та призводить до таких незвичайних відчуттів.

8. Головні болі. Через зниження рівня синтезу естрогенів, у періоді передменопаузи та менопаузи жінок нерідко починають турбувати головний біль та мігрені.

9. Зміни смаку. Мало хто очікує, що зміна смакових відчуттів може бути одним із побічних ефектів близького клімаксу. Проте деякі жінки саме у перехідному періоді починають відчувати смак продуктів інакше, можуть скаржитися на сухість у роті.

10. Втома. Цей симптом зазвичай не беруть до уваги, оскільки він вкрай поширений і йому завжди знаходиться пояснення. Але саме в період передменопаузи основною причиною постійної втоми та швидкої стомлюваності є погана якість сну через нічну пітливість та припливи жару.

11. Біль у суглобах. М'язові болі та напруга. І знову у всьому винен естроген. Про дефіцит цього гормону, що наростає, організм може почати повідомляти болями в суглобах і м'язах.

12. Відчуття ураження електричним струмом. Однією з найбільш тривожних ознак передменопаузи є відчуття, що нагадує удар електричним струмом, що ніби пронизує все тіло наскрізь. Є припущення, що це відбувається через зміну рівня гормонів, що впливають на нервову систему.

13. Проблеми зі сном. Не тільки нічна пітливість та припливи спеки можуть не давати спати ночами. Порушення сну взагалі є однією з найяскравіших ознак початку клімактеричного періоду.

14. Сверблячка. Естроген пов'язаний з виробленням колагену, а також з природним зволоженням шкіри та слизових. Таким чином, зменшення естрогену може призвести до сухості та свербежу навколо вульви, а також інших частин тіла.

15. Проблеми з концентрацією уваги. Ознаки передменопаузи також включають проблеми, що раптом з'явилися, з концентрацією уваги, запам'ятовуванням. Жінки можуть відчувати відчуття, схожі з «туманом у голові», скаржитися на проблеми та труднощі з концентрацією уваги.

16. Ламкі нігті та витончення волосся. Організм жінки в період менопаузи виробляє менше кератину – речовини, необхідної для міцних, здорових нігтів та волосся. Звідси проблеми з ламкістю нігтів, витонченням і навіть випаданням волосся.

17. Раптові позиви до сечовипускання. Жінки в передменопаузі та менопаузі можуть відчувати стресове нетримання сечі або часті/раптові позиви до туалету. Під час менопаузи м'язи тазу та сечового міхура жінки можуть ослабнути.

18. Збільшення ваги. Через зниження рівня естрогену та зниження рівня фізичної активності багато жінок у період передменопаузи починають набирати вагу. Крім того, якщо змінюється настрій, режим живлення може змінитися. Тому так важливо постійно дотримуватися збалансованої дієти та займатися спортом.

19. Алергія. Це найрідкісніший симптом початку клімаксу – поява алергії або посилення симптомів алергії. Причина в тому, що у жінок у період настання менопаузи можуть спостерігатися сплески гістаміну – хімічної речовини, яка відповідає за алергічні реакції.

20. Періодичне запаморочення. Коливання гормонів можуть впливати на вироблення інсуліну, через що жіночому організму стає складніше підтримувати правильний рівень цукру в крові.

21. Порушення серцевого ритму. У жінки в період наближення менопаузи можуть виявитися проблеми із серцевим ритмом, наприклад, аритмія. З усіх симптомів передменопаузи до цього слід поставити найбільш серйозно. Оскільки порушення серцевого ритму можуть бути симптомом цукрового діабету, артеріальної гіпертензії або атеросклерозу артерій.

22. Депресія. Гормональні зміни можуть спровокувати розвиток депресії. У менопаузальному періоді депресія у жінок трапляється досить часто.

23. Посилення запаху тіла. Через нічний піт і припливи запах тіла може змінитися. Це вимагатиме більш ретельної гігієни та догляду за собою.

24. Остеопороз. Дефіцит естрогену часто обертається зниженням мінеральної густини кісток. Вони стають крихкими та легко ламаються. Це дуже поширена проблема серед жінок перед-і менопаузального віку.

Тож уважно прислухається до свого організму, і він все вам підкаже.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

17:30
Правила інтимної гігієни новонародженої дівчинки
22:30
Вагінальні виділення, котрі мають напружити жінок
6:30
Що означає, коли жінка фригідна, і як це виправити
1:20
Найкращий спосіб розчісування волосся
15:30
5 причин старіння вашої шкіри
9:30
Коли груди у жінки припиняють рости
0:20
7 золотих правил здорової шкіри
21:30
Названо клітини, якими можна виростити молочну залозу
1:20
Процедура, котра стимулює точку G
13:30
Правильна підготовка до кольпоскопії статевих органів
6:30
Причини виникнення кісти на жіночому статевому органі
19:30
Хвороби, котрі можуть збити менструальний цикл
6:30
Коли потрібно негайно йти на прийом до гінеколога
1:20
Як підібрати протизаплідні таблетки відповідно до віку
19:30
Три причини, через які жінці варто піти до гінеколога
15:30
7 причин, котрі викликають розвиток циститу
19:30
24 ознаки, котрі вказують на прихід клімаксу
13:30
Міф про дієту для годування грудьми остаточно розбито
10:00
Ознаки того, що у вас підвищений гормон пролактин
18:56
Чорниця може захистити від багатьох хвороб. Ось деякі з них
17:30
Науково доведено: садівництво покращує психічне здоров'я
23:30
Їжа, котра підійде жінкам під час місячних
22:30
Як мамі збільшити кількість грудного молока
9:30
Що робити, коли чухається інтимне місце
6:30
Причини, котрі викликають міому в жінок
17:30
Яка небезпека чекає на жінок під час клімаксу
13:30
Ознаки виникнення ендометріозу рубців після операції
8:30
Плюси та мінуси ведення вагітності в приватній клініці
21:30
Коли дівчині треба вперше йти до гінеколога
17:30
Які бактерії ховаються у жіночій сумочці
21:55
Менопауза — як пережити?
9:18
Інтимна контурна пластика: кому потрібна естетична гінекологія та які проблеми вона вирішує
19:30
Чим загрожує високий тиск під час вагітності
7:30
Укол оргазму. Що колять жінці, аби вона відчувала більше задоволення
13:30
Обираємо найкращі засоби для інтимної гігієни
12:30
У жінки різко почало випадати волосся. Що робити?
9:30
Чи справді статевий акт може спричинити цистит
12:30
Поради, котрі подолають нетримання сечі в жінок
7:30
Секрети, які допоможуть зберегти шкіру молодою і красивою
6:30
Хвороба яєчників, яку ніщо не може перемогти
Здоров'я в соцмережах: