Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 помилок при віртуальному знайомстві

22:30, 20 Січ 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 1779 · 

Соціальні мережі давно вже стали конкурентами звичним сайтам знайомств (СЗ) у сфері пошуку партнера. Але познайомитися складно. Чому? Через типові помилки, які роблять як чоловіки, так і жінки, після яких замість зустрічі, вони відскакують один від одного, як м'яч від ракетки, з думками "ось ідіот" і "що за неадекватна дура". Хоча насправді кожен може бути цілком нормальною людиною, яка щиро хоче знайти собі пару.

Знайомство в інтернеті

Знайомство в інтернеті



1. Різні варіації слова "Привіт" в особистих повідомленнях

Саме по собі "Привіт" сприймається нормально, як вітання в розмові. Але за ним бажано ще додати цю саму розмову. Хоча б про погоду. Якщо після привітання порожньо або взагалі написано "Привіт?", що повинна відповісти друга сторона? Теж "Привіт"? Відмінно, так обмінюватися привітаннями можна ще років 10. Якщо ви настільки невпевнені чи хочуть з вами спілкуватися, що відправляєте "привіти" як перевіряючі сигнали, то звідки ж другій стороні взяти упевненість, що на спілкування з вами варто витрачати час?

2. Спілкування смайлами, фігурками, значками або фотографіями квітів

Знову ж таки, ти - наклейку, а тобі - картинку, ти - квітка, а тобі - піднятий вгору великий палець. Прекрасно, тільки що робити, коли палітра значків вичерпається? Йти по другому, третьому, 25-му колі? Якщо настільки нічого сказати іншій людині, що ти відправляєш смайлик, то може і не потрібно напружуватися? Пошукай того, для кого знайдеться хоча б слів 5 у реченні.

3. Фраза "Я хочу дізнатися тебе трохи краще"

За якої теж нічого не слідує. Ні запитання, ані пояснення, ні запрошення до впізнавання. Ця фраза з одного боку звучить дуже інтимно, хтось хоче нас дізнатися, це завжди приємно. Але з іншого боку - дуже розпливчасто. А що ж саме про мене цікаво, що робити або що розповідати? Свою автобіографію? Хобі? Думки? Або ще щось? Якщо ви хочете когось дізнатися, для цього не потрібно преамбул, просто задавайте питання, які вас цікавлять. Якщо не знаєте, що запитати - зайдіть в профіль, подивіться останні фото або останні оновлення в хроніці, там завжди знайдеться якась зачіпка для розмови.

4. Пост котиків

Я зараз перебуваю в соцмережі в одній групі знайомств, яка так і називається "Знайомства ...." І з подивом спостерігаю, як учасники групи, яких вже давно перевалило за 10 тис. з захватом постять котиків. Причому, як чоловіки, так і жінки. Не обов'язково своїх, можна котиків з Інтернету. Безперечно, котики прекрасні, але люди ж зібралися в цій групі, щоб знайти один одного, знайти пару, партнера, друга, навіть просто цікаве спілкування. Але при такому котікопотоке в стрічці, думаю, єдині хто щасливий і у кого все "ок" з особистим життям - це котики.

5. Починати знайомство зі скарг на колишніх

Очевидно, що всі хто вільний і шукає пару, роблять це не тому, що їм пощастило в минулих відносинах. Якраз, напевно, єдине місце, яке можна позначити словом "пощастило"і є розрив цих минулих відносин. І на якийсь час цей обмін скаргами може зблизити. Однак, танго завжди танцюють двоє, в будь-яких відносинах відповідальність партнерів розподіляється, як 50 на 50. Навіть якщо колишній був запеклим негідником, значить ваша відповідальність у тому, що ви не хотіли це негідництво визнавати чи фантазували "я виправлю".

6. Опонувати без приводу, писати грубі або образливі коментарі

"Чорний" піар - це теж піар, привертати до себе увагу можна по-різному, у тому числі і писати "ви всі дурні", але тоді і не дивуйтеся, що увага це буде зі знаком мінус і реакцією на нього буде бан. Ви хочете привернути людину або її прогнати?

7. "Я не така, я чекаю трамвая"

Грішать цим, в основному, жінки. Спочатку розставляють багато "заманух" у себе в профілі, наприклад статус "все складно" у розділі "відносини". Мені весь час хочеться, дізнатися "все складно" - це як? Складним може бути зрозуміти теорему Вієта, зрозуміти чи є у тебе стосунки - це просто - вони або є, або їх немає. Постять в хроніці різні "ахи-зітхання" на тему "немає любові гарної у мене". А потім відповідають чоловікові, який ризикнув висунути свою кандидатуру на роль того самого, єдиного, улюбленого "ви що ?! Я взагалі нікого не шукаю". Тоді може краще піти в драматичний театр?

8. Цитати мудрих і великих

На другому місці після котиків і теж дуже популярно в груповому форматі. Звичайно, всім хочеться себе показати оригінальним, розумним, не чужим знання цих самих великих. Але от біда, запитай у багатьох, хто цей самий Махатма Ганді, мудрістю якого ти щойно поділився, у відповідь почуєш "я не знаю, мені в стрічку прийшло, я прочитав і зрозумів, що теж так би сказав". Але справа навіть не в ерудиції, а в тому, що жонглювання цитатами, з одного боку так, може вразити, але з іншого, воно таке обтічне, гладке, як кулька жонглера. Нема за що зачепитися, нічого сказати у відповідь, зловити це кулька нереально, а навіть якщо жонглер тобі його і перекине, то що з ним робити, якщо ти не жонглер? Для діалогу потрібні зачіпки.

9. Починати з порога щось рекомендувати людині

Особливо, якого ви ще не знаєте достатньо для рекомендацій і який взагалі нічого не просив. Так, складно знайти спільні точки з людиною, яка тобі не знайома. І ми перевіряємо спільність інтересів і поглядів дослідним шляхом. Але є велика різниця між перевіряти, ставлячи питання "що тобі цікаво? Який фільм справив на тебе враження останнім часом?" І бомбардувати людини списком своїх улюблених фільмів або, гірше того, списком "100 фільмів, обов'язкових до перегляду в 2016 році" з Мережі.

10. Писати й розповідати тільки про себе

Не ставлячи запитань і не цікавлячись співрозмовником. Зрозуміло, самопрезентація - це прекрасно і активно слухати дуже корисно для контакту, але спілкування - це обмін. Обмін повинен бути рівноцінним - ви розповідаєте про себе, а й даєте можливість співрозмовнику розповісти про себе теж. Якщо не даєте чи "не цікаво", то можна поставити вдома дзеркало і говорити в нього.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

22:30
Три стадії стресу і як з ним боротися
6:30
Продукти, котрі допоможуть вам знизити стрес
15:30
4 правила міцного та здорового сну
6:30
Три етапи реабілітації наркозалежних
7:30
Вчені назвали музику, яка може порушити психіку
23:30
5 психічних відхилень, у які важко повірити
21:30
Вчені назвали риси характеру, які провокують хвороби серця
23:30
Поради, котрі допоможуть вам вживати менше алкоголю
1:20
Що відчуває людина, коли в неї сонний параліч
23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
Здоров'я в соцмережах: