Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 синдромів, які нікому не можна ігнорувати

19:45, 26 Бер 2016 · Категорія: Лікування · Переглядів 1674 · 

З нашим організмом час від часу відбуваються "збої", але ми вважаємо такі явища нормальними. Можливо, "крутить" суглоби або голова постійно болить без видимої причини. Тіло подає нам сигнал, що якась система не працює належним чином, але ми ігноруємо такі повідомлення і не йдемо до лікаря. А даремно.


Сигнали організму

Сигнали організму



Якщо у вас спостерігаються такі симптоми, зверніться до фахівця. Ігнорувати їх - небезпечна помилка. Відмахнувшись, мовляв, і так само пройде, можна серйозно собі нашкодити. Якщо хвороба серйозна, ви погіршите положення. Йти до лікаря все ж доведеться, але лікування запущених випадків - більш довгий і дорогий процес.

1. Слабкість, нестача сил

Здавалося б, сьогодні тільки вівторок, а ви відчуваєте себе так, ніби відпрацювали цілий тиждень і, більш того, працювали без вихідних. Сил не вистачає навіть після вихідних і відпустки. Ви відчуваєте себе так, немов три години працювали в спортзалі, або скопали город картоплі. Якщо ви працюєте в офісі, то така постійна втома - відхилення від норми. Пора звернутися до фахівця.

Постійна слабкість в поєднанні з запамороченнями і м'язовими спазмами може бути одним з перших ознак розсіяного склерозу.

Проблеми з обміном речовин і гормональних балансом, серцево-судинні захворювання, депресія - саме про ці проблеми сигналізує організм, коли ви звинувачуєте себе в ліні. Лінь сама по собі теж симптом. Тому що кава в цій ситуації - не вихід. Краще сходіть до лікаря.

2. Сухість в роті

Вам постійно хочеться пити? Зверніть увагу, коли це відбувається. Якщо сухість у роті спостерігається вранці, це означає, що ви дихаєте ротом під час сну. Або хропете. Причини різні: викривлення носової перегородки, поліпи в носі, гайморит. Лікарі легко це вилікують.

Якщо спрага супроводжується частими позивами до сечовипускання, погіршенням зору і безпричинної втратою ваги, то це може бути симптомом цукрового діабету. Потрібно здати аналізи і проконсультуватися з лікарем. Він допоможе відкоригувати режим харчування, активність і спосіб життя в цілому.

3. Біль в животі

Це може бути симптомом різних захворювань, але кожне вимагає відвідування лікаря. Біль гострий в районі шлунка, зміщується вниз і вправо, посилюється, коли рухаєтеся або кашляєте? Можливо, це апендицит, і вам потрібна швидка допомога. Після їжі в верхньому відділі живота з'являється ріжучий біль? Якщо біль з'являється після їжі і зменшується через пару годин, це може бути виразка. Виразка часто загострюється восени і навесні. Якщо біль супроводжується печією або блювотою, пора звернутися до лікаря.

4. Випадання волосся

У здорової людини за день випадає від 50 до 150 волосин. Через неправильний догляд за волоссям або сильний стрес ця кількість збільшується. Ви не змінювали шампунь та інші засоби для догляду, не переживали сильний стрес протягом декількох місяців? Проблема може бути в порушенні роботи щитовидної залози.

5. Довго тримається температура

Якщо градусник показує 37-38 градусів тиждень або два, а інших симптомів застуди (кашель, нежить, озноб) немає, звертайтеся до лікаря. Причиною може бути пієлонефрит (або інша інфекція сечостатевої системи), ендокринні та аутоімунні захворювання, захворювання крові або пухлина. Ще одна хвороба, що проявляє себе різкими стрибками температури - туберкульоз.

6. Болить голова

Біль з одного боку голови, який посилюється від руху, шуму і яскравого світла? Це мігрень. Сильний біль в районі потилиці і мельтешение перед очима? Це може бути гіпертонія. Давить головний голота разом з нудотою, блювотою і високою температурою свідчить про інфекцію.

Раптовий головний біль, а потім судоми, нудота і втрата свідомості - це інсульт. Викликати швидку потрібно негайно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 ознак вагітності, про які мало хто знає

7. Озноб

Вам постійно холодно, і навіть в спеку ваші руки і ноги холодні? Постійний озноб - сигнал про проблеми з серцево-судинною системою. Також потрібно взяти до уваги додаткові симптоми. Якщо ви поправилися, шкіра суха, а волосся ламке, ймовірно, це гіпотиреоз. Озноб разом з нудотою, блідістю і онімінням кінцівок може бути ознакою анемії. Блідості немає, але помітили сухість у роті? Це цукровий діабет.

8. Проблеми з сечовипусканням

Похід в туалет закінчує болем, і ходите ви частіше шести разів за день, відчуваєте слабкість і підвищення температури? Це цистит. Захворювання сечостатевої системи зобов'язують вас найближчим часом відвідати лікаря, щоб інфекція не поширилася.

9. "Ком у горлі"

Складно ковтати і в горлі неприємні відчуття? Це ознака початку панічної атаки. В цей же час це може бути сигналом більш важких хвороб, наприклад, пухлини гортані, грижі хребта, дифузного токсичного зобу. Чим швидше лікарі поставлять діагноз, тим більше шансів на одужання.

10. Кровоточивість ясен

У багатьох людей чистка зубів перетворюється на муку. Ослаблені ясна кровоточать при найменшому тиску. Це може бути причиною різних захворювань: від пародонтозу і пародонтиту до цирозу печінки або гастриту.

Слідкуйте за своїм здоров'ям. Діагноз може поставити тільки лікар, тому, якщо у вас спостерігаються подібні симптоми, не відкладайте візит до лікаря в довгий ящик.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

10:30
Як відновити мікрофлору кишківника після антибіотиків
6:30
Шкода, котру можуть спричинити краплі до носа
9:30
Фактори ризику, які можуть викликати остеопороз
7:30
Симптоми, котрі підкажуть вам потребу перевірити нирки
9:30
8 хвороб, котрі можна визначити по обличчю людини
21:30
9 порад алергікам, як пережити весну
23:30
Корисні поради, котрі допоможуть відновити голос
6:30
5 позитивних ефектів для здоров'я, котрі приносять коти
7:30
Кліщі атакують. Як вберегтися і що робити, коли вас вже вкусили
23:30
11 видів алергії, про які ви навіть не підозрювали
17:30
Секрети правильного лікування гастриту
9:30
4 патології, через які людину може кидати в жар
7:30
7 хвороб, котрі можна підхопити від домашніх тварин
17:30
6 видів терапії для реабілітації після інсульту
7:30
Коли кашель може вказувати на проблеми з серцем
21:30
Шкода для організму, яку спричиняє брак сну
10:30
5 позитивних ефектів від поїздки в санаторій
8:30
Що робити, коли замучила печія
22:30
7 популярних міфів про цукровий діабет
21:56
Чим полегшити свербіж після укусу комара
12:30
Як зробити, щоб нежить не перейшов у гайморит
9:30
Симптоми, котрі вкажуть на літню ангіну
23:30
Коли варто йти до лікаря, щоб жити довго
22:30
6 видів антисептиків. Як їх правильно використовувати
13:30
7 міфів про сезонну алергію, котрі вже час спростувати
13:30
7 причин, чому людина відчуває сильну втому
8:30
Гарячий чай при болю в горлі - це абсолютне зло
23:30
Ознаки того, що вашому кишківнику потрібна допомога
22:30
5 порад, які допоможуть зупинити гикавку
17:30
Хвороба, яка може призвести до повної глухоти
13:30
Як конкретно алкоголь шкодить нашому організму
8:30
Хвороба, на котру вказує часта печія
15:30
Перші ознаки хвороби щитовидної залози
13:30
Перші симптоми хвороби Альцгеймера
23:30
Що робити, коли після операції з'явилася грижа
8:30
Вроджена патологія. Як побороти кісту на шиї
22:30
Для чого колоти в суглоб гіалуронову кислоту
21:30
Чому можуть розходитися м'язи живота
19:30
9 випадків болю в грудях, за яких треба викликати швидку
22:30
4 кроки для профілактики діабету
Здоров'я в соцмережах: