Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 натуральних засобів для відновлення волосся

09:30, 24 Вер 2015 · Категорія: Жіноче здоров'я, Косметологія · Переглядів 2035 · 

Давно не секрет, що чим більше в косметичних засобах природних речовин, тим вони корисніші та кращі для нашого тіла, волосся, - краси та здоров'я загалом. Дізнайтеся як можна використовувати натуральні продукти в якості косметичних засобів.

Відновлення волосся

Відновлення волосся



1. Натуральний шампунь і кондиціонер

Рецепт. Покладіть на долоню столову ложку соди, додайте трохи води і перемішайте в пасту. Нанесіть отриманий склад на шкіру голови, помасажуйте і змийте. В якості кондиціонера використовуйте пюре з половинки авокадо.

Як це працює? Сода відмінно очищає, видаляє укладальні засоби і регулює вироблення шкірного сала. Регулярно проводите цю процедуру - і, можливо, з часом волосся буде рідше бруднитися. Не годиться такий шампунь тільки для фарбованого волосся: сода, на жаль, вимиває фарбувальні пігменти. Що стосується авокадо - цей багатий натуральними маслами, вітамінами Е і групи В плід чудово живить і зволожує волосся, роблячи його набагато більш слухняним.

2. Медове обгортання

Рецепт. Вимийте волосся шампунем і промокніть рушником. Розбавте 1/2 чашки рідкого меду теплою (але не гарячою) водою. Нанесіть суміш на волосся і розподіліть по всій довжині, трохи ввітріть в шкіру голови. Приберіть волосся під шапочку для душу і залиште на пару годин.

Як це працює? Мед містить вітаміни групи В, які особливо потрібні нашому волоссю: В1 і В12 активізують їх зростання, В10 захищає від сивини, а В5 зміцнює коріння. Крім того, мед злегка освітлює і вирівнює відтінок. Для цього ефекту маску на волоссі краще залишити на всю ніч.

3. Маска для темного волосся

Рецепт. Змішайте 1/2 чашки чистого какао-порошку без цукру, 1/2 чашки йогурту, столову ложку меду і в кінці додайте чайну ложку яблучного оцту. Нанесіть суміш на вимите, трохи підсушене волосся і залиште на 5 хвилин.

Як це працює? Така маска здатна врятувати найбільш тьмяне й сухе волосся, адже в бобах какао міститься близько 300 різних корисних сполук: від ненасичених жирних кислот до вітамінів і мікроелементів. Оскільки какао володіє легким тонуючим ефектом, воно ідеально для темного волосся. Як пояснює стиліст салону Галина Белоліпская, дію маски підсилюють мед і оцет: перший з цих двох компонентів зволожує локони, а другий допомагає пигментам проникати в стрижень волосини. Оцет важливо додавати в самому кінці змішування, оскільки він відразу ж активує інші компоненти.

4. Ополіскування з кавою для темного волосся

Рецепт. Зваріть чашечку міцного еспресо і додайте у воду для ополіскування.

Як це працює? Кофеїн надає бадьорить не тільки на весь організм в цілому, а й на волосяні фолікули зокрема. «Кава тонізує, зміцнює корінь і стрижень волосини, стимулює ріст і надає локонам еластичність і блиск», - каже Галина Белоліпская.

5. Маска зі спеціями проти випадіння волосся

Рецепт. Змішайте теплу оливкову олія, столову ложку меду і чайну ложку порошку кориці. Нанесіть на волосся на 15 хвилин, потім змийте теплою водою.

Як це працює? В Індії знають, що кориця відмінно допомагає від випадання волосся. Як розповідає косметолог Дженсен Томас, вона стимулює циркуляцію крові в шкірі голови, живить фолікули і надає волоссю силу. Найкраще її змішувати саме з медом, так як він посилює її лікувальний ефект. А щоб уникнути роздратування шкіри голови (у чистому вигляді кориця може викликати печіння), додають оливкове масло.

6. Освітлюючий компрес

Рецепт. Натріть на тертці середню картоплину, додайте столову ложку лимонного соку і 1/2 чашки настою ромашки. Нанесіть суміш на волосся: блондинки - по всій голові, брюнетки - на окремі прядки, щоб вийшли відблиски. Надіньте шапочку для душу і погрійте феном 2-3 хвилини.

Як це працює? Лимон має виражений відбілюючий ефект. Він руйнує у волоссі пігмент меланін, діючи при цьому дуже м'яко. Схожий ефект дає і ромашка, а нагрівання і лимонний сік допомагають ензимам з картоплі проникати у волосся і робити їх більш блискучими.

7. Маска для рудого волосся

Рецепт. Розбийте в блендері 2 моркви і 1/2 чашки журавлини, додайте 3 столові ложки йогурту і 2 столові ложки меду. Нанесіть маску на волосся і залиште на 5 хвилин.

Як це працює? Морква і журавлина роблять рудий відтінок більш насиченим і яскравим. Молочна кислота, яка міститься в йогурті цьому сприяє. За словами Галини Белоліпской, вона трохи послаблює зчеплення між кератиновимі лусочками, з яких складається поверхню волосся. Це допомагає вітамінам і антиоксидантам з моркви і журавлини проникнути всередину нього, а не діяти тільки поверху.

8. Бананова маска

Рецепт. Подрібніть банан в блендері (у жодному разі не розминайте виделкою, інакше суміш з волосся буде важко змити через грудочок), додайте по столовій ложці соку лайма і оливкового масла. Через 10 хвилин змийте теплою водою.

Як це працює? У банані міститься безліч корисних речовин: вітамін Е, який необхідний для росту волосся, залізо, калій і нікотинова кислота, які запобігають їх випадання. Бананова маска живить волосся від коренів до кінчиків, ідеальна для сухого, пошкодженого сонцем локонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-3 маски для росту волосся

9. Відновлююча яєчна маска

Рецепт. Змішайте 3 яєчних жовтки, 2 столові ложки оливкової олії і чайну ложку яблучного оцту. Нанесіть суміш на волосся і на півгодини надіньте шапочку для душу.

Як це працює? Жовток багатий необхідними для волосся поживними речовинами і вітамінами: вітамін В3 підсилює їх ріст, лецитин відновлює після впливу ультрафіолету, амінокислоти запобігають появі лупи, а протеїни служать будівельним матеріалом. Причому яєчна маска підходить для волосся будь-якого типу: сухі вона зволожує, а з жирних видаляє надлишок себума.

10. Натуральний спрей для укладки з морською сіллю

Рецепт. Розведіть 2 чайні ложки морської солі в склянці гарячої води. Перелийте в пульверизатор і добре збовтуйте перед кожним застосуванням, щоб сіль розчинилася. Розпорошите на чисте волосся (не переборщіть: достатньо кількох пшиків), розділіть на проділ, трохи пам'ятаєте руками, щоб створити об'єм, і дайте висохнути самостійно. Недбала укладка готова.

Як це працює? Як покупної спрей для укладки, від якого в даному випадку волосся зможуть перепочити. Не забувайте, що морська сіль трохи підсушує локони, тому не використовуйте спрей щодня, а перед застосуванням робіть зволожуючу маску.

Спробуйте зробити одну з цих процедур, і ви переконаєтеся самі, що натуральні засоби відновлюють волосся нітрохи не гірше покупних масок, шампунів і ополіскувачів.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

13:30
Обираємо найкращі засоби для інтимної гігієни
12:30
У жінки різко почало випадати волосся. Що робити?
9:30
Чи справді статевий акт може спричинити цистит
12:30
Поради, котрі подолають нетримання сечі в жінок
7:30
Секрети, які допоможуть зберегти шкіру молодою і красивою
6:30
Хвороба яєчників, яку ніщо не може перемогти
6:30
Виявлено дивну причину облисіння жінок
10:30
Причини раннього клімаксу у жінок
6:30
Причини захворювання жінок на міому матки
0:20
Гінекологія та УЗД. Коли варто йти на діагностику
12:15
Що треба робити, щоб не випадало волосся
9:00
Перші сигнали алкогольної залежності
15:30
Як мед може нашкодити організму?
21:00
Молочні продукти для жінок із менопаузою
14:00
Причини безсоння у жінок до 40 років
0:40
Неправильне поєднання продуктів для здоров'я
0:40
Причини ранньої менопаузи до 45 років
21:00
Відмова від шапки може нашкодити здоров'ю
14:00
Поширені помилки під час чистки вух
11:00
Фактори, які пришвидшують появу сивини
21:00
Що нігті можуть розповісти про здоров'я?
22:00
Ревматоїдний артрит частіше виникає у жінок
14:00
Несподівана користь поцілунків
6:20
Молоді жінки схильні до мігренозного інсульту
14:00
Поради для покращення сну у похилому віці
12:30
Випадіння вій свідчить про хвороби
0:20
Причини обмеження молока для дорослих людей
19:45
Як зменшити споживання солі?
15:30
Нова небезпека солодкої газованої води
7:00
Зовнішні ознаки хворих суглобів
20:30
Звички, які порушують обмін речовин
19:45
Алкогольні настойки шкодять організму більше, ніж горілка
11:00
Небезпечна білизна для жінок
9:00
Користь частого вживання сухофруктів
17:00
Гормональні порушення, які призводять до набору ваги
23:30
Гінекологи розповіли, що робити з раннім клімаксом
21:00
Як не набрати вагу під час відмови від куріння?
19:45
Для правильної гідратації організму потрібно пити саме воду
14:00
Вік, коли людина активно старіє
7:00
Вплив вживання алкоголю на сон
Здоров'я в соцмережах: