Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


7 звичок, які негативно впливають на серце

15:30, 13 Тра 2016 · Категорія: Народна медицина · Переглядів 1813 · 

Тіло людини - злагоджена система, де кожна частина невід'ємна, важлива і виконує свою функцію. Серце є основоположним органом, порушення в його роботі можуть привести до серйозних наслідків. Ось чому важливо дбати про здоров'я серця і постійно стежити за його станом. У нашій статті ми розповімо, які звички негативно позначаються на роботі серця і від яких чинників варто захистити своє здоров'я.


Бережіть серце

Бережіть серце



1. Сіль
Напевно, ви вже здогадалися, про що піде мова. І незважаючи на те, що населення Землі знає про негативний вплив солі на організм, люди продовжують споживати її в необмежених кількостях. Чому? Все просто: сіль надає смак їжі, і це одна з найпопулярніших спецій в світі. Однак, варто знати, що сіль провокує розвиток гіпертонії, підвищує артеріальний тиск і мало-помалу перетворюється на бомбу сповільненої дії, яка одного разу спрацює абсолютно несподівано. Чи варто піддавати серце такій небезпеці? Звичайно, ні! Обмеж споживання солі, відмовся від напівфабрикатів і фаст фуду, а також солоних закусок і снеків.

2. Стрес і перевтома
Стрес впливає негативно як на жінок, так і на чоловіків, хоча наслідки можуть відрізнятися. На чоловічий організм стрес робить короткостроковий негативний ефект, в той час, як жіночий організм має властивість накопичувати втому, що потім провокує розвиток різних хвороб. Варто звернути увагу, що одним із серйозних наслідків фізичної та емоційної перевтоми для жінки може стати захворювання, відоме як стресова кардіоміопатія або "синдром розбитого серця", пов'язана з гострою серцевою недостатністю. Навчися справлятися зі стресом, негативними емоціями і втомою і знаходити можливість для повноцінного фізичного та емоційного відпочинку.

3. Дефіцит фізичної активності та ожиріння
Відповідно до думки експертів, хворобою XXI століття є сидячий спосіб життя, неправильне харчування і споживання насичених жирів. Все це вкупі з ожирінням і гіпертонією викликає серйозні серцево-судинні проблеми. Важливо мати на увазі: з кожним роком вік пацієнтів з такими симптомами молодшає. Не забувай про щоденні піші прогулянки, фізичні вправи і активний спосіб життя, а також організуй життя дитини в адекватному режимі - необмежений час, проведений за відеоіграми, комп'ютерами і біля телевізора, є головною причиною порушення здоров'я у дітей.

4. "Їм, значить існую"
Йдеться про феномен, який став популярним предметом наукових досліджень останнім часом. Наведемо приклад: ми повертаємося додому після важкого дня і замість того, щоб зробити зусилля і приготувати здорову збалансовану вечерю, ми шукаємо чим би перекусити, швидко вгамувати голод і зняти стрес. Снеки, піца, газовані напої, солодощі ... не становлять правильний раціон. У цій ситуації ми їмо, щоб їсти, заспокоїти нерви і заощадити час. Безсумнівно, напівфабрикати і готова їжа полегшують життя, оскільки вимагають від нас тільки розігрівання в мікрохвильовій печі. Але! Немає нічого більш шкідливого для здоров'я. Пам'ятай, харчування необхідно тілу не тільки для насичення і вгамування голоду, але і для поповнення запасу корисних речовин, енергії, води, важливих для активної і повноцінного життя.

5. Холестерин
Коли мова заходить про холестерин, ми також говоримо і про гіпертонію і про "мовчазні" хвороби, що протікають безсимптомно. Найчастіше ми нехтуємо регулярним оглядом у лікаря і медичної діагностикою. Але не варто ставитися до здоров'я легковажно - рівень холестерину є важливим показником стану організму. "Поганий" холестерин осідає на стінках артерій і вен, створюючи небезпечні скупчення і перешкоди для струму крові, провокуючи розвиток інфаркту. Контролюй рівень холестерину за допомогою натуральних засобів і способів і регулярно проходь медичні обстеження.

6. Недостатній і неякісний сон
Ідеальним для здоров'я вважається семи- або восьмигодинний сон. Ми знаємо про це, але все одно скорочуємо час сну, присвячуючи його перегляду телевізора, комп'ютерних ігор, розмов по телефону, смартфонам і гаджетам. Пам'ятай про негативний вплив електроприладів, випромінювання яких посилює втому і провокує безсоння. При цьому, здоровий і повноцінний сон необхідний організму для здійснення біологічних процесів: наприклад, дезінтоксикації лімфатичної системи, печінки і т. д. Дефіцит сну призводить до гормонального дисбалансу, який прямо позначається на здоров'ї серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвиток хвороб серця: перші ознаки

7. Куріння
Якщо ти входиш до групи курців, ми хочемо запитати: чи знаєш ти про наслідки шкідливої звички для твого здоров'я? Куріння підвищує пульс, провокує збої в серцевому ритмі і надзвичайно серйозні коронарні захворювання. І це лише негативний ефект, який він справляє на серцево-судинну систему. А якщо підсумувати шкоду від куріння для всіх систем організму? Без сумніву, відмова від сигарет буде кращим подарунком твоєму здоров'ю, продовжить життя і поліпшить її якість. Прийшла пора перестати відкладати і зробити цей рішучий крок, чи не так?

За матеріалами: healthinfo.ua


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

11:00
Шкідливі народні методи відбілювання зубів
14:00
Три способи використання зубної пасти
21:00
Сода та молоко для лікування печії
12:30
Лікування геморою у домашніх умовах
11:00
Найкращі домашні засоби від прищів
6:20
Спрей з алое для росту і зволоження волосся
15:45
Як боротися з випадінням волосся в домашніх умовах
23:30
Переваги використання яблучного оцту
8:44
Народне лікування: настоянка золотого вуса
6:20
Чай, який захищає від смертельних хвороб
10:00
Народні відвари для розрідження крові
14:00
5 народних засобів для живлення сухого волосся
21:00
Лікування печії содою призводить до раку стравоходу
10:00
Домашня мазь для знеболення суглобів (РЕЦЕПТ)
8:00
Користь лаврового листя для здоров'я
7:30
Відбілювальна маска для обличчя з лимоном
12:30
Позитивний вплив зеленого чаю на стан шкіри
6:20
Олія розторпші для лікування діабету та печінки
23:00
Рецепт ниркового чаю
19:45
Лікувальні властивості соку картоплі
14:00
Народні рецепти при проносі
9:00
Чи можна полоскати горло розчином соди?
21:00
Що робити з пігментними плямами на обличчі?
7:30
Домашні засоби від підшкірних прищів
6:20
Олія для профілактики серцевих захворювань
22:00
Корисні властивості алое для здоров'я
23:30
Варіанти використання ромашки для лікування
19:45
Три лікарські трави, які можуть нашкодити організму
0:40
Народні методи лікування геморою: найкращі поради
11:00
Народні методи лікування псоріазу
21:00
Природні напої, які знижують тиск
14:00
Користь огірків для шкіри навколо очей
12:30
Дієвий народний засіб від кашлю
14:00
Небезпечний народний метод лікування, який призводить до ускладнень
8:00
Лікувальні властивості каланхое
17:00
Найкращі природні антибіотики
21:00
Рецепт чаю від болю у горлі
19:45
Корисні властивості яблучного оцту
10:00
3 народні засоби від варикозу
11:00
Корисні та шкідливі властивості журавлини
Здоров'я в соцмережах: