Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 порад, як не поправитися восени

10:00, 28 Жов 2016 · Категорія: Схуднення · Переглядів 1994 · 

Зазвичай майбутні осінні холоди змушують нас вести домашній спосіб життя, а дощова погода викликає апатію. Щоб компенсувати собі коханим збиток, заподіяний цими незручностями, ми починаємо поїдати смакоту в великих кількостях. У такому режимі поправитися - простіше простого, а от скинути зайві кілограми - куди складніше.


Тримайте марку

Тримайте марку



Осінь є одним з найнебезпечніших періодів для нашої фігури. По-перше, що насувається холод сприяє зниженню активності, по-друге, стрімко скорочується світловий день знижує кількість гормону серотоніну, який відповідає за задоволення, через що ми стаємо роздратованими і впадаємо в депресію, яку намагаємося заїсти. Наслідки тут же дають про себе знати. Природно, можна списати все на підступність осені і продовжувати задобрювати стомлений холодом організм. Але є пара не менше приємних, і до того ж корисних способів, які допоможуть пережити осінь без атаки зайвих кілограмів.

Займіть голову, а головне - руки!
Сірої і дощовою покровом ми часто проводимо вільний час вдома, а це значить, що постійний безперебійний доступ до холодильника нам забезпечений в будь-яку хвилину. Тому потрібно відволікатися будь-яку ціну, наприклад, знайти собі якесь домашнє хобі: в'язання, вишивання, писання віршів або теплих історій. Це не тільки допоможе вам відволіктися від вабить холодильника, але і підніме настрій.

Більше руху
Якщо ж попередній пункт вас не надихнув, то зайняти нудний осінній вечір можна ще одним корисною справою - виконанням легкої зарядки. Зовсім не обов'язково катувати себе великими навантаженнями, адже головна мета розминки - НЕ сталевий прес, а гарний настрій. Зарядка повинна бадьорити, надихати думками про гарну фігуру і чудово проведений літо. Якщо ж і цей варіант вам не до душі - геть стандартні розминочні вправи! Вчіться танцювати! Знайдіть відеоуроки в інтернеті, включіть улюблену музику і насолоджуйтесь ритмами запального танцю. Завдяки цьому ви зможете підтримувати свою форму і спалювати калорії.

Мрійте, фантазуйте, плануйте!
Замість того щоб потопати в осінніх дощах і сльозах, почніть прямо зараз планувати свій зимовий або літній відпустку. Перегляньте фотографії з минулого відпустки, досліджуйте простори інтернету в пошуку нових прекрасних місць. Це допоможе вам не впасти в осінню нудьгу, яку прийнято заїдати, і, можливо, подарує нові хобі. Наприклад, якщо ви плануєте літню відпустку біля моря - удоскональте своє вміння плавати, записавшись в басейн, якщо зимовий в горах - відвідайте альпіністський гурток, а якщо ви зібралися за кордон - підучити мову тієї країни, яку плануєте відвідати.

Влаштовуйте сеанси ароматерапії
Не варто недооцінювати вплив ароматів на нашу підсвідомість. Особливе вплив на настрій в осінній період мають солодкі запахи кориці, шоколаду, цитрусових, лаванди, ванілі - вони гріють і бадьорять наш сонний організм. До того ж, деякі запахи не тільки радують і надихають, але і здатні приборкати непомірний апетит. Абсолютним чемпіоном у цій справі вважається м'ята. Виявляється, якщо регулярно протягом дня вдихати її аромат, то до холодильника буде тягнути значно менше. Добути ж це чудодійний засіб можна, використовуючи натуральну м'яту (заварювати з неї чай або розтерши листок в пальцях).

Сон - всьому голова
Коли надається можливість, використовуйте додаткові години темряви для здорового міцного сну. Вчені вважають, що дефіцит сну впливає на рівень гормонів, що стимулюють апетит, що призводить до набирання ваги. Та й чим більше часу ми проводимо в теплому ліжку, тим менше його залишається для думок про їжу.

Додайте фарб в сірі будні
Хоча осінь теж вміє бути барвистою, але більшу частину часу вона «радує» нас сірим небом і проливним дощем. Тому доводиться розфарбовувати свої будні самим. Підійде будь-якій варіант - поміняйте штори на більш яскраві, купите нову скатертину, наклейте на стіни кольорові стікери, вирощуйте в горщиках соковито-зелену траву, додайте в свій вигляд аксесуар яскравого кольору і так далі. Різноманітність колірної терапії залежить тільки від вашої фантазії. А ось в сервіровці столу і оформленні кухні переважні холодні сині тони. Цей колір пригнічує апетит.

Станьте віртуозним кулінаром
Використовуйте довгі зимові вечори для власних кулінарних експериментів. Ідея полягає в тому, щоб спробувати привнести в свої улюблені страви більше здорових інгредієнтів. Наприклад, м'ясні страви можна розбавити овочами, жирну свинину замінити багатим на білок курячим філе і так далі. Крім іншого, нарізка продуктів і біганина по кухні, без яких не обходиться процес приготування їжі, також допомагають спалювати калорії. Головне - потім подавати невеликі порції не поспішати під час їжі, адже організму потрібен час, щоб відчути насичення.

Купайтеся в сонці і свіжому повітрі
Спосіб полягає в тому, щоб заповнити запаси сонячної енергії в організмі. Для цього потрібно, незважаючи на похмурість більшості осінніх днів, частіше бувати на вулиці. Навіть години на свіжому повітрі вистачить для того, щоб отримати потрібну дозу сонячних променів, яка підвищить вміст гормону серотоніну в організмі.

Полюбіть осінь
Згадайте своє дитинство. Навряд чи тоді ви вважали осінь похмурим порою року. Навпаки, цілими днями ганяли з сусідськими хлопцями, закидаючи один одного жовтим листям! Але хто сказав, що осінні забави доступні тільки дітям? Іноді можна дозволити собі на час стати дитиною, піти збирати красиві різнокольорові листочки і фотографуватися на жовто-багряному тлі. Це заняття не тільки поверне вам забуту любов до казкового пори року - осені, але і прекрасно позначиться на вашій фігурі.

Пийте чай
Не секрет, що пізньої осені кількість шарів одягу на наших струнких постатях стрімко зростає, відповідно - в опалювальному офісі або задушливому транспорті ми легко потіємо, втрачаючи при цьому багато рідини. Запаси потрібно терміново поповнювати, оскільки іноді наш організм плутає спрагу з голодом, що знову ж штовхає нас на криву доріжку до холодильника. Щоб запобігти такому розвитку подій, в день потрібно випивати шість-вісім склянок рідини. Слід зазначити, що кава, капучино і гарячий шоколад - в нашому ділі не товариші. Мало того, що ці напої містять велику кількість калорій, так ще і надлишок в організмі кофеїну, який в них міститься, змушує організм накопичувати жир. Тому найкраща звичка, яку ви можете собі придумати восени - зігріватися трав'яним або фруктовим чаєм, в якому не міститься ні калорій, ні кофеїну.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

11:00
Як пити оцет для схуднення?
22:00
Як скинути вагу після 40 років?
15:30
Ідеї здорового перекусу на схудненні
23:30
Голодування чи здорове харчування: який підхід кращий?
10:00
Спосіб спалювання вісцерального жиру на животі
23:00
Суп-пюре з авокадо для схуднення
11:00
Японський метод схуднення за допомогою чаю
6:20
Лікарі розповіли, як схуднути без дієт
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
15:30
Цикорій допоможе схуднути
0:20
Продукти, які не дозволяють схуднути
23:30
Шоколад, який сприяє схудненню
17:00
Препарати для схуднення не замінять спорт
19:45
Як швидке схуднення шкодить здоров'ю?
0:40
Особливості схуднення без відмови до солодкого
23:30
Риса характеру, яка допомгає схуднути
17:00
Шоколад може приносити користь навіть тим, хто худне
11:00
Як схуднення впливає на вигляд обличчя у різному віці?
19:45
Білок допомагає плавно худнути
9:00
4 фрукти, які можна їсти на схуднення
21:00
Дефіцит цього вітаміну не дозволяє схуднути
11:00
Поради для схуднення у літньому віці
10:00
Причини невдач у схудненні
9:00
Продукти для сніданку, які не дозволяють схуднути
23:00
Вік для найефективнішого схуднення
19:45
Спеції, які спалюють жир
23:00
Порада, яка допоможе позбутись від пивного живота
17:00
Чому обличчя старіє під час схуднення?
15:00
Рецепт курячого філе на схудненні
23:00
Два ранкові напої для схуднення
15:30
Чому заняття спортом не сприяють схудненню?
15:30
Звуки їжі допомагають скидати зайву вагу
23:30
Напої, які перешкоджають накопиченню жиру
17:00
2 дії для швидкогого схуднення
10:00
Рецепт корисного напою для схуднення
11:00
Як правильно пити воду для схуднення?
9:00
Хитрощі для зменшення живота
0:40
Апельсинова дієта допоможе схуднути
8:00
Два чаї, які допомагають схуднути
22:00
Напій, який допомагає не переїдати
Здоров'я в соцмережах: