Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


8 предметів побуту, небезпечних для вашої шкіри

08:00, 26 Гру 2015 · Категорія: Жіноче здоров'я · Переглядів 1859 · 

Що завдає головну шкоду для шкіри? Сонячні промені, токсичні інгредієнти косметики, шкідливі звички ... Але не тільки. Бактерії - ось ще один ворог, що підстерігає вашу шкіру майже на кожному кроці. Дізнайтеся, як захиститися від мікробів, грибків і бактерій, що руйнують вашу шкіру.


Побут

Побут



Правило 3-х секунд

Іноді це правило називають "правилом 5-и секунд". Але це не дуже велика різниця. А сенс правила в наступному. Бактерії з підлоги потрапляють на предмет, що впав обов'язково, і шанс врятуватися від них є тільки тоді, коли контакт з підлогою триває миті. Якщо такий контакт становить 3 секунди і більше, то це означає, що всі мікроби, що живуть на підлозі, вже перекочували на предмет, що впав.

Таке правило завжди приходить в голову, коли на підлогу падає шматок хліба або піци. Але варто його згадати і в тому випадку, коли на підлогу впала кисть для макіяжу, помада, серветка для обличчя та інше. Запам'ятайте це, і знайте, що ризики дійсно підстерігають нас повсюдно. І іноді достатньо кількох секунд, щоб шкіра почала страждати і хворіти.

Ваш рушник

Шокуючий факт був опублікований не так давно. Виявляється, на рушнику може накопичуватися не менш бактерій, ніж в ... унітазі. Дослідники порівняли зразки середовища в туалеті і на рушниках, і з'ясували, що останній - відмінна живильне середу для бактерій. Адже положення поглиблює вологе середовище, в якому знаходяться рушники, а вологість дозволяє бактеріям розмножуватися з подвоєною силою.

Вихід? Як можна частіше міняти рушники, краще - кожен день. Крім цього, сушити рушники і зберігати рушники для обличчя і для тіла окремо.

Наволочки

Наволочки ще більші збирачі бактерій, ніж рушники. Тому що до всіх вище перерахованих факторів додається піт, шкірні масла, мертві клітини шкіри, які впливають на шкіру протягом всієї ночі.

Вихід? По-перше, спате на спині. Це, звичайно, не вирішує проблему повністю, але трохи допомагає. До того ж, сон на спині затримує ріст зморшок і запобігає набрякам. По-друге, періть наволочки якомога частіше, хоча б 1 раз на 2-3 дні. І не використовуйте кондиціонер для білизни або занадто ароматизуючий порошок, така наволочка буде додатково подразнювати шкіру.

Зайва гігієна

За день на шкірі скупчується величезна кількість бруду і пилу. Тому очищення обличчя стає важливою складовою щоденної гігієни. Однак це не означає, що мити обличчя варто так часто, як це можливо. Адже є жінки, які вдаються до вмивання з миючим засобом до 4-5 разів на день. Оптимальним є очищення обличчя з миючим засобом не частіше 2-х разів на добу. Більш часте умивання призводить до того, що шкіра втрачає свій захисний бар'єр, і стає більш сприйнятливою до тих же бактерій і бруду.

Недостатня гігієна

Коли ми говоримо про чистоту шкіри обличчя, слід в першу чергу звернути увагу на чистоту ... шкіри рук. Руками ми наносимо практично всі уходовие кошти, руками ми розтушовуємо декоративну косметику, руками ми торкаємося особи більше 100 разів на день і т.д.

Вихід? Мити руки перед умиванням обличчя. По-друге, мити руки в процесі процедури догляду.

Смартфон

Цей пристрій неймовірно спростив наше життя, але саме його багатофункціональність призводить до того, що телефон стає розсадником мікробів. Одне з досліджень виявило, що на 1 квадратному сантиметрі поверхні смартфона може бути більш 30000 бактерій, а в цілому їх може налічуватися мільйони!

Вихід? Він простий. Це антибактеріальні серветки, які повинні бути завжди у вашій сумочці. Вони не займають багато місця, а допоможуть запобігти прищам і роздратуванню на шкірі. А вдома можна обробити телефон і планшет антибактеріальним спреєм. Є також ще один оригінальний рада від дерматологів: як можна частіше включайте "гучний зв'язок", щоб не торкатися телефоном свого обличчя.

Окуляри

З усіх аксесуарів окуляри найбільш небезпечні для шкіри, оскільки знаходяться в безпосередній близькості від чутливої шкіри навколо очей. Небезпеки все ті ж: мертві клітини, шкірне сало, пил і бруд, які накопичуються на лінзах і оправі.

Вихід? Як і у випадку з смартфонами, регулярне очищення врятує ситуацію і не дозволить піддавати шкіру ризикам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за шкірою декольте та зменшити зморшки

Пензлі для макіяжу

А також аплікатори, спонжі. Всі ці інструменти краси накопичують купу бактерій. А найнебезпечнішими є ті, які застосовуються при вологому методі нанесення макіяжу. У вологому середовищі мікроби розмножуються набагато швидше. Сухі кисті теж накопичують пил і бруд.

Вихід? Важливо хоча б 1 раз на тиждень мити кисті і спонжі. І пам'ятайте, що залишені на місяць без миття аплікатори і кисті вже становлять серйозну небезпеку, було доведено, що 1 місяць - критичний період, який призводить до дуже небезпечної концентрації мікробів.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

9:30
Чи справді статевий акт може спричинити цистит
12:30
Поради, котрі подолають нетримання сечі в жінок
7:30
Секрети, які допоможуть зберегти шкіру молодою і красивою
6:30
Хвороба яєчників, яку ніщо не може перемогти
6:30
Виявлено дивну причину облисіння жінок
10:30
Причини раннього клімаксу у жінок
6:30
Причини захворювання жінок на міому матки
0:20
Гінекологія та УЗД. Коли варто йти на діагностику
12:15
Що треба робити, щоб не випадало волосся
9:00
Перші сигнали алкогольної залежності
15:30
Як мед може нашкодити організму?
21:00
Молочні продукти для жінок із менопаузою
14:00
Причини безсоння у жінок до 40 років
0:40
Неправильне поєднання продуктів для здоров'я
0:40
Причини ранньої менопаузи до 45 років
21:00
Відмова від шапки може нашкодити здоров'ю
14:00
Поширені помилки під час чистки вух
11:00
Фактори, які пришвидшують появу сивини
21:00
Що нігті можуть розповісти про здоров'я?
22:00
Ревматоїдний артрит частіше виникає у жінок
14:00
Несподівана користь поцілунків
6:20
Молоді жінки схильні до мігренозного інсульту
14:00
Поради для покращення сну у похилому віці
12:30
Випадіння вій свідчить про хвороби
0:20
Причини обмеження молока для дорослих людей
19:45
Як зменшити споживання солі?
15:30
Нова небезпека солодкої газованої води
7:00
Зовнішні ознаки хворих суглобів
20:30
Звички, які порушують обмін речовин
19:45
Алкогольні настойки шкодять організму більше, ніж горілка
11:00
Небезпечна білизна для жінок
9:00
Користь частого вживання сухофруктів
17:00
Гормональні порушення, які призводять до набору ваги
23:30
Гінекологи розповіли, що робити з раннім клімаксом
21:00
Як не набрати вагу під час відмови від куріння?
19:45
Для правильної гідратації організму потрібно пити саме воду
14:00
Вік, коли людина активно старіє
7:00
Вплив вживання алкоголю на сон
11:00
Позбуваємось від другого підборіддя без операції
21:00
Скільки годин потрібно спати у літньому віці?
Здоров'я в соцмережах: