Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 симптомів, які повинні вас насторожити

08:00, 03 Жов 2015 · Категорія: Лікування · Переглядів 1825 · 

Деякі явища, що відбуваються з нашим організмом, ми чомусь вважаємо цілком нормальними - подумаєш, голова болить або постійно хилить на сон. На ділі ж таким способом тіло намагається нам сказати, що з ним щось не так.

Консультація в лікаря

Консультація в лікаря



Ми звикли ігнорувати ці сигнали - дурниця якась, само пройде. Не мине, особливо якщо хвороба серйозна. Все одно доведеться йти до лікаря, тільки ось лікування запущених випадків буде куди більш довгим і витратним, ніж боротьба із захворюванням, виявленим на ранній стадії.

Постійна слабкість, занепад сил

Навіть після вихідних. Навіть після відпустки. Стан такий, ніби ви пробігли марафон, а потім ще розвантажили десяток вагонів. Якщо ви проводите свої дні за розміреною офісною роботою, а не з молотом в руках, неминуща втома - це дзвіночок. Слабкість, яка з'являється в другій половині дня і поєднується з запамороченнями і м'язовими спазмами, може бути ранньою ознакою розвитку розсіяного склерозу.

В'ялотекуча депресія, проблеми з гормональним балансом або обміном речовин, захворювання серцево-судинної системи - саме на це натякає організм, поки ми дорікаємо себі в зайвій ліні.
Власне кажучи, лінь часто теж стає важливим симптомом, коли тіло, яке страждає від внутрішніх проблем не може адекватно реагувати на навантаження ззовні. Так що не завжди варто намагатися штучно підбадьоритися за допомогою чергової чашки кави. Просто сходіть до лікаря, вирішення проблем зі здоров'ям куди краще допоможе збільшити горезвісну продуктивність.

Сухість в роті

Якщо вас постійно мучить спрага, зверніть увагу на час її виникнення і супутні ознаки. Сухість вранці - вірна ознака того, що уві сні ви дихали ротом. Можливо, навіть хропли. Причин може бути безліч: від викривлення носової перегородки до гаймориту чи поліпів у носі. Все це успішно лікується, якщо не тягнути до останнього зі зверненням до фахівців.

Постійна спрага, що супроводжується частим сечовипусканням, проблемами із зором і втратою ваги без всяких на те причин - відмінні риси цукрового діабету. Для точного діагнозу потрібно провести ряд лабораторних досліджень. Якщо припущення підтвердиться, доведеться внести корективи в дієту, режим активності і взагалі спосіб життя, тому консультація лікаря вам просто необхідна.

Болить живіт

За цим вичерпним описом проблеми ховається відразу кілька захворювань, кожна з яких вимагає звернення до лікаря. Гострий біль в районі шлунку, поступово зміщується нижче і правіше, посилюється при русі, сміху або кашлі? Швидше за все, це апендицит. Терміново викликайте швидку: без операції тут не обійтися. Часом рахунок йде буквально на години.

Якщо у верхньому відділі живота через годину після їжі виникає тупий ріжучий біль, який віддає в ліве підребер'я, але через пару годин стихає, мова може йти про виразку шлунка. Як правило, її виникнення пов'язане з сезонністю, традиційні піки загострень припадають на весну й осінь. Супровід болю печією і блювотою - додаткові приводи якнайшвидше пройти обстеження.

Випадає волосся

Норма, як відомо, знаходиться в межах від 50 до 150 втрачених волосин вдень. Ця кількість збільшується через сильний стрес або неправильний догляду. Якщо ж шампунь ви не міняли, так само як і не відчували в попередні пару місяців негативних переживань, справа може бути в неполадках з щитовидною залозою. Часто причиною випадіння волосся стає гіпотиреоз - синдром, пов'язаний з реакцією організму на тривалу недостачу гормонів щитовидної залози. Він, у свою чергу, зобов'язаний своїм виникненням запальним процесам, що протікають в щитовидці.

Довго тримається температура

Коли протягом пари тижнів градусник показує все ті ж 37-38 градусів, але у вас немає ані нежиті, ані кашлю, ні навіть ознобу, можна сміливо звертатися за лікарською допомогою. Варіантів кілька: пієлонефрит або інші інфекції сечостатевої системи, аутоімунні та ендокринні захворювання, пухлини внутрішніх органів або навіть захворювання крові. Ще одна хвороба, що сигналізує про себе то підвищенням, то зниженням температури, - туберкульоз. Особливо це захворювання небезпечне для дитячого організму.

Болить голова

Розпираючий біль у потилиці у супроводі з миганням перед очима? Ймовірно, це гіпертонія. Сильний біль, розлився по одній половині голови і посилюється при яскравому світлі, шумі і русі, характерний для мігрені. Коли мова йде про гостру інфекцію, гнітючий головний біль супроводжує висока температура, нудота і блювота. Якщо ж біль виникає раптово, а до нього навантаження ідуть судоми, нудота і втрата свідомості - швидше за все, це інсульт. У всіх цих випадках варто звернутися до лікаря, а при інсульті швидка допомога доктора взагалі життєво необхідна.

Озноб

Ви постійно мерзне, а руки або ноги залишаються прохолодними навіть у спеку? Традиційно постійний озноб зв'язується з неполадками серцево-судинної системи, але тут важливо зрозуміти, чи є додаткові насторожуючі симптоми. Якщо ви останнім часом несподівано додали у вазі і помітили, що шкіра стала сухою, а волосся ламким, цілком імовірно, що всьому виною вже згадуваний гіпотиреоз. Озноб, при якому відзначаються нудота, оніміння кінцівок і блідість шкірних покривів, говорить про анемію. Прибрати блідість і додати сухість у роті - схоже на цукровий діабет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які захворювання може спровокувати ваш смартфон

Проблеми з сечовипусканням

Якщо кожен похід в туалет супроводжується болем ближче до закінчення процесу, а загальне число цих сеансів перевищує шість разів на день, спостерігається слабкість і підвищення температури - можливо, це цистит. Супутня біль у спині - сигнал про пієлонефриті. Захворювання сечостатевої системи буквально зобов'язують вас якнайшвидше відвідати лікаря.

"Комок у горлі"

Складність при ковтанні і неприємні відчуття в горлі можуть бути пов'язані як з неврологічними проблемами - наприклад, часто це перший вісник наближення панічної атаки, - так і з більш важкими захворюваннями. Пухлина гортані, дифузний токсичний зоб або грижа хребта - виявлення цих хвороб на ранніх стадіях обіцяє куди більше шансів на благополучний результат справи, ніж при затягуванні з постановкою діагнозу.

Кровоточивість ясен

Чищення зубів перетворюється на низькопробний хоррор, коли ясна ослаблені і починають спливати кров'ю при найменшому на них тиску. Гінгівіт, пародонтит, пародонтоз, гастрит або цироз печінки - цілком можливо, що одна з цих захворювань стало причиною сумного стану ясен.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

17:30
Секрети правильного лікування гастриту
9:30
4 патології, через які людину може кидати в жар
7:30
7 хвороб, котрі можна підхопити від домашніх тварин
17:30
6 видів терапії для реабілітації після інсульту
7:30
Коли кашель може вказувати на проблеми з серцем
21:30
Шкода для організму, яку спричиняє брак сну
10:30
5 позитивних ефектів від поїздки в санаторій
8:30
Що робили, коли замучила печія
22:30
7 популярних міфів про цукровий діабет
21:56
Чим полегшити свербіж після укусу комара
12:30
Як зробити, щоб нежить не перейшов у гайморит
9:30
Симптоми, котрі вкажуть на літню ангіну
23:30
Коли варто йти до лікаря, щоб жити довго
22:30
6 видів антисептиків. Як їх правильно використовувати
13:30
7 міфів про сезонну алергію, котрі вже час спростувати
13:30
7 причин, чому людина відчуває сильну втому
8:30
Гарячий чай при болю в горлі - це абсолютне зло
23:30
Ознаки того, що вашому кишківнику потрібна допомога
22:30
5 порад, які допоможуть зупинити гикавку
17:30
Хвороба, яка може призвести до повної глухоти
13:30
Як конкретно алкоголь шкодить нашому організму
8:30
Хвороба, на котру вказує часта печія
15:30
Перші ознаки хвороби щитовидної залози
13:30
Перші симптоми хвороби Альцгеймера
23:30
Що робити, коли після операції з'явилася грижа
8:30
Вроджена патологія. Як побороти кісту на шиї
22:30
Для чого колоти в суглоб гіалуронову кислоту
21:30
Чому можуть розходитися м'язи живота
19:30
9 випадків болю в грудях, за яких треба викликати швидку
22:30
4 кроки для профілактики діабету
9:30
9 показань для проведення електрофорезу
23:30
4 етапи підготовки до колоноскопії
17:30
Чому в людей буває діабетична стопа
13:30
Режим харчування для хворого на целіакію
7:30
Перша допомога після укусу змії
19:06
Чи варто проколювати пазуху при гаймориті
11:15
Жахливі наслідки варикозу, якщо його не лікувати
14:00
Якісна профілактика болю у спині
22:00
Хрипота може бути ознакою серйозного захворювання
23:00
Про що свідчить схильність до закрепів?
Здоров'я в соцмережах: