Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


7 факторів, які впливають на форму та здоров'я ваших грудей

20:30, 25 Лют 2016 · Категорія: Жіноче здоров'я · Переглядів 1939 · 

Звичайно, всі ми знаємо, що вагітність, годування грудьми, схуднення і набір ваги не проходять безслідно для наших молочних залоз, назавжди змінюючи їх стан і зовнішній вигляд. Але є і маса інших чинників, здатних впливати на форму грудей і її здоров'я. Хочете дізнатися які?


Фактори впливу

Фактори впливу



* Протизаплідні таблетки. Їх перше покоління містило дуже багато гормону естрогену. "За рахунок цього у жінок, які їх брали, молочні залози збільшувалися в розмірах, і часом значно, - говорить Mері Джейн Мінкін, лікар-гінеколог, професор Єльської школи медицини. - У сучасних препаратах міститься лише п'ята частина від колишньої дози естрогену, тому і такого впливу на груди вони вже не роблять. Проте невелике збільшення молочних залоз у процесі прийому протизаплідних пігулок вважається варіантом норми. У деяких жінок гормон естроген за рахунок здатності утримувати воду в тканинах може зробити груди більш чутливими і болючими. Якщо це заподіює дискомфорт, попросіть свого лікаря підібрати для вас новий препарат".

* Інші препарати. Схожа ситуація може виникати і у випадку з іншими препаратами. Перш за все, нейролептиками і антидепресантами: вони більше за інші здатні впливати на стан грудей. "Наприклад, засоби, призначені для лікування біполярного розладу, можуть підвищувати рівень гормону пролактину, - говорить Мінкін. - Це викликає в організмі процеси подібні до тих, що відбуваються при лактації. Якщо жінка в період терапії відчуває дискомфорт і біль в молочних залозах, їй зазвичай прописують протизапальні і знеболюючі препарати".

* Фізичні вправи. "Навіть регулярні силові тренування навряд чи помітно змінять форму ваших грудей. Адже молочні залози розташовані на грудних м'язах, але не є їх частиною, - каже Мелісса Гросбі, доктор медицини, професор пластичної хірургії Техаського університету. - Так що нарощуючи зростання і силу м'язів, ви практично не впливаєте на розмір і форму свого бюста. Але не можна сказати, що фітнес не впливає на груди зовсім. В ході одного з досліджень, наприклад, з'ясувалося, що під час вправ молочні залози здійснюють рухи вгору і вниз в амплітуді 8 дюймів. Спортивний бюстгальтер знижує негативний вплив на груди на 78%".

* Укуси комах. Виявляється, шкідливі комахи, типу павуків, дуже люблять жіночі груди (візьміть на замітку, якщо подорожуєте по екзотичних країнах). "Це велика проблема, яка нервує як жінок, так і лікарів, - каже Мінкін. - Справа в тому, що в результаті укусів комах в області молочних залоз утворюються червоні запалені ущільнення, які можна прийняти за набрякло-інфільтративний рак - рідкісну, але агресивну форму онкологічного захворювання. Подібність із злоякісною пухлиною дійсно велика, в той час як це всього лише реакція на укус, яку легко зняти антибіотиками. Дана форма раку може проявитися буквально за ніч. Тому, якщо ви помітили на грудях червоні запалені припухлості, обов'язково зверніться до лікаря, навіть якщо ви впевнені, що вас просто покусали павуки".

* Кофеїн. Сумно, але це правда: за вашу ранкову чашку кави ви ризикуєте розплатитися здоров'ям грудей. У деяких жінок тканини молочних залоз відрізняються підвищеною чутливістю до кофеїну і на вживання цього ароматного напою (навіть в розумних кількостях) можуть відреагувати фіброзом - ущільненням тканин. "Через це груди стають дуже болючими і чутливими перед місячними, - говорить Мінкін. - У фахівців поки немає точного пояснення, з чим пов'язана така дія кофеїну, але, якщо перед місячними ваші груди болять, спробуйте на кілька тижнів відмовитися від кави". Якщо це не допомогло, лікар може прописати ліки, які використовують для лікування ендометріозу. Вони містять невелику кількість гормонів і приносять полегшенням багатьом жінкам, які страждають від болю в грудях.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вправи для пружних грудей, які виконуються без гантель (ВІДЕО)

* Алкоголь. Випиваючи келих вина за вечерею, ви навіть не підозрюєте, як шкодите своїм грудям! "На сьогоднішній день проведено більше 100 наукових досліджень в різних країнах, результати яких доводять: між прийомом алкоголю і підвищеним ризиком раку грудей є прямий зв'язок, - говорить Мінкін. - Наприклад, останнє дослідження, проведене англійськими онкологами за участю більш 28000 жінок, показало, що навіть незначне вживання алкоголю, менше одного келиха в день, збільшує ймовірність раку грудей приблизно на 12%. Страхітлива цифра! Вчені поки не з'ясували, як саме алкоголь сприяє розвитку раку, але, можливо, причина в збільшенні рівня естрогену - гормону, який пов'язують зі зростанням новоутворень".

* Секс. Можливо, ви звертали увагу, що саме під час любовних ігор ваш бюст стає особливо спокусливим: більш високим, пружним, з напруженими сосками і вираженими ареолами. У цієї метаморфози просте пояснення: під час інтимного акту частішає серцебиття, підвищується артеріальний тиск, посилюється кровообіг. Кров приливає до грудей, вона в прямому сенсі слова стають більш наповненими.

Тримайте ці фактори під контролем, щоб зберегти свої груди здоровою і красивою на довгі роки!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

13:30
Обираємо найкращі засоби для інтимної гігієни
12:30
У жінки різко почало випадати волосся. Що робити?
9:30
Чи справді статевий акт може спричинити цистит
12:30
Поради, котрі подолають нетримання сечі в жінок
7:30
Секрети, які допоможуть зберегти шкіру молодою і красивою
6:30
Хвороба яєчників, яку ніщо не може перемогти
6:30
Виявлено дивну причину облисіння жінок
10:30
Причини раннього клімаксу у жінок
6:30
Причини захворювання жінок на міому матки
0:20
Гінекологія та УЗД. Коли варто йти на діагностику
12:15
Що треба робити, щоб не випадало волосся
9:00
Перші сигнали алкогольної залежності
15:30
Як мед може нашкодити організму?
21:00
Молочні продукти для жінок із менопаузою
14:00
Причини безсоння у жінок до 40 років
0:40
Неправильне поєднання продуктів для здоров'я
0:40
Причини ранньої менопаузи до 45 років
21:00
Відмова від шапки може нашкодити здоров'ю
14:00
Поширені помилки під час чистки вух
11:00
Фактори, які пришвидшують появу сивини
21:00
Що нігті можуть розповісти про здоров'я?
22:00
Ревматоїдний артрит частіше виникає у жінок
14:00
Несподівана користь поцілунків
6:20
Молоді жінки схильні до мігренозного інсульту
14:00
Поради для покращення сну у похилому віці
12:30
Випадіння вій свідчить про хвороби
0:20
Причини обмеження молока для дорослих людей
19:45
Як зменшити споживання солі?
15:30
Нова небезпека солодкої газованої води
7:00
Зовнішні ознаки хворих суглобів
20:30
Звички, які порушують обмін речовин
19:45
Алкогольні настойки шкодять організму більше, ніж горілка
11:00
Небезпечна білизна для жінок
9:00
Користь частого вживання сухофруктів
17:00
Гормональні порушення, які призводять до набору ваги
23:30
Гінекологи розповіли, що робити з раннім клімаксом
21:00
Як не набрати вагу під час відмови від куріння?
19:45
Для правильної гідратації організму потрібно пити саме воду
14:00
Вік, коли людина активно старіє
7:00
Вплив вживання алкоголю на сон
Здоров'я в соцмережах: