Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


5 простих порад, як налагодити стосунки з людьми

22:30, 31 Гру 2015 · Категорія: Психологія · Переглядів 2383 · 

Щоб дізнатися, як налагоджувати зв'язки і при цьому не помилятися в людях, завдяки яким до вас може прийти успіх, експерт з нетворкінгу і бізнес-тренеру Максим Чернов розповість багато важливого і цікавого.


Наведіть порядок в житті

Наведіть порядок в житті



1. Навчіться знайомитися.

Один з головних навичок, який дозволяє нам не втрачати безліч можливостей, які нам пропонує життя, це, звичайно ж, уміння знайомитися! Є кілька простих порад, як зробити так, щоб цей складний етап пройшов легше.

По-перше, порепетируйте вдома перед дзеркалом, як ви будете представлятися новому знайомому. Підготуйте коротку (не більш ніж 30 секунд) самопрезентацію: як вас звуть і чим ви займаєтеся. Якщо ви йдете на конкретний захід, наприклад, конференцію по роботі, не забудьте додати в мову мету вашої присутності на ній.

Сенс підготовки та репетиції самопрезентації в тому, що ви будете виглядати нерозумно вдома перед дзеркалом, а не перед людиною в реальній ситуації. Знайомство можна почати з кількох речей: з коментаря про навколишнє, з питання (яке, до речі, теж можна придумати заздалегідь), з пропозиції або прохання про допомогу (передати о-о-он ту тарталетку). По-друге, відкиньте страх і сміливо підходьте до тих, з ким хочете познайомитися. Щоб було легше, спробуйте візуалізувати (представити у деталях), як відбувається ваше успішне знайомство, і вам буде набагато легше і впевненіше зробити цей перший крок.

2. Умійте підтримати розмову.

Дуже важливо зацікавити співрозмовника, особливо на першому етапі. Від цього залежить, чи є потенціал для продовження ваших відносин. Будьте відкриті і доброзичливі. Посміхайтеся! Таким чином ви не тільки налаштовуєте іншу людину на контакт, але й піднімаєте самому собі настрій (спробуйте в поганому дусі усміхнутися пару хвилин - побачите, як настрій покращиться). На невербальну комунікацію (зовнішній вигляд, жести, голос, поза і т.д.) взагалі доводиться 85% інформації, яку отримує про вас інша людина. Тому приділяйте увагу не тільки тому, ЩО ви говорите, але і ЯК ви це робите.

Про що ж говорити на першому етапі бесіди? Більше запитуйте. Ваше завдання - з'ясувати тему, яка була б цікава співрозмовнику. Намагайтеся пройтися спочатку по більш нейтральним темам (про секс, релігію і політику можна буде поспілкуватися трохи пізніше). Є один психологічний виверт, яким варто користуватися, коли розмова йде між людьми, у яких стосунки ще не сформувалися. Намагайтеся погоджуватися з тим, що говорить співрозмовник. Навіть якщо у вас інша думка, ви можете її висловити, але спочатку вислухайте і погодьтеся з ним (або з тим, що його думка варта існування). І ніяких "так, але ..."!

3. Слідкуйте за репутацією.

Репутація - така цікава річ, яка напрацьовується поступово, а втрачається дуже швидко. Так от, щоб вона не покотилася під диван, потрібно постійно за нею стежити. У загальному вигляді репутація - це те, чого від вас постійно очікують при певних обставинах. Припустимо, друзі знають, що, якщо прийдуть до вас з проблемою, ви обов'язково вислухаєте і допоможете людині психологічно. Або колеги завжди звертаються до вас з питань, пов'язаними зі страхуванням, знаючи, що ви в цьому експерт. Так чому б вам не вибрати область, в якій у вас вже щось добре виходить, і не почати працювати над нею? Будьте вузькопрофільним фахівцем, але кращим. Так народжується сарафанне радіо і з'являються рекомендації.

4. Підтримуйте стосунки.

Що ви робите для того, щоб підтримувати зв'язок з усіма тими людьми, яких зустріли в житті? Ну, або хоча б із самими цікавими і корисними з них. Є чудове правило, яке я дізнався від топ-менеджера однієї мультинаціональної корпорації. Щотижня вибирайте одну людину, для якої ви можете зробити щось хороше. Допомогти у вирішенні якогось питання, познайомити з кимось, поділитися досвідом і знаннями, просто пригостити обідом, зрештою. Він практикує такий підхід до людей вже багато років. Уявіть, що, роблячи це один раз на тиждень, за рік вийде 50 осіб, з якими у вас покращилися відносини. Хіба не чудово? При цьому намагайтеся це робити щиро і не чекати чогось натомість. За спостереженнями багатьох успішних людей, нагорода вас наздожене. І не раз. І можливо, зовсім з іншого боку.

Хочу також поділитися парою дуже практичних способів підтримки відносин. Якщо ви запрошені на якийсь захід, візьміть з собою людину, з якою ви давно не бачилися (або бачилися, але хочете більше) і якому була б цікава тема. Він буде радий, а ви отримаєте привід поспілкуватися. Інший метод, який мені дуже подобається, - ділові сніданки або обіди. Ви і так щодня приймаєте їжу. Чому б це не поєднати з корисною зустріччю. І так, не забудьте пригостити вашого візаві, сплативши рахунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 речей, яких не варто чекати від інших людей

5. Розширюйте коло спілкування.

Не забувайте, що навколо вас - цілий світ людей, речей і подій. Тому не варто замикатися в рамках звичного кола спілкування - шкільних друзів або улюблених колег. Спробуйте почати активно шукати нових людей і приділяти більше часу тим, хто наближає вас до ваших цілей. Відомий письменник Чарлі Джонс, автор книги "Життя прекрасне", сказав: "Єдина різниця між тим, хто ви зараз і ким ви будете через рік, полягає в книгах, які ви прочитаєте, і в людях, яких ви зустрінете".

У професійному плані з дуже багатьма по-справжньому цікавими людьми ви можете познайомитися на тематичних конференціях. Пошукайте в інтернеті, як правило, у великих містах протягом року проводиться з десяток таких заходів практично за будь-якої існуючої теми.

Загалом, те, як і з ким ви вибудовуєте взаємини, залежить повністю від вас (як в принципі і все інше). Дотримуйтесь наших порад постійно, і через час побачите, як все просто працює.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

21:00
Чому позитивні люди менше хворіють
9:30
Три фактори, через котрі ми гриземо нігті
22:30
Три стадії стресу і як з ним боротися
6:30
Продукти, котрі допоможуть вам знизити стрес
15:30
4 правила міцного та здорового сну
6:30
Три етапи реабілітації наркозалежних
7:30
Вчені назвали музику, яка може порушити психіку
23:30
5 психічних відхилень, у які важко повірити
21:30
Вчені назвали риси характеру, які провокують хвороби серця
23:30
Поради, котрі допоможуть вам вживати менше алкоголю
1:20
Що відчуває людина, коли в неї сонний параліч
23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
Здоров'я в соцмережах: