Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 порад про стосунки, які варто ігнорувати

00:20, 27 Бер 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 1949 · 

Експерти по відносинам не радять прислухатися до всіх порад, які ви чули від друзів або читали в журналах. Деякі поради виявилися міфами, тому варто ставитися до них скептично.


Неправильні поради

Неправильні поради



1. Не лягайте спати в сварці

Всі люди сваряться, і це нормально. Сварки навряд чи хтось планує: вони можуть трапитися і вранці, коли до сну ще весь день, і вночі, коли дуже хочеться виспатися. Навіщо продовжувати сварку, коли хочеться відпочити? Це не призводить до швидкого вирішення проблеми, адже людина роздратована і не схильна міркувати раціонально. Більш продуктивно відкласти сварку і лягти спати. Ранок вечора мудріший - це знають всі. Найчастіше, коли ви повноцінно виспитеся, ваше роздратування пройде, а навіть якщо і ні, людині, яка спокійна ті відпочила, буде простіше вирішити конфлікт.

2. Сімейна терапія врятує шлюб

Це діє, якщо обидва партнери хочуть зберегти свій шлюб. Коучер по відносинам Деб Бесінджер працює з багатьма парами, і приходить до висновку, що якщо один партнер буквально тягне іншого на терапію, то відносини майже неможливо врятувати. Якщо ви хочете зберегти шлюб, звертайтеся по медичну допомогу не в останній момент.

3. Висловлюйте свої почуття

Порада "діліться тим, що відчуваєте" може привести до чергової сварки. Люди роблять помилку: вони діляться своїми почуттями, щоб звинуватити чоловіка, кажучи: "я на тебе зла", "мене образили твої слова". Коли партнер намагається виправдатися, вони відповідають, що просто діляться своїми почуттями.

Щоб вирішити проблему, не звинувачуючи чоловіка, скажіть: "Я ображена, і хочу з'ясувати, що відбувається" або "Мене образили ці слова, і я хочу знати, чому ти сказав це". Так більше шансів вирішити конфлікт, якщо мета - не звинувачувати, а просто зрозуміти причину, радить психотерапевт Маргарет Пол.

4. Сексу у шлюбі не буде

Експерт з міжнародних відносин Карлі Спіндел обурена цим поширеним міфом. Вона запевняє, що шлюб не вбиває секс. Є багато пар, сексуальне життя яких після шлюбу стало навіть більш активним, ніж до шлюбу. Головне - підтримувати романтику і пристрасть у відносинах.

5. Хлопець (чоловік) повинен бути вашою "половинкою"

Автор колонки про відносини Ешлі Слейтер вважає цю пораду одною з найшкідливіших. Думка про те, що десь є наша "половинка" - ідеальний партнер, який вам по всім підходить - дуже небезпечна. Не буває ідеального поєднання людей як за помахом чарівної палички. Щоб відносини були щасливими і міцними, над ними потрібно працювати. Неможливо зустріти досконалу людину і бути з нею щасливою, не докладаючи до цього жодних зусиль. Іноді, якщо у відносинах наступають проблеми, ми схильні вірити, що наш партнер - не наша половинка, що ми ще не зустріли свою половинку. Женіть цю думку. Половинок не існує, важлива тільки любов і бажання працювати над відносинами.

6. Говоріть про проблеми

Психолог Шеррі Кембелл розповідає, що її дратує порада, нібито всі проблеми в стосунках вирішуються розмовами. Це не завжди працює. Розмови не завжди допомагають налагодити стосунки, особливо для чоловіків. Вивалювання на чоловіка величезного масиву інформації призводить до того, що він не справляється з ситуацією. Щоб не допустити сварки, відступите, нехай чоловік "переварить" інформацію і сам почне діалог. Іноді найкраща тактика - терпіння, а не розмови.

7. Не вимагайте підтвердження почуттів

Всі люди різні: хтось на початку відносин цінує свободу, а хтось турбується в період перших побачень, хоче знати, що значить для нового партнера. Це абсолютно нормально - чекати уваги, коли потрібно - розради, і зв'язку в потрібний момент. Якщо для вас це важливо, дайте зрозуміти супутнику, що вам потрібна підтримка і увага на початку нових відносин.

8. Ви не можете змінити свого партнера

Емі Бегел, психотерапевт і фахівець з сімейної терапії, вважає помилкою впевненість в тому, що людину не можна змінити. Є люди, які намагаються когось змінити, а інші навіть не намагаються, так як не вірять, що це можливо.

Але люди, які зустрічаються або одружені, постійно впливають один на одного, змінюють партнера, іноді навіть не усвідомлюючи це. Деякі люди легко піддаються впливу, деякі не сприймають спроб змінити їх характер. Але, намагаючись створити щасливі стосунки, ми йдемо на поступки, допомагаючи один одному налагодити відносини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти стосунки: любовні поради

9. Проблеми вирішаться самі собою

Навіть якщо ви вірите в вищий задум, долю, яку неможливо передбачити і контролювати, це не допоможе людині, чиї відносини розвалюються. У житті існує сотні речей, на які ми вплинути не можемо, будь то погода або курс валют, але своїми відносинами ми зобов'язані займатися. Якщо ми хочемо прожити своє життя щасливо, проблеми потрібно вирішувати і брати щастя в свої руки.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

17:30
Чому люди втрачають відчуття спраги
23:30
7 методів для покращення самопочуття
13:30
Методи, котрі допоможуть забути про стрес
7:30
Дитячі звички дорослих, які шкодять здоров'ю
21:00
Чому позитивні люди менше хворіють
9:30
Три фактори, через котрі ми гриземо нігті
22:30
Три стадії стресу і як з ним боротися
6:30
Продукти, котрі допоможуть вам знизити стрес
15:30
4 правила міцного та здорового сну
6:30
Три етапи реабілітації наркозалежних
7:30
Вчені назвали музику, яка може порушити психіку
23:30
5 психічних відхилень, у які важко повірити
21:30
Вчені назвали риси характеру, які провокують хвороби серця
23:30
Поради, котрі допоможуть вам вживати менше алкоголю
1:20
Що відчуває людина, коли в неї сонний параліч
23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
Здоров'я в соцмережах: