Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


6 речей, які роблять щасливі люди

21:00, 22 Сер 2016 · Категорія: Психологія · Переглядів 2161 · 

Оні психологи пояснюють, як зловити щастя в свої межі. Але в океані публікацій частіше за інших спливають дві історії. Перша - стаття двох психологів, Шігехіро Ойші (Shigehiro Oishi) і Едварда Дінера (Edward Diener), 2007 року. Вони опитали 10 тисяч чоловік в 48 країнах світу і прийшли до висновку, що в списку пріоритетів прагнення до щастя далеко випереджає пошук сенсу життя, бажання розбагатіти чи потрапити в рай.

Другий наскрізний мотив розмов про щастя - "речі, які щасливі люди роблять інакше" і "речі, які не роблять щасливі люди". Ці популярні тексти являють собою народну версію позитивної психології. Ми вибрали шість поширених тверджень позитивної психології.

6 речей, які роблять щасливі люди

6 речей, які роблять щасливі люди



1.Вони оточують себе щасливими людьми
Що говорять дослідження. Радість заразлива. У тих, хто оточений щасливими людьми, більше шансів у свою чергу стати щасливими і залишатися щасливими.Уважно прислухатися до того, що ми відчуваємо при спілкуванні з іншими. Сигнали тіла говорять нам про те, як впливають на нас ті чи інші відносини. Треба зважати на амбівалентність емоцій, наших і іншої людини, з обставинами, які забарвлюють відносини. Корисно поцікавитися, чому нам приємно товариство людей, у яких вічно справи йдуть погано, і яку частину нашої власної історії ми знову розігруємо з ними. Якщо ми не здатні розділити радість життя з оточуючими і хочемо цього навчитися, можна звернутися за допомогою до психолога.

2.Вони вміють відновлюватися
Щасливі люди вміють швидше інших оправитися після важкого випробування і не дозволяють собі замкнутися в депресії.Здатність до відновлення залишається загадковим феноменом. Вона йде від первинних ресурсів, які дорослий зумів зберегти з дитячих років. Нами рухають не тільки імпульси життя, а й імпульси смерті; здатність відновлюватися знаходиться між цими двома бажаннями. Хто передбачить, якою буде їхня дуель і чим вона закінчиться? Що робити? Перш за все, усвідомити, що в нас є сили, які тягнуть нас вниз, і інші, які піднімають вгору, до повітря і світла. Заохочуючи ці другі сили, піклуючись про них, ми, можливо, зуміємо легше відновитися після випробування. Помилкою було б намагатися піднятися дуже швидко, не обдумавши, чому ми впали. Сьогодні ми знаємо, що депресія - це ще й період психічної перебудови, внутрішнього пошуку, і що цей час дасть нам можливість продовжувати свій шлях по-іншому. І це теж шанс стати щасливішими.

3.Вони діють, щоб стати щасливішими
Щасливі люди не чекають свого щастя. Вони активно шукають і намагаються все, що може посилити їх відчуття благополуччя.
Що можна зробити? Обміркувати, яким чином ми зможемо відчути себе щасливіше. Визнати свої страхи, зрозуміти їх джерела і причини, виявити точки внутрішнього опору і зовнішні перешкоди, а потім прислухатися до того, як виражається наше бажання. У будь-якому випадку, намагатися бути щасливим - значить розвинути якусь форму уваги і ніжності до себе, що потім пошириться на інших людей.

4.Вони вважають, що краще давати а не брати
Щасливі люди частину часу витрачають на благодійність, на те, щоб вислуховувати інших, допомагати тим людям зі свого оточення, які цього потребують.Віддаючи, ми радіємо самим собі, і це нарциссическое задоволення не можна заперечувати. Коли ми відчуваємо себе хорошими, це зміцнює наше самоповагу і підтримує прагнення до ідеалу. Щоб давати безкорисливо, а не користуватися іншою людиною для заповнення нестачі власного нарцисизму, треба вміти себе досить любити, а це вдається не всім. У цьому і полягають обмеження призову "Робіть добрі справи, щоб бути щасливими".

5.Вони бачать у всьому хороше
Оптимізм - неодмінна умова щастя. На відміну від песимістів, оптимісти вважають, що за чорною смугою завжди слід біла. І вони спираються на себе, щоб повернути ситуацію в свою користь. Щоб дивитися з надією в майбутнє, не можна ігнорувати проблеми в сьогоденні. Ви маєте визнати їх, навчитися бачити в собі те, що бачити і відчувати не дуже приємно, на що ми звикли закривати очі, відшукати події і образи, які провокують песимізм і тривогу. Тільки робота над собою дозволить змінити внутрішній стан і перестати бути в'язнем негативного погляду на себе, інших і життя. Також корисно згадати про те, які випробування ми подолали і яких успіхів добилися, щоб не відчувати себе беззбройними перед обличчям труднощів.

6.Вони вміють відключатися
Щасливі люди вміють робити перепочинок, щоб не піддатися стресу або захистити свій особистий простір.Після інтенсивного спілкування або складної роботи треба зробити паузу, щоб побути наодинці з собою. Однак деякі не можуть дозволити собі відпочити. Якщо ми завжди відчуваємо, що кому-то винні, вважаємо, що у нас немає права на особисті потреби, це завадить нам відключитися. Повернення до себе може відбуватися по-різному. Можна медитувати, мріяти, займатися мистецтвом, прислухатися до тілесних відчуттів, емоцій, думок. Головне - не гнатися за активним відпочинком або розвагами, а регулярно давати собі можливість повністю перебувати в собі. Якщо хтось постійно порушує наші кордони, а ми безпорадні перед цим натиском, варто розібратися, що або хто всередині нас керує нами.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

22:30
Три стадії стресу і як з ним боротися
6:30
Продукти, котрі допоможуть вам знизити стрес
15:30
4 правила міцного та здорового сну
6:30
Три етапи реабілітації наркозалежних
7:30
Вчені назвали музику, яка може порушити психіку
23:30
5 психічних відхилень, у які важко повірити
21:30
Вчені назвали риси характеру, які провокують хвороби серця
23:30
Поради, котрі допоможуть вам вживати менше алкоголю
1:20
Що відчуває людина, коли в неї сонний параліч
23:30
Правильне харчування для психічного здоров'я
22:30
Способи, котрі покращать роботу мозку
21:30
Ці 9 симптомів означають вашу хронічну втому
6:30
Три прості поради, котрі забезпечать міцний сон
13:30
4 правила спілкування з алкоголіками в сім'ї
9:30
5 кроків, котрі звільнять вас від куріння
1:20
Вчені: Романтика позитивно впливає на психіку людини
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
17:30
Симптоми, котрі вкажуть на проблеми зі сном
1:20
Як допомогти наркоману не зірватися після лікування
13:30
10 міфів про наркотики, в які продовжують вірити
15:30
Чому слухняні діти - це потенційні алкоголіки
9:30
Два варіанти самостійної відмови від куріння
15:30
Як зрозуміти, що у вас професійне вигорання
11:45
Як зрозуміти, що людина залежна від інтернету
17:00
Як впоратись з панічнох атакою?
0:40
Стан ясен впливає на розвиток деменції
12:30
Сміх допоможе впоратись зі щоденним стресом
9:00
Рукоділля, яке покращує психологічний стан
0:40
Поради для боротьби з вигоранням на роботі
21:00
Запаморочення - ознака панічної атаки
11:00
Несподівана причина розвитку шизофренії
17:00
Різниця у наслідках чоловічої та жіночої депресії
12:00
Ипохондрия и агорафобия: ваш шаг к психологическому здоровью
17:00
Незвична причина підліткової депресії
11:00
Кохання - ліки від депресії
20:30
До чого призводить нервове виснаження?
11:30
Бережіть здоров'я: чому лайка може бути корисною?
10:00
Поради після зради: як налагодити стосунки?
20:30
Чому навесні загострюються психічні порушення?
9:30
Зрадники стрімко втрачають вагу
Здоров'я в соцмережах: