Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


8 небезпечних компонентів косметики

08:00, 29 Гру 2015 · Категорія: Жіноче здоров'я, Косметологія · Переглядів 1280 · 

Якщо ми будемо продовжувати купувати засоби, що приносять нам шкоди, виробники будуть продовжувати їх випускати. Це замкнуте коло: попит народжує пропозицію. Настала пора саме нам сказати своє вагоме споживче "Ні!" косметичним засобам, що містить небезпечні інгредієнти. Прокрутіть цей список, щоб переконатися, що ви знаєте ворога в обличчя.


Читайте етикетку

Читайте етикетку



1. Парабени

Ці речовини є потенційними гнобителями ендокринної системи та імітаторами естрогену, які своїм впливом збільшують ризик розвитку раку молочної залози. Для чого ж тоді виробники настільки завзято додають ці речовини в більшість косметичних засобів, зволожуючих кремів і піни для гоління? Тому що вони прекрасні консерванти. Позиція виробників непохитна, вони вважають, що на сьогоднішній день у покупців немає ніяких підстав турбуватися на рахунок засобів, що містять парабени, тим не менш, вони обіцяють продовжити досліджувати негативні впливи інгредієнта на організм людини. Ви вправі продовжувати користуватися подібними засобами, але чи не краще убезпечити себе, ніж стати черговою жертвою?

2. Сульфати

Швидше за все, всі ваші пінні кошти містять лаурилсульфат: шампуні, гелі, піни, мило тощо. Але для ряду людей, вміст цієї речовини може призвести до цілого ряду алергічних проявів від легкого висипу до повномасштабної кропив'янки, головного болю, набряку гортані. Іноді подібні симптоми розвиваються з часом. Невже ваша шкіра і голова настільки брудні, щоб використовувати інгредієнти, що застосовуються в автомийках? Будьте добрішими до свого волосся і тіла, вибирайте миючі засоби без яких би то не було сульфатів.

3. Синтетичні барвники та ароматизатори

Ці продукти часто використані з продуктів тваринного походження, що особливо важливо для людей, які ведуть вегетаріанський спосіб життя. Але і всі інші повинні знати, що ці інгредієнти є сильними алергенами.

4. Продукти нафтопереробки

Виробники запевняють, що хімічні масла зволожують ваше тіло, губи і все інше, тому вони включають нафтохімію в блиск для губ, зволожуючий крем. Логічно це? Насправді хімічні масла заважають вашій шкірі виробляти власну вологу, порушуючи тим самим водний баланс. У поєднанні з впливом сонця це призводить до обезводнення і розтріскування. Що ви робите в результаті? Ще більше користуєтеся зволожуючими засобами на основі нафтопродуктів. Уловлюєте? Виробникам це вигідно чим більше ви ними користуєтеся, тим сильніше в них потребу.

5. Фталати

Враховуючи те, що фталати були заборонені в Європі для виготовлення іграшок, ми, нічтоже сумнящеся, включаємо їх у цей список. Запевнення виробників в абсолютній безпеці цих інгредієнтів під великим питанням.

6. ГМО

Генетично модифіковані організми досі не є повністю вивченими. Навряд чи вам може пошкодити такий продукт, як, скажімо, генно-модифікований крохмаль, але все ж краще віддати перевагу натуральним засобам і продуктам, які виросли без втручання мікробіологів.

7. Триклозан

За своєю суттю - це антибактеріальний компонент, іншими словами антибіотик, який додається в засоби краси для блокади розвитку хвороботворних бактерій. Але останнім часом вчені сильно стурбовані нашим надмірним захопленням всілякими антибактеріальними засобами. Причиною занепокоєння є те, що бактерії адаптуються до будь-яких антибіотиків і в результаті народжується нове покоління бактерій, більш стійких і агресивних. Навіть лікарі стали призначати їх з обережністю Але ми, споживачі, постійно щось знезаражуємо: носимо з собою антибактеріальні серветки, миємо руки антисептичними гелями, вичищаємо будинок агресивно хімією і навіть купуємо косметикою з додаванням триклозану. Якщо ви турбуєтеся про мікроби, що живуть у вашій туші, підіть іншим шляхом - просто викиньте її, але не купуйте туш з триклозаном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 дешевих засобів для краси, які можна купити в аптеці

8. Формальдегід

Вже доведено, що використання цієї речовини в приміщенні негативно впливає на якість повітря, яким ми дихаємо. Так з якого дива ми наносимо його на тіло? Подивіться на етикетку будь-якого з ваших лаків для нігтів, це речовина, напевно, є там. Використання формальдегіду в косметиці заборонено в Японії та Швеції, але ми все ще використовуємо його, хоча очевидно, що це сильна отрута, якого слід уникати.

Отже, ви довіряєте всім цим огидним інгредієнтам і наносите їх на своє обличчя і тіло? Це небезпечно не тільки для нашої шкіри, але і для навколишнього середовища! Тепер ви знаєте, чого уникати в складі косметичних засобів. Який продукт лякає вас найбільше? Чому з цього списку ви не дозволите більше ніколи перебувати у ваших засобах по догляду за шкірою?


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

12:30
У жінки різко почало випадати волосся. Що робити?
9:30
Чи справді статевий акт може спричинити цистит
12:30
Поради, котрі подолають нетримання сечі в жінок
7:30
Секрети, які допоможуть зберегти шкіру молодою і красивою
6:30
Хвороба яєчників, яку ніщо не може перемогти
6:30
Виявлено дивну причину облисіння жінок
10:30
Причини раннього клімаксу у жінок
6:30
Причини захворювання жінок на міому матки
0:20
Гінекологія та УЗД. Коли варто йти на діагностику
12:15
Що треба робити, щоб не випадало волосся
9:00
Перші сигнали алкогольної залежності
15:30
Як мед може нашкодити організму?
21:00
Молочні продукти для жінок із менопаузою
14:00
Причини безсоння у жінок до 40 років
0:40
Неправильне поєднання продуктів для здоров'я
0:40
Причини ранньої менопаузи до 45 років
21:00
Відмова від шапки може нашкодити здоров'ю
14:00
Поширені помилки під час чистки вух
11:00
Фактори, які пришвидшують появу сивини
21:00
Що нігті можуть розповісти про здоров'я?
22:00
Ревматоїдний артрит частіше виникає у жінок
14:00
Несподівана користь поцілунків
6:20
Молоді жінки схильні до мігренозного інсульту
14:00
Поради для покращення сну у похилому віці
12:30
Випадіння вій свідчить про хвороби
0:20
Причини обмеження молока для дорослих людей
19:45
Як зменшити споживання солі?
15:30
Нова небезпека солодкої газованої води
7:00
Зовнішні ознаки хворих суглобів
20:30
Звички, які порушують обмін речовин
19:45
Алкогольні настойки шкодять організму більше, ніж горілка
11:00
Небезпечна білизна для жінок
9:00
Користь частого вживання сухофруктів
17:00
Гормональні порушення, які призводять до набору ваги
23:30
Гінекологи розповіли, що робити з раннім клімаксом
21:00
Як не набрати вагу під час відмови від куріння?
19:45
Для правильної гідратації організму потрібно пити саме воду
14:00
Вік, коли людина активно старіє
7:00
Вплив вживання алкоголю на сон
11:00
Позбуваємось від другого підборіддя без операції
Здоров'я в соцмережах: