Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


50 найбільш корисних продуктів у світі

11:00, 15 Вер 2015 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 14851 · 

Вивчивши корисні властивості усіх відомих людству продуктів ми відібрали 50 найсмачніших і здорових. Тепер ви точно знаєте, що обов'язково має бути у вас на кухні і в холодильнику. Наприклад, броколі, квасоля і яловичина, дізнайтесь більше у "Країні Здоров'я".

Найкорисніші продукти

Найкорисніші продукти



Яблука. Фрукт, який завжди можна взяти з собою, щоб швидко перекусити в будь-який час, де б ви не знаходилися. Їх цінують за високий вміст клітковини, вітаміну C і антиоксидантів.

Авокадо. Від інших овочів і фруктів відрізняються тим, що на 77% складаються з здорових жирів. Незважаючи на це, вони не тільки ніжні і смачні, а й корисні: в їх складі дотримають калій, клітковина і вітамін C - в наявності.
 
Банани. Це не лише одна з найпопулярніших в світі ягід (так-так, банан - це ягода, а не фрукт) і улюблена їжа після тренування, а й найкраще джерело калію, а також клітковини і вітаміну B6.
 
Чорниця. Один з найпотужніших джерел антиоксидантів серед всіх продуктів. А про користь чорниці для зору ви напевно знаєте ще з дитинства.

Апельсини. За всіма цитрусовими давно закріпилася репутація головного постачальника вітаміну C в організм. Крім цього, як і решта фрукти, апельсини багаті клітковиною і антиоксидантами.

Полуниця. Корисна для організму не тільки низьким вмістом вуглеводів і калорій, але і вітаміном C, клітковиною і марганцем.

Спаржа. Її цінують за низький рівень вуглеводів і калорій, легку засвоюваність і цілий набір вітамінів (K, В1, В2, В9, С, Е, А, РР) і макро- та мікроелементів (цинк, калій, магній і залізо).
 
Солодкий перець. Або, як ми ще звикли його називати, болгарський перець. Це не тільки яскравий, хрусткий і трохи солодкий овоч, а й відмінне джерело антиоксидантів і вітаміну C.

Брокколі. Ці темно-зелені суцвіття корисні як у свіжому вигляді, так і в замороженому: вони легко дадуть фору багатьом овочам за вмістом білка, клітковини і вітамінів K і С.

Морква. Головне джерело каротину, необхідного людині для росту клітин та забезпечення здорового стану шкіри, слизових оболонок і очей.

Кольорова капуста. Містить більше білка і вітаміну C, ніж звичайна капуста. Вітаміни A, B, PP, кальцій, калій, фосфор, залізо і клітковина позитивно впливають на мікрофлору кишечника і здатні захистити шлунково-кишковий тракт від виникнення виразок і ракових пухлин.

Огірки. Майже на 95% складаються з води, так що є одними з найбільш низькокалорійних овочів. Містять мало жирів, білків і вуглеводів. Незважаючи на це, в огірках багато вітамінів і поживних речовин (особливо калію).

Часник. Незамінний овоч при боротьбі з застудою. При руйнуванні клітин часнику утворюється алліцин - один з найсильніших антиоксидантів, що володіє бактерицидною і фунгіцидною (знищує грибок) дією.

cute-baby-boy-fresh-vegetables-eating-wallpaper.jpg (18.7 Kb)

Кучерява капуста (Кейл). Цей вид незаслужено залишається в тіні брокколі, цвітної і білокачанної капусти. Грюнколь, або капуста-Кейл (як ще називають кучеряву капусту) містить всі необхідні амінокислоти, вітаміни, омега-3 жирні кислоти і клітковину. Якщо цих аргументів вам мало, то просто додамо, що по щільності поживних речовин їй немає рівних серед усіх зелених листових овочів.

Цибуля. Як і часник, насамперед цінується за своє бактерицидну і протизапальну властивість. Він багатий залізом і калієм, що позитивно впливає на серцево-судинну систему, вітамінами B і C і багатьма мінеральними речовинами. Майже всі свої корисні властивості цибулю зберігає навіть після приготування.

Томати. Вічна суперечка про те, що представляє із себе помідор - ягоду, овоч чи фрукт, схоже, зважився на користь останнього. Як би там не було, сеньйор помідор містить не тільки вітаміни A, B2, B6, E, К і різні мікроелементи, а й потужний антиоксидант - ліколін, що володіє протиракову дію.

 tomat.jpg (35.08 Kb)

Картопля. Один з найпопулярніших продуктів, містить майже всі поживні речовини, необхідні нашому організму. Всього 300 г вареної картоплі здатні задовольнити добову потребу людини в калії і фосфорі.

Батат. Солодка картопля, незважаючи на високий рівень глюкози, її рекомендують вживати діабетикам, оскільки влна здатна стабілізувати рівень цукру в крові. Батат взагалі не містить жирів, а його білки і вуглеводи засвоюються краще, ніж у звичайної картоплі.

Стручкова квасоля. На відміну від насіння квасолі, ці зелені боби не так багаті білком, зате містять багато вітамінів, фолієву кислоту, клітковину, магній і калій. Завдяки цьому вони покращують травлення, здатні знижувати рівень цукру в крові і ризик інфаркту.

Квасоля. За кількістю і засвоюваності білків її можна порівняти з м'ясом і рибою. Через величезної кількості вітамінів, макро- і мікроелементів, цей продукт рекомендують для дієтичного харчування при серцевій недостатності і хворобах нирок, печінки і шлунково-кишкового тракту.

Сочевиця. Дуже смачний і ситний різновид бобових. Сочевиця - один з кращих джерел білка рослинного походження, амінокислот, вітамінів A, B, C і клітковини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дізнайтесь, які продукти найкорисніші для ваших кісток

Коричневий рис. Завдяки мінімальній обробці, нешліфований рис містить більше клітковини, магнію і вітаміну B1, ніж звичайний. Лікарі часто відносять його до дієтичних продуктів і відзначають позитивний вплив на рівень цукру в крові, артеріальний тиск та профілактику раку кишечника та підшлункової залози.

Овес. Цей злак, крім численних мінералів і вітамінів, які входять до його складу, цінується за високий рівень клітковини (понад 30%) і бета-глюканов, що знижують рівень «поганого холестерину».

Кіноа. Не містить ні грама глютену, тільки корисну клітковину, магній і білок рослинного походження. Кіноа - неймовірно ситний продукт, який може стати одним з ваших кращих союзників у боротьбі із зайвими кілограмами.

Мигдаль. Ці горіхи повні вітаміну E, антиоксидантів, магнію і клітковини. Дієтологи стверджують, що мигдаль допомагає в боротьбі із зайвою вагою і прискорює метаболізм.

Насіння чіа. Улюблений продукт стародавніх ацтеків в останні роки став користуватися популярністю у вегетаріанців. Насіння чіа неймовірно поживні і дуже корисні: в 100 г насіння міститься 40 г клітковини і необхідна добова доза магнію, марганцю, кальцію та інших поживних речовин.

Кокос. М'якоть кокосового горіха - джерело не тільки клітковини, але і середніх жирних кислот, які допоможуть вам при схудненні.

Макадамия. Не найпопулярніший в Росії горіх відрізняється від своїх побратимів високим рівнем мононенасичених жирів (найздоровіших) і низьким - омега-6 жирних кислот (не самих корисних). Коштує не дорожче фундука і продається у великих супермаркетах, треба просто гарненько проінспектувати полки.

Грецькі горіхи. Всього 7 горіхів на день (не більше вони дуже калорійні) здатні підвищити імунітет людини і знизити ризик серцево-судинних захворювань. У них містяться майже всі необхідні організму вітаміни, мінерали, органічні кислоти і клітковина.

Арахіс. Ці боби (які багато хто помилково вважає горіхами) багаті антиоксидантами, поживними речовинами і можуть допомогти скинути пару зайвих кілограмів. Головне - не замінюйте цілісний арахіс арахісовим маслом, інакше все вийде з точністю до навпаки. Смаженим арахісом, втім, теж не можна захоплюватися ні в якому разі.

Темний шоколад. Найсолодша позиція в нашому списку містить половину від необхідної організму людини добової норми заліза, магнію, марганцю і антиоксидантів. Рекомендується людям з підвищеним артеріальним тиском.
 
Багатозернова хліб. Західні дієтологи радять вживати в їжу хліб, приготовлений з пророслих зерен пшениці з додаванням бобових. У наших магазинах його буде знайти проблематично, тому в якості альтернативи пропонуємо звичайний багатозернова хліб.

Домашній хліб. Якщо хочеться з'їсти здоровий хліб, доведеться приготувати його самому (сумний смайл). Зате в домашньому хлібі точно не виявиться глютену, та й кількість вуглеводів буде не таким високим, як у звичайному.

Яблучний оцет. Незамінний не тільки при приготуванні салату, але і при дієті: яблучний оцет притупляє апетит і дозволяє відчувати себе ситим набагато довше. Також він допоможе знизити рівень цукру в крові.

Оливкова олія. Найкорисніше масло в світі містить потужні антиоксиданти, здатні зміцнювати імунітет і знижувати артеріальний тиск і рівень холестерину в крові.

Кокосова олія. Як і кокосова м'якоть, масло складається з середніх жирних кислот (на 90%), які допоможуть впоратися із зайвими кілограмами. А недавні дослідження підтвердили, що воно здатне поліпшити стан людей, страждаючих хворобою Альцгеймера.

Вершкове масло. Натуральне фермерське вершкове масло містить не тільки вкрай необхідні нашому організму насичені жирні кислоти, а й багато поживних речовин і вітаміни A і K2.

Цільне молоко. Один з кращих джерел кальцію, вітамінів, мінералів, тваринного білка і здорових жирів - про це нам ще мама розповідала. Правда, іншими словами.

moloko.jpg (9.32 Kb)

Сир. Один шматочок сиру містить стільки ж кальцію, фосфору, вітаміну B12 та інших мінеральних речовин і амінокислот, як і цілий стакан молока, а білка в ньому навіть більше, ніж у м'ясі або рибі.

Йогурт. Кисломолочний продукт зберігає всі позитивні властивості звичайного молока, а завдяки вмісту корисних бактерій ще і покращує травлення.

Яйця. Один з найбільш поживних і здорових продуктів, який довгі роки демонізувати через високого рівня холестерину і жиру. Останні дослідження довели, що шкоди від них ніякого, тільки користь. Правда, є яйця в необмеженій кількості людям з серцево-судинними захворюваннями все-таки не рекомендується. Максимум - одне на день.

Курячі грудки. Улюблена страва всіх спортсменів і качків: мало жиру і калорій і дуже багато білка і поживних речовин.

Ягнятина. На відміну від решти тварин, баранів досі годують в основному травою, завдяки чому їх м'ясо відрізняється високим рівнем омега-3 жирних кислот.

Яловичина. Пісне нежирне м'ясо - чудове джерело білка і заліза. Жирну яловичину теж не варто списувати з рахунків: вона просто незамінна при низьковуглеводній дієті.

Лосось. Ця жирна червона риба багата білком, вітаміном D і омега-3 жирними кислотами, необхідними для поліпшення пам'яті і правильного функціонування та харчування людського мозку.
 
krasnay-ryba.jpg (36.43 Kb)

Сардини. Маленькі, але дуже корисні морські рибки, здатні дати організму в 2 рази більше калорій, ніж біла риба. Крім цього вони містять велику кількість фосфору, калію, кальцію, магнію та інших мінералів і комплексу вітамінів A, D і B. Ненасичені жири з сардини вважаються більш корисними, ніж насичені жири тваринного походження.

Молюски. Мідії, равлики і устриці за кількістю поживних речовин займають одне з перших місць серед всіх продуктів. Ці дієтичні морепродукти з легкозасвоюваним білком здатні повністю замінити м'ясо в раціоні людини. Але так, дорого. А устриці так взагалі пристойні майже ніде не знайти - хіба що на Сахаліні і у Владивостоці.

Креветки. Цей морський делікатес містить дуже мало жирів і калорій, зате велика кількість здорового білка, протеїну і омега-3 жирних кислот. Крім цього в них цілий набір поживних речовин, серед яких селен, калій, цинк, кальцій і вітамін B12.

Форель. Цікавий факт, який говорить багато про цю рибу: вона мешкає тільки в чистій воді. За змістом корисних речовин форель можна порівняти з лососем: багато вітамінів A, D, B, E і омега-3 жирних кислот.

Тунець. За вмістом білка (більше 22%) він легко виграє у всіх інших риб і може зрівнятися з ікрою деяких промислових видів. Вітаміни групи B, А, E, PP, два десятки мікро- і макроелементів і омега-3 жирні кислоти покращують роботу очей і мозку і знижують в 2 рази ризик серцево-судинних захворювань.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

19:30
Страви з кульбаби - джерело вітамінів та мікроелементів
12:30
4 удари по організму, які наносить сіль
10:30
Їжа з кропиви: користь більша за лимони та моркву
7:30
Чому гречка така корисна для організму
0:20
Топ-9 продуктів, котрі захистять від набряків
21:30
Користь і шкода літніх холодних супів
15:30
7 цілющих властивостей харчової соди
13:30
Чим настільки корисне насіння чіа
9:30
Топ-6 напоїв, котрі врятують вас від спеки
7:30
Корисні властивості капусти для всього організму
0:20
Ідеальні дієти при підвищеному холестерині
21:30
Особливості дієти при цукровому діабеті
15:30
Основні принципи дробового харчування
10:30
Флекситаріанська дієта. Кому вона підійде і як на ній харчуватися
7:30
Користь для здоров'я, котру приносить мінеральна вода
0:20
Топ-4 міфи про шкоду картоплі для здоров'я
23:30
Харчування, котре допоможе вам набрати вагу
13:30
Корисні властивості кисневих коктейлів
9:30
Що буде, коли з'їсти немиті фрукти і ягоди
7:30
Що варто їсти, коли у вас діарея
0:20
Їжа, котра знизить рівень цукру в крові
21:30
5 фактів позитивного впливу морозива на здоров'я
15:30
З чого повинен складатися правильний сніданок
7:30
Три золоті правила здорового харчування
0:20
Топ-4 найгірші продукти для нашого організму
23:30
Корисні властивості кави для нашого організму
19:30
Поради, котрі допоможуть відмовитися від солодкого
17:30
Топ-5 диких рослин, які варто додавати в їжу
13:30
Молоко для дорослої людини: більше користі чи шкоди?
1:20
10 фактів позитивного впливу чаю на організм
21:30
Що варто їсти під час променевої терапії
15:30
Дослідження: Натуральна кава вбиває ракові клітини в організмі
10:30
Яке харчування може привести онкологію у ваше життя
7:30
Продукти, котрі допоможуть не захворіти на рак
0:20
7 золотих правил харчування на дієті
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
8:30
Топ-4 види продуктів, котрі потрібні вагітним
15:30
Наскільки часто в дитини буває алергія на прикорм
0:20
Топ-6 найкорисніших продуктів для нашого організму
22:30
Харчування, яке покращить стан вашої шкіри
Здоров'я в соцмережах: