Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


8 вітамінів, необхідних кожній жінці

07:00, 19 Жов 2015 · Категорія: Харчування, Вітаміни, Жіноче здоров'я · Переглядів 2146 · 

Вітаміни - це особливі органічні речовини, необхідні людині для нормальної життєдіяльності. Велика частина вітамінів не синтезується в організмі. Вони надходять в організм з їжею і вітамінними добавками. При нестачі вітамінів неминучі хронічні захворювання і передчасне старіння. Тому жінкам, які бажають зберегти здоров'я і молодість, потрібно забезпечити організм регулярним і достатнім надходженням вітамінів.


Жіночі вітаміни

Жіночі вітаміни



1. Вітамін Е
Один з кращих вітамінів для жінок, найголовніший антиоксидант. Він уповільнює старіння клітин, зміцнює кровоносні судини, перешкоджає утворенню тромбів, покращує стан волосся і шкіри. Міститься в рослинній олії, листових овочах, спаржі, висівках, цілісних злаках, пророслій пшениці, зеленому горошку і броколі.

2. Вітамін А / Ретинол
Необхідний для гарного зору, здоров'я кісток і зубів, регенерації клітин і нормального функціонування імунної системи. У чистому вигляді великі кількості ретинолу містяться в риб'ячому жирі і печінки. Крім того, хорошими джерелами ретинолу є вершкове масло, жовтки яєць (особливо перепелиних), вершки і незбиране молоко.

Вітамін А також може синтезуватися в організмі з бета-каротину, який є його попередником - провітаміном. Бета-каротин міститься в моркві, червоному болгарському перці, помідорах, шпинаті, броколі, гарбузі, грейпфруті, агрус, а також у багатьох інших фруктах і овочах.

3. Вітаміни групи В
Це цілий комплекс речовин, кожна з яких має власне біологічне значення. У натуральних продуктах вітаміни В завжди присутні разом. Цей комплекс зміцнює нервову і серцево-судинну систему, регулює енергетичний обмін в клітинах. Природними джерелами вітамінів групи В є пивні дріжджі, сир, бобові, печінка, пророщена пшениця, гречка, кукурудза, бадилля ріпи, редису та моркви, шпинат, зелена цибуля, гарбуз, риба, сир і молоко.

Серед усіх вітамінів групи В окремо варто відзначити - вітамін В9, більш відомий, як фолієва кислота. Це один з найпотрібніших вітамінів для жінок, бажаючих народити здорових дітей. Регулярне надходження достатніх кількостей фолієвої кислоти необхідно не тільки під час вагітності, але і в період підготовки до зачаття.

4. Вітамін С / Аскорбінова кислота
Антиоксидант, зміцнює імунітет, сприяє кращому засвоєння вітаміну Е, зменшує проникність судин, а також бере участь у багатьох інших біохімічних процесах в організмі. Значні кількості аскорбінової кислоти містяться в цитрусових, шипшині, ківі, чорній смородині, помідорах, капусті, зеленій цибулі, щавлі, шпинаті і солодкому перці.

5. Вітамін D
Цей важливий вітамін для жінок сприяє засвоєнню кальцію і фосфору, тому він необхідний для здоров'я кісток і зубів. Крім того, він захищає від застуди та діабету, полегшує ПМС, регулює роботу серця і нервової системи. Вітамін D може синтезуватися в організмі в результаті перебування на сонці. Але його також можна отримати з їжею - молочними продуктами, яєчними жовтками, печінкою тріски і палтуса, риб'ячим жиром, петрушкою і грибами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 суперовочів, які варто додати в свій раціон

6. Вітамін К
Даний вітамін потрібен для засвоєння кальцію і нормального згортання крові. Запобігає деякі хвороби серця і легенів. Вітамін К існує у двох видах: вітамін К1 (міститься в деяких продуктах) і вітамін К2 (синтезується кишковими бактеріями). Здорові жінки, не страждають дисбактеріозом, зазвичай не відчувають нестачу вітаміну К, оскільки він в достатніх кількостях синтезується самим організмом. Природними джерелами цього вітаміну є зелені листові овочі, оливкова і соєва олія, молочні продукти, яйця, капуста, злаки, ківі, банани і авокадо.

7. Вітамін F / Омега-кислоти

Назва "Вітамін F" об'єднує комплекс незамінних жирних кислот: омега-3 і омега-6. Організм може перетворювати один вид омега-кислот в інший, але не здатний їх синтезувати з простих речовин. Омега-кислоти необхідні для нормального функціонування серцево-судинної системи. Крім того, вони борються із запальними процесами в організмі. Джерелами омега-кислот є рослинні масла (льняне, соняшникова, мигдальне, соєве і арахісове, а також масло зародків пшениці і волоського горіха), жирна морська риба, молюски.

8. Вітамін Р / Флавоноїди
Цей вітамін широко відомий як рутин, хоча дана група фенольних сполук об'єднує близько 150 речовин. Дія вітаміну Р в чому схоже з дією аскорбінової кислоти. Вітамін Р зберігає еластичність судин і попереджає виникнення склеротичних змін в них, регулює тиск, володіє антизапальними та протиалергічні властивості, а також охороняє від руйнування вітамін С. Джерелом флавоноїдів є біла внутрішня сторона шкірки лимонів і апельсинів, абрикоси, чорна смородина, гречка, капуста, виноград, томати, шипшина, зелений чай і чорниця.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

22:30
Плюси та мінуси вживання кропу в їжу
13:30
Кому шпинат може наробити багато шкоди
9:30
Що станеться з людиною, котра з'їсть забагато петрушки
6:30
Топ-9 плюсів грудного молока для дитини
0:20
Що може дати організму натуральний йогурт
21:30
Кроки, які допоможуть уникнути харчового отруєння
15:30
Несподівані властивості морквяного соку
13:30
Правила здорового харчування, яких легко дотримуватися
12:30
4 причини регулярно їсти оселедець
8:30
Пальмова олія. Не такий страшний чорт, як його малюють
1:20
Помаранчеві банани наповнять організм вітаміном А
0:20
Проблеми в житті, котрі допоможе вирішити молоко
21:30
5 шкідливих ефектів від гарбузового насіння
15:30
Яку їжу найбільше любить кожен орган нашого тіла
13:30
Користь для організму, котру несе чорний шоколад
9:30
Як обрати морозиво, щоб воно вам не нашкодило
8:30
5 міфів про кукурудзу, в які досі вірять люди
1:20
Топ-5 корисних властивостей кукурудзи
22:30
Топ-11 корисних властивостей булгуру
15:30
Продукти, котрі стають шкідливими у мікрохвильовці
13:30
Цікаві факти про диню та її користь для здоров'я
9:30
14 причин регулярно їсти огірки
8:30
Зелена кава. Плюси і мінуси від її споживання
0:20
9 прикладів корисного впливу меду на здоров'я
22:30
Топ-5 корисних властивостей кефіру
17:30
Кому краще пити цикорій замість кави
12:30
На що орієнтуватися при виборі охолодженої курки
10:30
Скільки солодощів можна давати школярам
9:30
Кому категорично заборонено пити каву
7:30
Як обрати найкраще молоко? 7 дієвих підказок
0:20
Чим такі корисні вівсяні пластівці
23:30
Користь для організму, котру приносить соєвий соус
15:30
Топ-5 продуктів, котрі замінять вам сіль
10:30
Кому не можна їсти зелену цибулю
7:30
Вчені назвали ідеальний час для сніданку
6:30
7 порад, як ввести фрукти у своє щоденне меню
0:20
Люди, котрим заборонено їсти полуницю
22:30
Як їжа з кульбаби може нашкодити людині
17:30
10 найкращих правил здорового харчування
15:30
Факти, котрі переконають вас їсти шкірку фруктів та овочів
Здоров'я в соцмережах: