Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 продуктів, які допомагають сфокусуватися

14:00, 26 Жов 2016 · Категорія: Харчування · Переглядів 1526 · 

У сучасному світі буває дуже складно на чомусь зосередитися. Постійні сигнали смартфона і повідомлення в соціальних мережах можуть зробити розсіяними навіть самих цілеспрямованих з нас. Свій внесок в це вносять стрес і старіння.


Підвищення концентрації

Підвищення концентрації



Істотно вплинути на нашу здатність зосередитися може раціон, адже деякі продукти забезпечують мозок поживними речовинами, що допомагають концентруватися, одночасно в цілому зміцнюючи наше здоров'я. Ось список деяких з них:

Грецькі горіхи

Дослідження, проведене в 2015 році вченими з Медичної школи Девіда Геффена при Каліфорнійському університеті, виявило позитивний зв'язок між вживанням волоських горіхів і посиленням когнітивних функцій у дорослих, в тому числі здатності до концентрації. Згідно з даними, опублікованими в Journal of Nutrition, Health and Aging, всього лише жменя волоських горіхів в день (але не більше, так як вони калорійні) принесе користь людині в будь-якому віці. Адже вони лідирують серед інших горіхів за кількістю антиоксидантів, які допомагають покращувати функцію головного мозку. Вони також містять альфа-ліноленову кислоту - жирну кислоту омега-3, незамінну для здоров'я мозку.

Чорниця

Ця ягода також відрізняється високим рівнем антиоксидантів, зокрема антоціанів, які борються із запаленням і покращують когнітивні функції мозку. Чорниця некалорійна, але при цьому містить масу живильних речовин, таких як клітковина, марганець, вітаміни К і С.

Лосось

Ця риба (дика, а не штучно вирощена) багата поліненасиченими жирними кислотами омега-3, які уповільнюють погіршення когнітивних функцій і знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Лосось також допомагає боротися із запаленням, яке негативно впливає на функціонування мозку.

Авокадо

Як відмінне джерело омега-3 і мононенасичених жирів, авокадо підтримує функцію мозку і забезпечує йому нормальний приплив крові. Авокадо також містить багато вітаміну Е, необхідного для здоров'я мозку. Зокрема він уповільнює прогресування хвороби Альцгеймера.

Оливкова олія холодного віджиму

Оливкова олія Extra Virgin багато антиоксидантами, які покращують пам'ять і здатність до навчання, що погіршуються через старіння і хвороби. Оливкова олія допомагає головному мозку відновлюватися після збитку, викликаного окислювальним стресом - дисбалансом між вільними радикалами і антиоксидантної захистом організму. Це підтверджується дослідженням, опублікованим у 2012 році в Journal of Alzheimer's Disease.

Насіння гарбуза

Багаті на поживні речовини, насіння гарбуза - відмінний варіант швидкого і корисного перекусу, що підвищує увагу і концентрацію. На додаток до високого рівня антиоксидантів і омега-3 насіння гарбуза містять цинк - мінерал, який покращує функцію головного мозку і допомагає запобігти неврологічні захворювання (за даними дослідження, проведеного в 2001 році в Університеті Сідзуокі в Японії).

Зелені листові овочі

Торішнє дослідження вчених з Університету Раша показало, що темні листові зелені овочі, такі як шпинат і браунколь, допомагають сповільнити зниження когнітивних функцій: когнітивні здібності у людей похилого віку, які один-два рази на день додавали в їжу зелень, були на тому ж рівні , що у людей на 11 років молодший від них. Дослідники також виявили, що вітамін К і фолієва кислота, що містяться в листових овочах, відповідають за здоров'я головного мозку і збереження його функцій.

Вівсяна каша

Цільні злаки забезпечують організм енергією. Цільнозернових вівсянка, яка потребує варіння (а не її готовий антипод «для швидкого сніданку»), - не тільки відмінний варіант для початку дня, але і неймовірно ситний продукт, що дуже важливо, оскільки голод може обмежувати розумову концентрацію. Додайте в вашу ранкову кашу волоських горіхів і чорниці!

Темний шоколад

Шоколад - прекрасний стимулятор мозку і джерело антиоксидантів. Але мова йде не про молочному шоколаді, повному цукру. Чим більше какао містить плитка, тим краще. В ході дослідження, проведеного в 2015 році вченими з Університету Північної Арізони, було виявлено, що учасники, які вживали шоколад з вмістом какао-бобів не менше 60%, були більш пильними і уважними.

М'ята

За даними дослідження вчених з Університету Нортумбрії в Великобританії, перцева м'ята покращує когнітивні здібності і підвищує пильність, а також заспокоює свідомість. Заваріть чашку гарячого м'ятного чаю або просто вдихайте запах цієї трави. Додайте п'ять крапель ефірного масла м'яти в теплу ванну або злегка втирайте його в шкіру.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

22:30
Переваги, котрі козяче молоко має над коров'ячим
15:30
Топ-5 напоїв, котрі варто вживати перед сном
13:30
Названо фрукт, який активно бореться проти холестерину
8:30
Небезпека, котру несе споживання яблук
1:20
Кому категорично не можна їсти буряк
23:30
5 методів, як не набрати вагу на Великдень
22:30
Ефекти від томатного соку, котрі ви навіть не могли уявити
17:30
Названо три пункти, за якими риба переважає м'ясо
12:30
Плюси та мінуси знежиреного кефіру
8:30
Скільки кави можна пити щодня без шкоди для здоров'я
1:20
Топ-5 продуктів, котрі замінять вам ліки
0:20
Причини, котрі переконають вас регулярно їсти рибу
21:30
Топ-5 ефектів від вживання брусниці
15:30
7 плюсів і 3 мінуси від споживання хурми
12:30
Що треба регулярно їсти для вічної молодості
10:30
Три золоті правила харчування для літніх людей
8:30
Ягода, котра допоможе шлунку та фігурі
1:20
Три продукти, котрі знищують наліт на зубах
0:20
Користь для серця та судин, яку приносить чорниця
21:30
Кому не можна пити мінеральну воду
15:30
4 квітки, котрі вчені радять вживати в їжу
12:30
Як приготувати зелень, щоб вона не була шкідливою
8:30
Корисні властивості домашньої смородини
1:20
8 причин включити у власний раціон м'ясо кролика
22:30
Плюси та мінуси вживання кропу в їжу
13:30
Кому шпинат може наробити багато шкоди
9:30
Що станеться з людиною, котра з'їсть забагато петрушки
6:30
Топ-9 плюсів грудного молока для дитини
0:20
Що може дати організму натуральний йогурт
21:30
Кроки, які допоможуть уникнути харчового отруєння
15:30
Несподівані властивості морквяного соку
13:30
Правила здорового харчування, яких легко дотримуватися
12:30
4 причини регулярно їсти оселедець
8:30
Пальмова олія. Не такий страшний чорт, як його малюють
1:20
Помаранчеві банани наповнять організм вітаміном А
0:20
Проблеми в житті, котрі допоможе вирішити молоко
21:30
5 шкідливих ефектів від гарбузового насіння
15:30
Яку їжу найбільше любить кожен орган нашого тіла
13:30
Користь для організму, котру несе чорний шоколад
9:30
Як обрати морозиво, щоб воно вам не нашкодило
Здоров'я в соцмережах: