Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 щоденних продуктів, які насправді шкідливі

11:00, 03 Чер 2016 · Категорія: Харчування · Переглядів 2217 · 

Звичні продукти, які ми споживаємо буквально кожен день, можуть завдати непоправної шкоди здоров'ю. Здавалося б, яка шкода від магазинних йогуртів, пакетованого соку або бульйонних кубиків? ..


Знайдіть корисну заміну

Знайдіть корисну заміну



Тим часом у кожного з них своя "історія" негативного впливу на організм. Особливо прикро, коли ти переходиш на правильний раціон і починаєш готувати корисну їжу, - а маленькі підлі "друзі" псують весь ефект. Сьогодні ми викриваємо 10 замаскованих "кращих друзів кулінара", яким потрібно закрити доступ на кухню.

1. Рафінована соняшникова олія
Це продукт хімічної переробки сировини, тому його споживання нічого хорошого організму не обіцяє. Рафінована соняшникова олія містить велику кількість Омега-6 кислот, які порушують баланс речовин в організмі. Воно легко окислюється при смаженні, що призводить до утворення вільних радикалів і розвитку хронічних хвороб. Саме такі дешеві масла відповідальні за високий рівень холестерину в крові.

Як заміну рекомендується використовувати вершкове масло або оливкову олію, жири тваринного походження - свинячий, яловичий, курячий; а також екзотичні у нас кокосову і нефільтровану пальмову олію.

2. Маргарин
Останні дослідження показали, що такий "корисний" замінник вершкового масла як маргарин насправді являє серйозну загрозу здоров'ю. Він містить шкідливі для серцево-судинної системи транс-жири, які також сприяють розвитку ожиріння, діабету і онкозахворювань.

3. Жирні вершки
Ми не довіряємо знежиреним продуктам, але чомусь не можемо відмовитися від порції смачних жирних вершків. Тільки подумай: в одній столовій ложці вершків приблизно 50 кілокалорій! А ти ще дивуєшся, чому ніяк не можеш скинути вагу.

4. Харчові барвники
Про харчові барвники і добавки вже все сказано і переказано. Проте, як тільки заходить мова про випічці, ми з радістю використовуємо їх на кухні - "щоб веселіше було". "Штучні продовольчі фарби можуть викликати серйозні побічні ефекти - особливо у дітей, - говорить Джей Карділло, американський дієтолог, який працює з зірками. - Такі продукти можуть містити канцерогени і викликати гіперактивність". Заміною барвників можуть стати натуральні фарби - сік буряка, червонокачанної капусти або паприки.

5. Рафіноване біле борошно
Білосніжна борошно є продуктом хімічної обробки сировини. Випічка з неї виходить більш красивою і повітряною, але прийнятна чи це плата за споживання хімії? Використовуй неочищену житнє і гречане борошно: з неї як раз і роблять "грубий" хліб, який рекомендують дієтологи.

6. Арахісове масло
Арахісове масло має досить переваг перед іншими "побратимами": дієтологи рекомендують вживати його в цілях профілактики багатьох захворювань. Однак арахісове масло - дуже калорійний продукт (900 ккал на 100 грамів масла), та й до того ж сильний алерген. Дешевий варіант, в якому при обробці з'являються шкідливі транс-жири, взагалі бажано уникати. А любителям рекомендується купувати тільки нерафіновану олію, в складі якого одні лише горіхи і сіль.

7. Білий рис
Рис - один з найкорисніших продуктів для нашого організму. При правильному підході до нього. Шліфований білий рис - джерело вуглеводів - не принесе ніякої користі, а на талії може позначитися. Краще замінити його неочищеним рисом, а то і звичайним ячменем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 продуктів, які не можна їсти зранку

8. Знежирені йогурти
Натуральні йогурти - наші кращі друзі. Дивіться тільки, щоб в цю армію помічники не затесалися замасковані шпигуни. У деяких знежирених йогуртах (та ще й з наповнювачем) може бути більше цукру, ніж в шоколадних батончиках. Все просто: видаляючи жир, виробник змушений заповнювати смак за рахунок додаткової дози цукру або іншого замінника.

9. Порошкове молоко
Мало кому подобається порошкове молоко, але багато хто з нас користуються ним регулярно. Навіть не замислюючись, що більшість представлених в магазині варіантів - молоко, відновлене з порошку. Такий продукт містить так звані оксістероли - речовини, що з'являються при сушінні молока. Такі собі брати холестерину. Альтернатива - покупка свіжого молока у перевірених продавців на ринку.

10. Консервовані овочі та фрукти
Консервовані овочі - горошок, кукурудза, квасоля і т.д. - Містять надлишковий вміст солі і підсилювачі аромату, які навіть в скромних дозах можуть викликати болі в шлунку і розлад травлення. Півчашки консервованої зеленої квасолі містить 380-390 мг натрію. Подібна ж проблема з фруктовими компотами. Де замість солі, відповідно, нереально високий вміст цукру (одна банка насичує організм цукром на пару тижнів вперед). Порада: переключіться на свіжозаморожені продукти.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

7:30
Чому вагітним та дітям варто їсти щавель
0:20
Регулярне вживання кави знижує ризик самогубства
22:30
Ознаки, котрі вкажуть на нітрати в продуктах
21:30
Харчування, яке допоможе перемогти анемію
19:30
Страви з кульбаби - джерело вітамінів та мікроелементів
12:30
4 удари по організму, які наносить сіль
10:30
Їжа з кропиви: користь більша за лимони та моркву
7:30
Чому гречка така корисна для організму
0:20
Топ-9 продуктів, котрі захистять від набряків
21:30
Користь і шкода літніх холодних супів
15:30
7 цілющих властивостей харчової соди
13:30
Чим настільки корисне насіння чіа
9:30
Топ-6 напоїв, котрі врятують вас від спеки
7:30
Корисні властивості капусти для всього організму
0:20
Ідеальні дієти при підвищеному холестерині
21:30
Особливості дієти при цукровому діабеті
15:30
Основні принципи дробового харчування
10:30
Флекситаріанська дієта. Кому вона підійде і як на ній харчуватися
7:30
Користь для здоров'я, котру приносить мінеральна вода
0:20
Топ-4 міфи про шкоду картоплі для здоров'я
23:30
Харчування, котре допоможе вам набрати вагу
13:30
Корисні властивості кисневих коктейлів
9:30
Що буде, коли з'їсти немиті фрукти і ягоди
7:30
Що варто їсти, коли у вас діарея
0:20
Їжа, котра знизить рівень цукру в крові
21:30
5 фактів позитивного впливу морозива на здоров'я
15:30
З чого повинен складатися правильний сніданок
7:30
Три золоті правила здорового харчування
0:20
Топ-4 найгірші продукти для нашого організму
23:30
Корисні властивості кави для нашого організму
19:30
Поради, котрі допоможуть відмовитися від солодкого
17:30
Топ-5 диких рослин, які варто додавати в їжу
13:30
Молоко для дорослої людини: більше користі чи шкоди?
1:20
10 фактів позитивного впливу чаю на організм
21:30
Що варто їсти під час променевої терапії
15:30
Дослідження: Натуральна кава вбиває ракові клітини в організмі
10:30
Яке харчування може привести онкологію у ваше життя
7:30
Продукти, котрі допоможуть не захворіти на рак
0:20
7 золотих правил харчування на дієті
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
Здоров'я в соцмережах: