Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 продуктів, які допомагають сфокусуватися

14:00, 26 Жов 2016 · Категорія: Харчування · Переглядів 1520 · 

У сучасному світі буває дуже складно на чомусь зосередитися. Постійні сигнали смартфона і повідомлення в соціальних мережах можуть зробити розсіяними навіть самих цілеспрямованих з нас. Свій внесок в це вносять стрес і старіння.


Підвищення концентрації

Підвищення концентрації



Істотно вплинути на нашу здатність зосередитися може раціон, адже деякі продукти забезпечують мозок поживними речовинами, що допомагають концентруватися, одночасно в цілому зміцнюючи наше здоров'я. Ось список деяких з них:

Грецькі горіхи

Дослідження, проведене в 2015 році вченими з Медичної школи Девіда Геффена при Каліфорнійському університеті, виявило позитивний зв'язок між вживанням волоських горіхів і посиленням когнітивних функцій у дорослих, в тому числі здатності до концентрації. Згідно з даними, опублікованими в Journal of Nutrition, Health and Aging, всього лише жменя волоських горіхів в день (але не більше, так як вони калорійні) принесе користь людині в будь-якому віці. Адже вони лідирують серед інших горіхів за кількістю антиоксидантів, які допомагають покращувати функцію головного мозку. Вони також містять альфа-ліноленову кислоту - жирну кислоту омега-3, незамінну для здоров'я мозку.

Чорниця

Ця ягода також відрізняється високим рівнем антиоксидантів, зокрема антоціанів, які борються із запаленням і покращують когнітивні функції мозку. Чорниця некалорійна, але при цьому містить масу живильних речовин, таких як клітковина, марганець, вітаміни К і С.

Лосось

Ця риба (дика, а не штучно вирощена) багата поліненасиченими жирними кислотами омега-3, які уповільнюють погіршення когнітивних функцій і знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Лосось також допомагає боротися із запаленням, яке негативно впливає на функціонування мозку.

Авокадо

Як відмінне джерело омега-3 і мононенасичених жирів, авокадо підтримує функцію мозку і забезпечує йому нормальний приплив крові. Авокадо також містить багато вітаміну Е, необхідного для здоров'я мозку. Зокрема він уповільнює прогресування хвороби Альцгеймера.

Оливкова олія холодного віджиму

Оливкова олія Extra Virgin багато антиоксидантами, які покращують пам'ять і здатність до навчання, що погіршуються через старіння і хвороби. Оливкова олія допомагає головному мозку відновлюватися після збитку, викликаного окислювальним стресом - дисбалансом між вільними радикалами і антиоксидантної захистом організму. Це підтверджується дослідженням, опублікованим у 2012 році в Journal of Alzheimer's Disease.

Насіння гарбуза

Багаті на поживні речовини, насіння гарбуза - відмінний варіант швидкого і корисного перекусу, що підвищує увагу і концентрацію. На додаток до високого рівня антиоксидантів і омега-3 насіння гарбуза містять цинк - мінерал, який покращує функцію головного мозку і допомагає запобігти неврологічні захворювання (за даними дослідження, проведеного в 2001 році в Університеті Сідзуокі в Японії).

Зелені листові овочі

Торішнє дослідження вчених з Університету Раша показало, що темні листові зелені овочі, такі як шпинат і браунколь, допомагають сповільнити зниження когнітивних функцій: когнітивні здібності у людей похилого віку, які один-два рази на день додавали в їжу зелень, були на тому ж рівні , що у людей на 11 років молодший від них. Дослідники також виявили, що вітамін К і фолієва кислота, що містяться в листових овочах, відповідають за здоров'я головного мозку і збереження його функцій.

Вівсяна каша

Цільні злаки забезпечують організм енергією. Цільнозернових вівсянка, яка потребує варіння (а не її готовий антипод «для швидкого сніданку»), - не тільки відмінний варіант для початку дня, але і неймовірно ситний продукт, що дуже важливо, оскільки голод може обмежувати розумову концентрацію. Додайте в вашу ранкову кашу волоських горіхів і чорниці!

Темний шоколад

Шоколад - прекрасний стимулятор мозку і джерело антиоксидантів. Але мова йде не про молочному шоколаді, повному цукру. Чим більше какао містить плитка, тим краще. В ході дослідження, проведеного в 2015 році вченими з Університету Північної Арізони, було виявлено, що учасники, які вживали шоколад з вмістом какао-бобів не менше 60%, були більш пильними і уважними.

М'ята

За даними дослідження вчених з Університету Нортумбрії в Великобританії, перцева м'ята покращує когнітивні здібності і підвищує пильність, а також заспокоює свідомість. Заваріть чашку гарячого м'ятного чаю або просто вдихайте запах цієї трави. Додайте п'ять крапель ефірного масла м'яти в теплу ванну або злегка втирайте його в шкіру.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

15:30
7 цілющих властивостей харчової соди
13:30
Чим настільки корисне насіння чіа
9:30
Топ-6 напоїв, котрі врятують вас від спеки
7:30
Корисні властивості капусти для всього організму
0:20
Ідеальні дієти при підвищеному холестерині
21:30
Особливості дієти при цукровому діабеті
15:30
Основні принципи дробового харчування
10:30
Флекситаріанська дієта. Кому вона підійде і як на ній харчуватися
7:30
Користь для здоров'я, котру приносить мінеральна вода
0:20
Топ-4 міфи про шкоду картоплі для здоров'я
23:30
Харчування, котре допоможе вам набрати вагу
13:30
Корисні властивості кисневих коктейлів
9:30
Що буде, коли з'їсти немиті фрукти і ягоди
7:30
Що варто їсти, коли у вас діарея
0:20
Їжа, котра знизить рівень цукру в крові
21:30
5 фактів позитивного впливу морозива на здоров'я
15:30
З чого повинен складатися правильний сніданок
7:30
Три золоті правила здорового харчування
0:20
Топ-4 найгірші продукти для нашого організму
23:30
Корисні властивості кави для нашого організму
19:30
Поради, котрі допоможуть відмовитися від солодкого
17:30
Топ-5 диких рослин, які варто додавати в їжу
13:30
Молоко для дорослої людини: більше користі чи шкоди?
1:20
10 фактів позитивного впливу чаю на організм
21:30
Що варто їсти під час променевої терапії
15:30
Дослідження: Натуральна кава вбиває ракові клітини в організмі
10:30
Яке харчування може привести онкологію у ваше життя
7:30
Продукти, котрі допоможуть не захворіти на рак
0:20
7 золотих правил харчування на дієті
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
8:30
Топ-4 види продуктів, котрі потрібні вагітним
15:30
Наскільки часто в дитини буває алергія на прикорм
0:20
Топ-6 найкорисніших продуктів для нашого організму
22:30
Харчування, яке покращить стан вашої шкіри
17:30
5 продуктів, котрі найбільше шкодять вашому здоров'ю
9:30
Чи справді від морозива влітку може боліти голова
1:20
Топ-10 найцікавіших фактів про алкоголь
19:30
Яку користь організму дає шоколад
15:30
Їжа, котра допоможе перемогти стрес
10:30
Топ-7 круп, які потрібні організму людини
Здоров'я в соцмережах: