Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 жирних продуктів, які дуже корисні

11:30, 24 Січ 2016 · Категорія: Харчування · Переглядів 4076 · 

Шоколад, горіхи і вершкове масло - беремо під свій захист 10 продуктів і пояснюємо, чому їх не тільки не страшно вживати в їжу, але навіть навпаки - варто якнайшвидше додати в свій раціон. Влаштовуйтеся зручніше, шоу "The Жир" починається.


Від цих жирів не варто відмовлятись

Від цих жирів не варто відмовлятись



1. Авокадо

На відміну від інших фруктів, які, насамперед, цінуються за підвищений вміст вуглеводів, авокадо майже на 77% складається з жирів (в більшості продуктів тваринного походження їх міститься менше). Значну частку цих жирів становить олеїнова кислота (мононенасичених жирна кислота, належить групі омега-9), яка перешкоджає утворенню холестеринових відкладень в судинах і попереджає розвиток ракових захворювань. Крім цього, авокадо багате клітковиною і калієм, корисними для серцево-судинної системи людини. Такий високий вміст жирів може когось відлякати, хоча дослідження показують протилежне: люди, що вживають авокадо, важать менше, ніж ті, хто боїться їсти - думають, що він дуже жирний.

2. Сир

Сир - джерело кальцію, вітаміну B12, фосфору, селену та інших мінеральних речовин і амінокислот, необхідних людині. Як і інші молочні продукти, він багатий білком (по його змісту легко дасть фору і м'ясу, і рибі). Всього один товстий шматочок сиру здатний принести користі більше, ніж цілий стакан молока. Це досягається завдяки тому, що сир легко і повністю (на 99%) засвоюється організмом. Сир особливо рекомендують хворим при переломах кісток і проблеми з суглобами, а правильні жирні кислоти здатні знизити ризик розвитку цукрового діабету 2-го типу.

3. Темний шоколад

Справжній темний шоколад на 70% складається з какао. А ось те, що 65% його калорій складають жири, відомо небагатьом. Але, незважаючи на це, шоколад - один з найкорисніших жирних продуктів: у ньому міститься 50% від добової норми заліза, магнію, міді та марганцю; клітковина і антиоксиданти, здатні знизити артеріальний тиск і рівень "поганого" холестерину в крові. Згідно з численними дослідженнями, цим користь темного шоколаду не обмежується: регулярне вживання продукту зменшує в два рази ризик смерті від серцево-судинних захворювань, покращує роботу мозку і захищає шкіру від ультрафіолетових променів.

4. Яйця

Курячі яйця (а ми зараз говоримо про цілий яйці, а не про білку окремо) багато хто вважає нездоровим продуктом, вживання якого варто строго обмежувати. І для цього є всі підстави - в жовтку міститься 71% від рекомендованої добової дози холестерину (в середньому 212 мг), а 62% всіх його калорій - це жири. Але, як довели вчені, цей холестерин не впливає на загальний рівень холестерину в крові. Тому яйця варто сприймати як один з найбільш поживних і здорових продуктів, багатий вітамінами, мінералами і потужними антиоксидантами (майже всі з них містяться саме в жовтку). У них також присутній холін - вітамін, який 90% людей недоотримують, хоча він необхідний нашому мозку. І не варто забувати про білок - найважливішу речовину для схуднення.

5. Жирна риба

Мова йде саме про жирну рибу - лосось, форель, скумбрія, сардина, оселедець. З усього нашого списку ці продукти в народі прийнято вважати найменш шкідливими і навіть корисними (особливо лосось і форель). Тому просто нагадаємо, що риба - джерело високоякісних білків, омега-3 жирних кислот, вітаміну D і безлічі поживних речовин. Регулярне вживання м'яса цих риб зміцнює імунітет і знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, депресій і розумових розладів.

6. Горіхи

Мигдаль, волоський горіх, фундук, горіхи макадамії - одні з кращих джерел білка рослинного походження і просто криниця здорових жирів, клітковини, вітаміну E, магнію та інших мінеральних речовин. Згідно з дослідженнями, люди, які регулярно вживають їх в їжу, менш схильні до захворювань серця, ожиріння і цукрового діабету 2-го типу.

7. Вершкове масло

Всі західні дієтологи в один голос радять робити вибір на користь вершкового масла, яке виготовляють з молока корів, які годувалися на луках (звучить складно, тому просто запам'ятайте, що фермерське масло в рази корисніше, ніж традиційна пачка з магазину). Незважаючи на те що вершкове масло складається практично з одного тільки жиру, ці насичені жирні кислоти не тільки не шкідливі, а навпаки - вкрай необхідні нашому організму і здатні знизити ризик серцево-судинних захворювань і навіть ожиріння (ми не помилилися - жир дійсно знижує ризик ожиріння ). Додайте до цього вітаміни A, K2, поживні речовини - і остаточно переконаєтеся, що цей продукт марно демонізують.

8. Оливкова олія

У оливкової краща репутація серед всіх масел, але і тут варто купувати не першу-ліпшу в магазині пляшку, а вибрати саме нефільтроване (extra virgin). Головна користь для організму - вітаміни E, K і потужні антиоксиданти, які підвищують імунітет і здатні захистити ліпопротеїни низької щільності ("поганий холестерин") від окислення (початкова фаза, за якою можуть послідувати серйозні захворювання начебто інфаркту або інсульту). Регулярне вживання оливкової олії позитивно позначається на артеріальному тиску і рівні холестерину в крові.

9. Кокосові горіхи і кокосова олія

Одні з найбагатших (близько 90%) насиченими жирами продуктів. Але середні жирні кислоти, що містяться в кокосовому горісі і маслі, відрізняються від інших жирів тим, що інакше розщеплюються в організмі (надходять відразу в печінку). Дослідження показують, що завдяки цьому вони здатні пригнічувати апетит людини, збільшити метаболізм до 120 калорій в день і таким чином допомогти при схудненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страви, від яких ви швидко наберете вагу: висновки вчених

10. Йогурт

Звичайний йогурт з незбираного молока містить всі важливі поживні речовини, як і інші жирні молочні продукти, про які ми розповідали вище. Але на відміну від сиру і вершкового масла, йогурт - це все-таки кисломолочний продукт і тому багатий пробіотиками, які поліпшують травлення. Він також допомагає боротися з хворобами серця і ожирінням. Головне - обходьте стороною всі знежирені продукти з вмістом цукру і різними добавками і купуйте саме йогурт з незбираного молока.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

10:30
Їжа з кропиви: користь більша за лимони та моркву
7:30
Чому гречка така корисна для організму
0:20
Топ-9 продуктів, котрі захистять від набряків
21:30
Користь і шкода літніх холодних супів
15:30
7 цілющих властивостей харчової соди
13:30
Чим настільки корисне насіння чіа
9:30
Топ-6 напоїв, котрі врятують вас від спеки
7:30
Корисні властивості капусти для всього організму
0:20
Ідеальні дієти при підвищеному холестерині
21:30
Особливості дієти при цукровому діабеті
15:30
Основні принципи дробового харчування
10:30
Флекситаріанська дієта. Кому вона підійде і як на ній харчуватися
7:30
Користь для здоров'я, котру приносить мінеральна вода
0:20
Топ-4 міфи про шкоду картоплі для здоров'я
23:30
Харчування, котре допоможе вам набрати вагу
13:30
Корисні властивості кисневих коктейлів
9:30
Що буде, коли з'їсти немиті фрукти і ягоди
7:30
Що варто їсти, коли у вас діарея
0:20
Їжа, котра знизить рівень цукру в крові
21:30
5 фактів позитивного впливу морозива на здоров'я
15:30
З чого повинен складатися правильний сніданок
7:30
Три золоті правила здорового харчування
0:20
Топ-4 найгірші продукти для нашого організму
23:30
Корисні властивості кави для нашого організму
19:30
Поради, котрі допоможуть відмовитися від солодкого
17:30
Топ-5 диких рослин, які варто додавати в їжу
13:30
Молоко для дорослої людини: більше користі чи шкоди?
1:20
10 фактів позитивного впливу чаю на організм
21:30
Що варто їсти під час променевої терапії
15:30
Дослідження: Натуральна кава вбиває ракові клітини в організмі
10:30
Яке харчування може привести онкологію у ваше життя
7:30
Продукти, котрі допоможуть не захворіти на рак
0:20
7 золотих правил харчування на дієті
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
8:30
Топ-4 види продуктів, котрі потрібні вагітним
15:30
Наскільки часто в дитини буває алергія на прикорм
0:20
Топ-6 найкорисніших продуктів для нашого організму
22:30
Харчування, яке покращить стан вашої шкіри
17:30
5 продуктів, котрі найбільше шкодять вашому здоров'ю
9:30
Чи справді від морозива влітку може боліти голова
Здоров'я в соцмережах: