Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 простих способів зміцнити імунну систему

10:00, 25 Кві 2016 · Категорія: Харчування, Народна медицина · Переглядів 2233 · 

Організм цілодобово веде боротьбу з недугами, атакуючими нас зовні і зсередини. Наше завдання - допомогти йому в цьому. Раціон і спосіб життя роблять значний вплив на імунну систему. Як же ми можемо допомогти імунній системі працювати в повну силу? Ось кілька простих порад:


Подбайте про здоров'я

Подбайте про здоров'я



Їжте незамінні жирні кислоти омега-3
Ці хороші жири, які ми всі потребуємо, не виробляються в організмі людини, тому ми повинні отримувати їх з їжі.
Омега-3 - це поліненасичені жирні кислоти, необхідні організму для того, щоб виробляти і ремонтувати клітинні мембрани, завдяки яким клітини можуть отримувати оптимальне харчування і позбавлятися від шкідливих відходів. Жирні кислоти омега-3 грають важливу роль в імунній системі, контролюючи процес запалення і допомагаючи організму боротися з інфекціями.
Збільште споживання незамінних жирних кислот, додавши в свій раціон такі продукти, як риб'ячий жир, лляне масло, горіхи, насіння, бобові (квасоля і соєві боби), цільнозернові продукти, свіжа дика жирна риба (наприклад, лосось, скумбрія, сардини або оселедець) .

Мінімізуйте вплив токсинів
Хімічні речовини в побутових виробах, пестициди і харчові добавки токсичні для нашого організму і виснажують його запаси необхідних мінералів. Щоб звести до мінімуму їх вплив, спробуйте надягати рукавички під час прибирання, так захистите себе від токсичної пари відбілювача, чистячих засобів для плити і т.д. Переконайтеся, що на посуді після ополіскування немає залишків рідини для миття посуду. Подумайте про покупку нетоксичних засобів для чищення (навіть якщо вони дорожчі за звичайні). Постарайтеся користуватися милом, гелями для душу, шампунями і кремами, які виготовлені з натуральних інгредієнтів.

Пробіотики
Пробіотики - це живі бактерії, які працюють на нас. Пробіотики підвищують імунітет шляхом модуляції імунної системи. Це допомагає заповнити в організмі корисні бактерії і відновити баланс мікрофлори в кишечнику, який міг бути порушений в результаті надмірного прийому антибіотиків, хронічної діареї або запорів та інших факторів.
80% вашої імунної системи знаходиться в кишечнику, ось чому здоров'я кишечника настільки важливо для сильного імунітету. Приймайте добавки з пробіотиками або самостійно готуйте квашені овочі.

Антиоксиданти
Антиоксиданти захищають вилочкові залози (тимус), один з органів імунної системи. Функція вилочкової залози полягає у виробництві зрілих Т-клітин (тип білих кров'яних клітин). Деякі з цих Т-клітин направляють і регулюють імунну відповідь, а інші безпосередньо атакують інфіковані або ракові клітини.
Тимус надзвичайно сприйнятливий до вільних радикалів і окисного пошкодження, викликаного стресом, радіацією, інфекціями і хронічними захворюваннями. Антиоксиданти захищають вилочкові залози від вільних радикалів.
Найбільш важливі для захисту вилочкової залози каротини (морква, папайя, броколі), вітамін С (цитрусові, ягоди, зелені овочі), вітамін Е (авокадо, чорнослив, коричневий рис, зародки пшениці), цинк (морепродукти, насіння гарбуза) і селен ( бразильські горіхи, цільнозернові продукти, риба).

Дотримуйтеся збалансованої дієти
Дефіцит поживних речовин є найбільш частою причиною порушень в роботі імунної системи. Брак хоча б одного з живильних речовин може привести до серйозного погіршення імунітету.
Дотримуйтеся різноманітної живильної дієти, яка багата цільними, натуральними продуктами - фруктами, овочами, цільними злаками, бобовими, горіхами і насінням. Відмовтеся від трансжирів і рафінованих цукрів і забезпечте організму достатня, але не надмірна кількість білка.

Керуйте стресом
Результати більш ніж 150 клінічних досліджень переконливо продемонстрували, що стрес підвищує рівень гормону кортизолу, який пригнічує імунну систему.
Позитивний настрій, гумор, сміх, творчість і деякі практики (дихальні вправи, медитація і йога) допомагають подолати наслідки стресу.
висипайтеся

Рухайтеся
Регулярні помірні фізичні навантаження зміцнять вашу імунну систему, а ось інтенсивні або екстремальні можуть придушити її. Регулярна фізична активність сприяє більш ефективному позбавленню від бактерій і вірусів, які проникають в легені і викликають інфекції верхніх дихальних шляхів. Крім того, рух рятує організм від відходів, збільшуючи виділення сечі і поту.
Помірні фізичні вправи тимчасово підвищують виробництво макрофагів - білих клітин крові, що атакують бактерії. А посилення кровотоку допомагає більш швидкому поширенню макрофагів. В результаті ваш організм отримує систему раннього попередження, що дозволяє відобразити шкідливі мікроби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміцнити імунітет: розробляємо правильний режим дня

Проходьте детокс
Наші органи і тканини повинні бути вільними від токсинів, щоб імунна система могла функціонувати оптимально і отримувати необхідні їй поживні речовини.

Відпускайте негативні емоції
Ваше тіло реагує на те, як ви думаєте, відчуваєте і дієте. Наприклад, якщо ви постійно перебуваєте в стані стресу або тривоги, ваш організм може подати вам сигнал за допомогою виразковій хворобі шлунка або високого кров'яного тиску.
Поганий емоційний стан може послабити вашу імунну систему, оскільки тіло реагує на емоції. Коли ви щасливі, у вас набагато менше шансів захворіти. Не відмовляйте собі у заходах, які вам подобаються і змушують забути про турботи.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

12:30
4 удари по організму, які наносить сіль
10:30
Їжа з кропиви: користь більша за лимони та моркву
7:30
Чому гречка така корисна для організму
0:20
Топ-9 продуктів, котрі захистять від набряків
21:30
Користь і шкода літніх холодних супів
15:30
7 цілющих властивостей харчової соди
13:30
Чим настільки корисне насіння чіа
9:30
Топ-6 напоїв, котрі врятують вас від спеки
7:30
Корисні властивості капусти для всього організму
0:20
Ідеальні дієти при підвищеному холестерині
21:30
Особливості дієти при цукровому діабеті
15:30
Основні принципи дробового харчування
10:30
Флекситаріанська дієта. Кому вона підійде і як на ній харчуватися
7:30
Користь для здоров'я, котру приносить мінеральна вода
0:20
Топ-4 міфи про шкоду картоплі для здоров'я
23:30
Харчування, котре допоможе вам набрати вагу
13:30
Корисні властивості кисневих коктейлів
9:30
Що буде, коли з'їсти немиті фрукти і ягоди
7:30
Що варто їсти, коли у вас діарея
0:20
Їжа, котра знизить рівень цукру в крові
21:30
5 фактів позитивного впливу морозива на здоров'я
15:30
З чого повинен складатися правильний сніданок
7:30
Три золоті правила здорового харчування
0:20
Топ-4 найгірші продукти для нашого організму
23:30
Корисні властивості кави для нашого організму
19:30
Поради, котрі допоможуть відмовитися від солодкого
17:30
Топ-5 диких рослин, які варто додавати в їжу
13:30
Молоко для дорослої людини: більше користі чи шкоди?
1:20
10 фактів позитивного впливу чаю на організм
21:30
Що варто їсти під час променевої терапії
15:30
Дослідження: Натуральна кава вбиває ракові клітини в організмі
10:30
Яке харчування може привести онкологію у ваше життя
7:30
Продукти, котрі допоможуть не захворіти на рак
0:20
7 золотих правил харчування на дієті
17:30
Продукти, котрі підтримають вашу пам'ять
8:30
Топ-4 види продуктів, котрі потрібні вагітним
15:30
Наскільки часто в дитини буває алергія на прикорм
0:20
Топ-6 найкорисніших продуктів для нашого організму
22:30
Харчування, яке покращить стан вашої шкіри
17:30
5 продуктів, котрі найбільше шкодять вашому здоров'ю
Здоров'я в соцмережах: